Vulhandleiding assieraad

Benodigdheden:


- 2x een A4 papier
- Tandenstoker
- Keukenpapier
- Vloeibare pakking (Lock Bond Bison) of 1 secondelijm
- (Eventueel) een schroevendraaier
- (Eventueel) een vijzel

Stap 1: het openen van het assieraad

Afhankelijk van het soort assieraad dat u hebt, zult u uw assieraad ofwel met de hand ofwel met een schroevendraaier los moeten maken.

Uw assieraad is voorzien van een schroefje:
Gebruik een kleine schroevendraaier en draai het schroefje voorzichtig los. Let hierbij op dat het sieraad niet beschadigd raakt. Vooral wanneer een sieraad een gepolijst oppervlak heeft, ontstaan er al snel kleine krasjes. Deze zijn nauwelijks waarneembaar, maar het is natuurlijk het fijnst om het sieraad zo lang mogelijk krasvrij te houden.

Uw assieraad is voorzien van een dopje:
Bij de assieraden met een dopje kunt u het dopje het beste voorzichtig met de hand losdraaien. Krijgt u er geen grip op of zit de hanger simpelweg te stevig vastgedraaid, dan kunt u een tang gebruiken. Dit raden wij echter af, daar de kans zeer groot is dat het sieraad dan beschadigd raakt.

Stap 2: het vullen van het assieraad

Bij deze stap gebruikt u de twee vellen A4 papier. Het ene vel maakt u tot een trechter. Zorg ervoor dat het gaatje onderaan de trechter klein blijft, daar deze trechter gebruikt zal worden om de as in het sieraad te stoppen. Het andere vel legt u onder het assieraad. De kans is groot dat, hoe voorzichtig u ook bent, er alsnog wat as langs het sieraad valt. Dankzij dit tweede vel, kunt u de as later alsnog gemakkelijk bij elkaar vegen met een zachte kwast en een tweede poging wagen.

Indien de as te groot/grof is, kunt u het fijner maken in een vijzel. Hoe fijner de asresten, hoe gemakkelijker het assieraad gevuld kan worden. U kunt de asresten nog aandrukken met een tandenstoker.

Indien u, vanwege emotionele reden, de as zelf niet aan wenst te raken, dan kunt u hierbij hulp vragen. Het crematorium zelf kan hierin ook een rol spelen. Zij kunnen de as (waarschijnlijk tegen een kleine betaling) voor u in het assieraad stoppen. Dit zult u wel moeten overleggen, daar het gaan standaard taak is voor het personeel daar. Wellicht zou u ook de uitvaartondernemer bereidt vinden om het assieraad te vullen. Maar het is natuurlijk het mooiste als u een goede vriend of familielid zou kunnen vragen om het assieraad voor u te vullen.

Stap 3: het verzegelen van het assieraad

Voor deze stap kunt u het beste eerste controleren of er niets tussen het schroefdraad zit. Dit doet u door de sluiting eerst een keer zonder lijm dicht te draaien. Sluit het assieraad niet goed, dan zit er naar alle waarschijnlijkheid nog een beetje as tussen de sluiting. Verwijder deze as alvorens het sieraad met lijm te verzegelen.

Het verzegelen zelf is een secuur werkje. In het binnenste schroefdraad plaatst u een druppeltje lijm, waarna u de schroefsluiting of het dopje in één keer goed vastdraait. Let er daarbij wel op dat u werkt met secondelijm. Wacht dus niet te lang met het aandraaien van de sluiting, anders is de secondelijm opgedroogd en gehard.

Eenmaal vastgedraaid raden wij aan om snel de overtollige lijm te verwijderen met een stukje keukenpapier.

Extra tips:
- Draai het assieraad, na deze afgesloten te hebben met lijm, niet weer open.
- Doe voorzichtig met water, zeepresten of zweet. Ga dus niet zwemmen of onder de douche met het sieraad, daar deze niet volledig waterdicht is. Ook tijdens het sporten raden wij u aan om het assieraad af te doen.
- Indien het zilver wat dof wordt, kunt u dit gemakkelijk met een zilverpoetsdoekje oppoetsen. (Ook hierbij vermelden wij nadrukkelijk dat het sieraad niet volledig waterdicht is. Gebruik dus geen vloeibaar zilverpoets middel)

assieraaden - Juwelier It's Beautiful Vroomshoop - www.its-beautiful.nl


 

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss