Moederdag sieraden 2023

14 mei – Moederdag

Ja ja, op 14 mei is het weer zover: Moederdag! Dit is dé dag bij uitstek om je (groot)moeder in het zonnetje te zetten. Maar ook je bonusmoeder en schoonmoeder tellen uiteraard mee! Waar het vroeger op school de gewoonte was om alleen iets voor je biologische moeder te maken, is het nu meer gemeengoed geworden om aan alle moederfiguren in je leven extra aandacht te schenken. Dus oma, mama, bonusmams, schoonmama, maar misschien ook een bijzondere vriendin of buurvrouw, ze mogen allemaal in het zonnetje gezet worden. En nu er steeds meer samengestelde gezinnen zijn, is het wel zo handig dat je op één adres alles ineens kunt bestellen!

Standaard cadeau of dit jaar iets compleet anders?

Misschien behoor jij tot de groep die ieder jaar gebruik maakt van hetzelfde concept, waardoor Moederdag als het ware een traditie is. En daar is niets mis mee! Geef gewoon lekker een mooi boeket bloemen of een bedeltje voor aan de armband van mama. Ook de oude vertrouwde kleurplaat met een gedichtje doet het nog altijd goed. En niet alleen voor mama, maar ook voor oma. Want oma’s vinden zelfgemaakte dingetjes van hun kleinkinderen nog altijd geweldig! Misschien hangt jouw koelkast al vol met prachtige kunstwerken of misschien heb je er juist wel een speciaal plakboek voor aangelegd. Bovendien kun je met iets zelfgemaakts de kosten enigszins drukken. Handig wanneer je geen groot budget hebt of er gewoon niet zoveel geld aan wilt uitgeven.

Dit jaar toch iets anders?

Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Behalve een champagneontbijt of een stedentrip kun je het eigenlijk zo gek niet bedenken. Sieraden worden door de meeste moeders graag uitgepakt. Maar ook een tegeltje met een leuke of grappige tekst behoort tot de kanshebbers. Wil je iets dat wat spannender is? Denk dan eens aan een goodiebag. Hierin zit voor minimaal het in de beschrijving vermelde bedrag aan sieraden en waardebonnen. Bovendien is de verrassing in dat geval voor iedereen even groot!

Geboorte sieraden

Heb jij je zinnen gezet op een sieraad waarin de geboortemaand van moeders is verwerkt? Denk dan eens aan een geboortesteen of een geboortebloem. Bij het merk Names4ever zijn er heel veel verschillende mogelijkheden in. Bovendien bestaat vaak de mogelijkheid om zo’n sieraad te voorzien van een naamgravering. Zo heb je een cadeau dat zijn waarde behoudt tot in lengte van jaren!

Andere gepersonaliseerde sieraden

Behalve een geboortesteen sieraad of een geboortebloem sieraad zijn er natuurlijk nog veel meer soorten gepersonaliseerde sieraden. Zo kun je vrijwel ieder plaathangertje laten voorzien van een gravering van een foto, vingerafdruk, pootafdruk, lijntekening, logo, initialen, datum of favoriete uitspraak of stukje songtekst. Hiermee laat je een blijvende indruk achter. Letterlijk en figuurlijk.

Mijn mama is goud waard!

Waar voor sommige kinderen een sieraad van stainless steel of zilver volstaat, willen anderen juist graag de waarde van hun liefde voor mama uitdrukken in goud en/of diamanten. En dat kan in de vorm van een armbandje of kettinkje, maar ook in de vorm van alleen een hangertje of in de vorm van een paar (bijzondere) oorbellen. Ook speciale moeder-en-dochter sieraden zijn hiervoor geschikt: 2 sieraden, waarvan één in kinderuitvoering met een bijpassend exemplaar in volwassenen uitvoering, zodat je kleine prinsesje net zo trots haar sieraad kan showen als jouw partner. En dan maakt het eigenlijk niet uit of je kiest voor de armbandenvariant of voor de variant in kettingen.

Gepersonaliseerde sieradenMIJN MAMA IS GOUD WAARD!

Een kaartje, maar dan met iets extra’s

Alleen een kaartje is al leuk, vooral wanneer je iets heel persoonlijks erop zet. Maar stel je eens voor hoe je moeder(figuur) zal kijken, wanneer er op dat kaartje een speciaal armbandje voor haar zit. Of een leuke “love” ballon, hartjes oorbellen, of een geluksmunt voor de “Liefste mama” met een bijpassende boodschap. Of een geluksmunt met een heuse beschermengel voor de “liefste Oma”. Want, ja… Het liefste wil je je lievelingsoma zolang mogelijk bij je houden en beschermen.

Nog iets anders misschien?

Misschien heb je deze blog gelezen, maar denk je bij jezelf: “Ik ben toch nog op zoek naar iets anders.” Dat kan en dat mag. Je kunt bij juwelier It’s Beautiful ook terecht voor leuke damestassen of een bijzondere sjaal. Natuurlijk kun je ook altijd moeder zelf iets laten uitzoeken. Dan kun je voor een cadeaubon voor sieraden en accessoires kiezen. Maar ook wanneer je geen budget hebt, kun je ma heel blij maken: Doet ze nog ouderwets de afwas met de hand? Maak dan eens een boekje met tegoedbonnen voor afwasbeurten. Of trakteer mams op haar favoriete nieuwe film in de bioscoop, compleet met popcorn en een drankje. Of neem haar mee naar een sauna of een wellness centrum. Alles is mogelijk, zolang moeder maar in de schijnwerpers wordt gezet. Want zeg nou zelf, na alles wat moeder het hele jaar door voor jou doet, is dat wel het minste dat je kunt doen. Dus bij dezen aan alle moederfiguren in Nederland en daarbuiten: Mam, dank je wel voor alles! 


Geschreven op 8 mei 2023 | Door Charmaine

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss