Een pootafdruk maken en laten graveren

Een afbeelding of korte tekst laten graveren is altijd leuk. Vaak is het iets met een speciale betekenis, iets met waarde, dat je daarom maar wat graag laat vereeuwigen op een sieraad. Tegenwoordig zijn er vingerafdruk sieraden waarop precies de vingerafdruk die jij aanlevert, lijntje voor lijntje, gegraveerd kan worden. Heel leuk en persoonlijk. Dus waarom zou je dat ook niet met het pootje van je hond of kat doen? In dit blog artikel leggen we je uit hoe jij dit het beste kunt doen naar aanleiding van onze eigen ervaring. 


Simba Teckel HondjeEen pootafdruk maken en laten graveren

Het pootje afdrukken 

Om het pootje van je hond of kat goed te laten graveren, zullen wij eerst een afdruk nodig hebben. We raden aan om dit op een wit A4-tje te doen met gekleurde (het liefst zwarte) verf, voor het beste eindresultaat. Voor deze onderneming heb je kinderverf (vingerverf is geschikt) op waterbasis nodig met een kwast, één of meerdere vellen papier, tissues en een natte doek. Daarbij raden wij aan om dit met minstens twee personen te doen, zodat de één het dier vast kan houden terwijl de ander de afdruk maakt.  
Wij hebben een pootafdruk gemaakt van onze kantoorhond Simba en hebben hiervoor blauwe vingerverf gebruikt. Maar goed ook, want hij begon, bij het aanbrengen van de verf, meteen aan zijn pootje te likken om het er weer vanaf te halen. Nadat we de verf met de kwast hadden aangebracht (blauwe verf in ons geval) drukten wij zijn pootje op een aantal van de vellen papier. We maakten verschillende afdrukken, zodat we achteraf de beste konden kiezen. Met honden is dit net een stukje makkelijker dan met katten, maar ook met katten zou het moeten lukken als je ze, kort voordat je hun pootje afdrukt, even in hun nekvel vasthoudt. Vaak worden ze dan een stukje rustiger en laten ze je eventjes je gang gaan.
Of je nu een pootafdruk maakt van je hond of van je kat; naderhand is het van belang dat je de overtollige verf met de tissues weghaalt. Vaak blijven er nog wel een aantal verfresten achter op het pootje. Hiervoor gebruik je de natte doek die je als het goed is ook binnen handbereik hebt. Poets nog even goed (wel met beleid) na om zoveel mogelijk van de resterende verf weg te halen. Zet je hond of kat nogmaals met zijn of haar pootje op een vel papier om jezelf er van te verzekeren dat de verf niet meer afgeeft, voordat je je huisdier weer door de kamer laat rennen.

Pootafdruk van je huisdier op papierPootafdruk van je huisdier op papier - Waterbasis verfPootafdruk van je huisdier op papier - Waterbasis blauwe verf

De pootafdruk laten graveren 

Op onze webshop zijn er tal van graveerhangers waar jij een afbeelding naar keuze op kunt laten graveren. Kies één van deze hangers en mail ons de beste pootafdruk die jullie hebben kunnen maken. Je kunt er natuurlijk ook meerdere sturen zodat wij die pootafdruk kunnen kiezen die het beste werkt als gravering. Zodra duidelijk is welke pootafdruk gegraveerd zal gaan worden gaat onze grafisch vormgever aan de slag om deze zodanig te bewerken zodat deze mooi gegraveerd kan worden op de door jou gekozen hanger. Met deze stappen heb je binnen no-time een supermooie hanger met de unieke pootafdruk van jouw huisdier. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de naam van je huisdier op de achterzijde van de graveerhanger te laten graveren, zodat je je sieraad nog verder kunt personaliseren.

RONDE HANGER SHOPPENPootafdruk van je huisdier op een zilveren hangerGourmet collier

Het is superleuk om te doen met je huisdier (afhankelijk van je huisdier natuurlijk) en je kunt er ook nog eens een beeldschoon en persoonlijk sieraad aan overhouden, waarmee jij de pootafdruk van jouw huisdier vereeuwigt. Neem snel een kijkje bij het volledige aanbod van beeldschone dierenhangers en kies vandaag nog de hanger waar jij de pootafdruk van jouw kat of hond op gaat laten graveren!Geschreven op 31 augustus, 2021 | Door Rineke

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss