Black Friday en Cyber Monday

wat betekenen deze dagen voor jou en waar ligt hun oorsprong?

Black Friday – vrijdag 25 november 2022 en oorspronkelijke betekenis 

Black Friday is een begrip in de VS. Over de oorsprong van de betekenis bestaat wat onduidelijkheid. Er worden 3 mogelijke bronnen genoemd. De eerste is, dat op Zwarte Vrijdag in 1869 een enorme goudcrash het gevolg was van een samenzwering door Jay Gould en James Fisk. De tweede is, dat de politie de term Zwarte Vrijdag gebruikt voor het aangeven van de enorme verkeersdrukte in en om de Amerikaanse stad Philadelphia op de dag na Thanksgiving in de jaren ‘60. De derde is, dat rond 1981 de winkeliers op de dag na Thanksgiving voor het eerst dat jaar uit de rode cijfers kwamen. In de VS was het gebruikelijk om verliezen in te boeken met een rode inkt en winsten met zwarte inkt. Tegenwoordig wordt met Black Friday de vrijdag na Thanksgiving bedoeld, wanneer winkeliers in hun fysieke winkels stunten met hoge kortingen en speciale verkoopacties. Dit jaar (2022) valt Black Friday op vrijdag 25 november, in week 47.

BLACK FRIDAY Sieraden DEALS

Hoelang duurt Black Friday?

Black Friday duurt precies 24 uur: vanaf 00:00:00 – 23:59:59. De acties die bij Black Friday horen, kunnen langer duren. Sommige winkeliers bieden hun actie producten gedurende meerdere dagen aan tegen stuntprijzen, waarbij op Black Friday zelf alles tegen absolute bodemprijzen wordt verkocht. In de VS zorgt dat jaarlijks voor chaotische en zelfs agressieve taferelen. Gelukkig is daar in Nederland en België (nog) geen sprake van.

Cyber Monday – maandag 28 november 2022 en oorsprong 

Waar Black Friday zijn oorsprong vindt in fysieke winkels, vindt Cyber Monday zijn oorsprong juist in de online winkels: de webshops. Cyber Monday is als marketingterm voor het eerst gebruikt door Ellen Davis en Scott Silverman op 28 november 2005. De bedoeling was, dat Cyber Monday de tegenhanger zou worden van Black Friday. Op Cyber Monday worden mensen naar webshops getrokken door extreem hoge kortingen tot soms wel 80% op online aankopen. Zoals je je kunt voorstellen, hebben webwinkels tijdens de afgelopen jaren op Cyber Monday, met name tijdens de lockdowns en beperkende maatregelen, enorm goede zakengedaan. Cyber Monday valt dit jaar (2022) op maandag 28 november, in week 48.

Hoelang duurt Cyber Monday? 

Cyber Monday duurt, net als Black Friday, precies 24 uur: van 00:00:00 – 23:59:59. De aanbiedingen kunnen gelden tijdens Cyber Monday, Cyber Weekend (aansluitend aan Black Friday en duren tot Cyber Monday 23:59:59 uur) of in sommige gevallen tijdens Cyber Week (ingaande in week 47 op maandag om 00:00:00 en eindigend in week 48 op Cyber Monday om 23:59:59 uur). Kijk dus goed naar de aanbiedingen om te weten van wanneer tot wanneer deze gelden.

It’s Beautiful en hun Golden Weekend kortingen 

Om een positief tintje te geven aan Black Friday, het weekend erop volgend en aansluitend Cyber Monday, heeft juwelier It’s Beautiful besloten tot het invoeren van hun Golden Weekend. Waar ander webshops met namen hoge kortingen geven op spellen en elektronica, biedt It’s Beautiful sieraden, horloges en aanverwante artikelen aan met allerlei acties, zoals nieuwe artikelen, stuntaanbiedingen, 1+1 gratis, verschillende kortingen tot bodemprijzen aan toe.

Wat betekent dit voor mij? 

Doordat Black Friday, Cyber Monday en ons eigen Golden Weekend altijd vóór Sinterklaas aan gaan, kan Sinterklaas de laatste aankopen met hoge kortingen scoren. En ook de Kerstman maakt graag alvast gebruik van deze mogelijkheid om zijn portemonnee te ontzien. En ook wanneer je nog verjaardagen of jubilea hebt na Cyber Monday, is het zeker de moeite waard om hier je voordeel mee te doen. Uiteraard weet je al dat je bij juwelier It’s Beautiful niet de hoofdprijs betaalt voor sieraden, horloges en aanverwante artikelen van uitstekende kwaliteit. Tijdens het Golden Weekend kun je je ultieme slag slaan hiermee. En ook wanneer je “gewoon” iets moois voor jezelf wilt kopen, kun je tijdens het Golden Weekend enorm op je uitgaven besparen. Dus: Heb je nog iets op je wish-list, moet je nog een verlanglijstje van iemand anders afwerken of wil je jezelf verwennen met iets moois? Dan ben je bij juwelier It's Beautiful aan het juiste adres!

Cadeau inspiratie 

Heb je ondanks, of misschien juist door, het lezen van deze blog geen idee (meer) wat je iemand (of jezelf) cadeau kunt doen? Kijk dan eens bij de ringen, armbanden, kettingen/colliers, oorbellen, earcuffs, (graveer)hangers, manchetknopen, horloges of misschien juist bij de schoenveters, sjaaltjes of sieradendozen. Wat je ook bestelt, wij pakken het vakkundig en deskundig in. Je kunt zelfs aangeven welke cadeauverpakking je wilt en of je er een (handgeschreven) kaartje bij wilt. It’s Beautiful verstuurt je bestelling over (bijna) de hele wereld. En heb je toch nog vragen of wil je iets overleggen met ons? Maak dan gebruik van ons contactformulier of de chat-functie. 

Volg ons via Facebook en/of Instagram om op de hoogte te blijven van al onze deals of meld je aan voor onze Nieuwsbrief!

 


Geschreven op 31 oktober 2022 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss