2020 is het jaar van veranderingen. Wat eerder compleet normaal was, is dat nu niet meer en omgekeerd.
Veranderingen brengen vaak onzekerheid met zich mee, maar óók nieuwe keuzemogelijkheden!

 Hoor jij bij de groep mensen, die elk jaar minimaal twee keer op vakantie ging? En zit je nu met je handen in het haar omdat je niet weet wat je nu kan gaan doen, omdat jouw vakantie gecancelled is? Wellicht zit er in dit blog een ideetje waar jij net zo blij van wordt als van de jouw vertrouwde vakantiebestemming. Alle ideeën zijn aan te passen aan je eigen budget.

1. Begin met een nieuwe hobby. Wie weet staat het al jaren op je verlanglijstje of je bucketlist om bijvoorbeeld te leren haken of breien. Sites als Pinterest, maar ook YouTube zijn je beste vrienden! Ideeën te over én een duidelijke uitleg middels filmpjes (Lang leve de pauzeknop) in combinatie met breinaalden of haaknaalden en garen van Wibra, Zeeman, Action of een andere discounter zorgen er al snel voor dat je tijd te kort komt.

2. Leer een nieuwe taal. Spaans en Italiaans zijn wellicht voor de hand liggend, maar denk ook eens aan bijvoorbeeld Chinees of Zweeds. Online zijn er diverse mogelijkheden in even zovele prijsklassen. Misschien denk je er al jaren over om eens naar Zweden te gaan wanneer de Corona voorbij is. In dat geval zou het goed van pas komen als je de taal al een beetje beheerst.
 

Vacation of Staycation


3. Organiseer een barbecue. Gewoon gezellig een paar buren uitnodigen op anderhalve meter afstand, misschien op een Amerikaanse fuif manier: iedereen neemt iets mee. Zo spreid je de kosten en hoef je je niet een slag in de rondte te werken om alles te organiseren. Wie weet kun je samen met de kinderen zelf de sausjes maken! Succes gegarandeerd.

4. Houd een garage-sale. Met al het thuiszitten, heb je wellicht al tijd gehad om je spullen eens kritisch tegen het licht te houden. Al die overbodige spullen kun je natuurlijk weggeven aan kringloopwinkels en op weggeefhoeken, maar je kunt ze ook verkopen. En wanneer je de kinderen erbij wilt inschakelen, kun je je spullen ook verkopen vanuit de garage of je tuin. Zet een paar tafels klaar, laat de kinderen cupcakes bakken en verkoop die samen met je spullen. Zorg voor een schaaltje waar het geld in gelegd kan worden of stuur een Tikkie of Betaalverzoek.

5. Houd een waterballonnengevecht. Koop een ruime hoeveelheid waterballonnen en ga een gevecht aan met je kinderen of organiseer een buurtgevecht, waarbij ieder gezin zijn eigen kleur ballonnen heeft. Vooral wanneer het een keer erg warm is, geeft dit verkoeling en het kost je geen tijd om naar het zwembad te gaan.

6. Pimp je tuin. Wanneer je je tuin al onder handen hebt genomen en opnieuw bestraat hebt of voorzien hebt van (kunst)gras en plantjes, kun je misschien nog een stapje verder gaan. Zoek attributen die bij een land of sfeer passen en kleed je tuin extra mooi aan. Misschien door een paar beelden te plaatsen, lampslingers op te hangen, een fonteintje te plaatsen of andere kussenovertrekken te maken voor je lounge-set.
 

Vacation of Staycation


7. Upgrade je garderobe. Kijk ook eens naar je kleding. Wellicht zijn er kledingstukken waar je eigenlijk al jaren niets meer mee doet. Misschien kun je van die oude overhemden of sweaters van je overleden dierbare wel kussenhoezen maken. Of een wandkleed of een tas. En anders kun je natuurlijk altijd nog foto’s van ze maken voordat je ze van de hand doet. Wat ook een mogelijkheid is, is om van oude kledingstukken nieuwe kledingstukken te maken. Ook hierbij zijn Pinterest en YouTube goede maatjes. Wellicht kun je van een oud overhemd van je man een jurkje voor je dochter maken. Of je pimpt je eigen, wat verouderde of saaie kleding zodat je deze weer aan kunt trekken.

8. Ga lekker glamperen in Nederland. Dat is een luxe vorm van kamperen. Vooral voor gezinnen kan dit uitkomst bieden. Uiteindelijk ben je toch een tijdje weg van huis en wie weet kom je nog op leuke plekjes terecht, zonder dat je daarvoor naar het buitenland hoeft. Combineer dit met een dagje naar een dierentuin, museum of attractiepark en de vakantie van de kinderen kan niet meer stuk. En wees eerlijk, wanneer kinderen het naar hun zin hebben, heb je het zelf ook naar je zin.

9. Ga samen nieuwe gerechten uitproberen. Zoek een gerecht dat je lekker lijkt, haal alle benodigdheden hiervoor in huis en ga samen met je partner (of samen met je kinderen of juist lekker alleen) in de keuken aan de slag. Wie weet bevalt het wel zo goed dat dat wekelijkse avondje uit eten vervangen gaat worden door een avondje lekker thuis kokkerellen…

10. Maak eens een lange(re) fiets- of wandeltocht. Raadpleeg je plaatselijke VVV of internet en plan eens een leuke route langs de velden of een rivier/kanaal. Neem een picknickmand met lekkers mee en ga een dagje samen genieten. Ideaal ook om bijvoorbeeld te combineren met een bezoek aan opa en oma.

11. Bij slecht weer lekker samen binge watchen. Ben je nog steeds niet toegekomen aan je favoriete serie? Of wil je nu eindelijk eens die serie films kijken en is het hondenweer? (Of te warm om buiten te zijn?) Pak die dvd’s of zet Netflix of iets soortgelijks op. Doe een grote zak popcorn, chips of M&M’s in een schaal, zet drinken binnen handbereik en ga er lekker voor zitten of liggen. Wanneer je je kamer verduistert en je telefoon uitschakelt, heb je in no time je eigen bioscoop gecreëerd.
 

Vacation of Staycation


12. Ga een verhaal, gedicht of boek schrijven. Misschien heb je al jaren een idee in je hoofd dat langzaam maar zeker vastere vormen aanneemt. Zet het eens op papier en werk het eens uit. Misschien weet je van jezelf dat jouw schrijfstijl veel lijkt op die van een bekende, beroemde schrijver. Wat let je om eens uit te proberen of het jou lukt om net zo’n spannende thriller of meeslepende streekroman te schrijven? Vooral wanneer je je baan dreigt kwijt te raken, kan het helpen om iets nieuws te gaan doen. En je hebt uiteindelijk niets te verliezen.

13. Laat een gezinsfoto maken. Natuurlijk kun je dat op de traditionele manier doen, maar je kunt ook zoeken naar alternatieven qua opstelling, achtergrond of de weergave ervan. In plaats van een standaardfoto in een lijst opgehangen aan de lange muur kun je de foto ook laten afdrukken op triplex en hier bijvoorbeeld een puzzel van (laten) maken. Ook leuk om als cadeau te geven op een bijzondere gebeurtenis, zoals het gouden huwelijk van je (schoon)ouders.

14. Maak als gezin samen een puzzel of een quiz. Ben je handiger met je handen? Plak dan eens een mooie plaat op triplex en zaag deze in stukjes of zoek een puzzel van 1000 stukjes en leg deze samen in elkaar. Ben je handiger met dingen verzinnen? Schrijf eens een quiz uit. Zoek leuke feitjes op het internet of duik in de familiegeschiedenis en bedenk de leukste, gekste, vreemdste vragen. Zorg er wel voor dat je antwoorden terug te vinden zijn.

15. Maak je eigen sieraden. Struin het internet af naar de handigste tips, voorbeelden en HowTo filmpjes of volg een workshop of cursus sieraden maken. Wie weet blijkt je zoon een edelsmid in de dop of blijk je zelf hierin uit te blinken. En hoe leuk is het om een nieuwe hype te lanceren! Bovendien kun je deze bezigheid helemaal afstemmen op jouw budget. Zelfs zonder groot budget kun je fantastische resultaten boeken. Want je kunt natuurlijk ook “oude” sieraden gebruiken als materiaal. Of je zoekt gewoon iets leuks uit bij Juwelier It’s Beautiful  


Geschreven op 1 september, 2020 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss