Je sieraden afstemmen op je yoga practice: zo doe je dat

De sieraden die je draagt zeggen iets over wie jij bent. Ben je een fanatiek beoefenaar van yoga en meditatie en ben je regelmatig bij Yogashop aan het kijken voor nieuwe inspiratie, wil je dat natuurlijk ook tot uiting brengen in de accessoires die je draagt. Er zijn veel kettingen en armbanden met symbolen die verband houden met yoga. Een andere mogelijkheid is om je in je keuze voor sieraden te verdiepen in de chakra’s.

Wat zijn chakra’s?

Chakra is een woord uit het Sanskriet, en het betekent ‘wiel’. Het zijn de plaatsen in het lichaam waar de energie samenkomt. Er zijn zeven chakra’s in het menselijk lichaam aanwezig, en alle zeven zijn ze verantwoordelijk voor een specifieke onderdelen in ons welzijn. Als deze chakra’s in balans zijn, kan de energie vrij door je heen stromen. Yoga helpt om deze balans weer tot stand te brengen door tijdens de beoefening de verschillende chakra’s te stimuleren. De oefeningen helpen om je meer bewust te worden van het lichaam en de ademhaling, waardoor je bewust energie naar een deel van je lichaam kunt sturen.

Sieraden afstemmen op een chakra

Elke chakra wordt geassocieerd met bepaalde symbolen, kleuren of edelstenen. Door je te focussen op deze kleuren kunnen de vibraties in de chakra's gestimuleerd worden. Het dragen van sieraden kan daarbij helpen. Door de specifieke kleuren en edelstenen in je sieraden te dragen kunnen ze afgestemd worden op een bepaalde chakra. Daarbij kun je je focussen op één bepaalde chakra, maar het kunnen er ook meerdere tegelijkertijd zijn. Zo helpen jouw sieraden je om je chakra’s in balans te houden, en zijn ze een mooie aanvulling op je yogabeoefening.

Wortelchakra

Neem bijvoorbeeld de activering van de onderste chakra. Dit is de wortelchakra of stuitchakra, en bevindt zich onderaan de wervelkolom. Het bevordert een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Is deze chakra niet in balans, ontstaan gevoelens van rusteloosheid en angst. Sieraden met de kleur rood staan voor deze chakra. Voorbeelden van rode edelstenen zijn robijn, granaat en rode jaspis. Ook donkere edelstenen als hematiet en onyx horen bij deze chakra.

Sacraalchakra

Een ander voorbeeld is de sacraalchakra zit zo’n twee centimeter onder je navel. Deze chakra bevordert emoties, gevoelens en creativiteit. Bij een gevoel afgesloten te zijn van je emoties, angst voor verandering of moeite met sociale interacties kan het helpen om je sieraden op hierop af te stemmen. De kleur oranje is daarbij van toepassing, die bijvoorbeeld in de edelsteen carneool terug te vinden is.

Combineren met spirituele symbolen

Zo is er voor elke chakra een kleur of een edelsteen te vinden, die de wisselwerking met de energiecentra in het lichaam beïnvloedt. Je kunt in je sieraden ook spirituele symbolen dragen die voor jou van betekenis zijn. Denk daarbij aan het ohm-teken, de levensboom of een mandala. Door dit symbool te combineren met de zeven chakra’s, draag je dankzij je sieraden je yoga practice de hele dag bij je.

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss