Wanneer u eenmaal de juiste armband hebt gevonden is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. En die juiste maat is natuurlijk afhankelijk van uw polsmaat. Daarom is het zeer belangrijk dat u de maat van uw pols goed opmeet. Dit kunt u op meerdere manieren doen, maar de twee gemakkelijkste manieren beschrijven we hieronder.

Uw pols opmeten met een meetlint
Dit is natuurlijk de meest ideale manier. Een mooi soepel meetlint dat u gemakkelijk om uw pols draait om zo de omtrek af te lezen. U doet dit het snelst door het meetlint net onder de knobbel van uw pols te wikkelen. Dit is doorgaans de plek waar u de armband zult dragen.

Uw pols opmeten met een liniaal
Dit is een wat minder voor de hand liggende methode, maar bijna net zo gemakkelijk als te doen als met een meetlint. Bij deze methode neemt u een stuk papier dat u om uw pols wikkelt. Dit doet u wederom net onder de knobbel van uw pols. Waar het papier zichzelf overlapt, daar zet u een streepje met een pen of een stift. Vervolgens legt u het papier plat langs een liniaal om zo uw polsmaat op te meten.

Nu u uw polsmaat weet is het een kwestie van de juiste maat voor uw armband kiezen. Doorgaans is de regel dat u een centimeter bij uw polsmaat optelt. De armband zal dan wat strakker om uw pols zitten en dus minder verschuiven. Hebt u dus een polsmaat van 18cm? Dan telt u daar een centimeter bij op.

Houd er wel rekening mee dat iedereen een andere draagstijl heeft. Als u het fijner vindt wanneer de armband iets losser om uw pols zit, dan zult u dus iets bij uw polsmaat op moeten tellen. U zou bijvoorbeeld twee centimeter bij uw polsmaat op kunnen tellen. Dit verschilt ver persoon en indien u nog nooit een armband hebt gedragen, dan kan dit in het begin even zoeken zijn.

Naast de edelstalen schakelarmband, lederen armbanden en bedel armbanden, zijn er ook nog de bangle armbanden. En deze bangle banden hebben net even een andere maatvoering dan de rest. Hieronder een kort overzicht:

Maat 56:
Dit is de gemiddelde maat voor kinderen met een polsmaat tussen de 15cm en 16cm. Waar er bij volwassenen gemakkelijker uitgegaan kan worden van een universele maat, is het bij kinderen gedeeltelijk afhankelijk van de bouw en leeftijd. Het zal bij kinderen dus net even iets meer zoeken zijn naar de juiste maat dan bij volwassenen.

Maat 60:
Dit is de meest voorkomende maat voor bangle armbanden. Deze maat is ingesteld op vrouwen met een gemiddelde polsmaat van 17cm tot 18cm. Deze maat wordt ook wel gezien als maat S.

Maat 62:
Deze bangle armband maat is het meest geschikt voor een polsmaat tussen de 18cm en de 19cm en wordt gezien als maat M. Zit maat 60 net iets te strak, dan is het te overwegen om voor deze maat te gaan.

Maat 64:
Deze maat wordt ook wel gezien als maat L en is geschikt voor iedereen met een polsmaat tussen de 19cm en de 20cm. Bij de bangle armbanden geldt tevens dat hoe groter de armband is, hoe breder de ontwerpen ook zullen worden zodat de armbanden niet uit verhouding lijken.

Maat 68:
Als laatste is er nog maat 68 die perfect is voor iedereen met een polsomvang van 20cm tot 21cm. De bangle armbanden met deze maat hebben doorgaans een breder ontwerp en is vooral beschikbaar in wat stoerdere stijlen.

Hebt u toch nog een vraag over een armband? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Dit doet u het snelst en gemakkelijkst via de e-mail. Wij zullen dan met een gepast en informatief antwoord komen en doen dat vaak al binnen een uur.
 

Sieraden-informatie

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss