De herfst is ingetreden, de kids gaan weer naar school of naar de opvang en ik heb weer wat tijd voor mezelf. Het is natuurlijk altijd gezellig als iedereen thuis is, maar wat mij-tijd is ook niet verkeerd! Nu kan ik deze tijd weer gaan besteden aan het schoonmaken/houden van het huis of de tuin bijhouden, de was strijken of de woonkamer weer eens opnieuw indelen. Maar het is natuurlijk veel leuker om lekker iets voor mezelf te doen. En vooral met deze beginnende herfst en dat heerlijke zonnetje kan ik weer eens wat tijd te besteden aan mijn favoriete hobby; fotograferen. Een eindje rijden met de auto, ergens in de buurt van een mooie locatie parkeren en dan wat mooie plaatjes schieten. Heerlijk zen en creatief in de natuur. Die keuze is snel gemaakt!

Vlak bij ons huis, net buiten de stad, hebben wij een heel mooi bos met mooie natuurlijke looppaden waar het heerlijk rustig is en waar niet (heel) vaak andere mensen te vinden zijn. Het is slechts tien minuten rijden en er is een kleine parkeerplaats voor drie of vier auto’s waar ik altijd wel een plekje kan veroveren. Vooral op werkdagen tussen acht en vijf! Zo ook vandaag. Het is zo rond kwart over elf wanneer ik op de parkeerplaats uit de auto stap en mijn camera uit de kofferbak pak. Ik ben daar inmiddels zo bekend dat ik niet eens meer op het bord voor de routes hoef te kijken. Niet alleen kom ik hier graag om te fotograferen, maar ik ben hier ook al meerdere keren met Kasper en de kinderen geweest. Kasper en ik houden allebei enorm veel van de natuur en willen dit zoveel mogelijk aan Lars en Fleur doorgeven door bijvoorbeeld vaak te gaan wandelen, bladeren of kastanjes te verzamelen of door encyclopedieën door te bladeren. Maar de praktijk ervaring is natuurlijk het leukste en daar leren ze (zoals ik het zie) ook het meeste van! Maar vandaag ben ik alleen. Ook wel eens leuk!
De parkeerplaats is (op mijn kleine bakkie met de achterbank vol kinderstoeltjes) verlaten, wat voor mij een teken is dat ik mijn gang kan gaan zonder me te schamen (zoals wanneer er een ouder stel voorbij loopt, net op dat moment dat ik op mijn buik liggend met mijn reusachtige camera voor mijn snufferd een piepkleine paddenstoel probeer te fotograferen. Altijd een leuke situatie als dat gebeurd). Dus ik ga met goede moed op pad.
Onderweg krijg ik genoeg mogelijkheden om wat te fotograferen en daarbij kan ik ook nog eens genieten van het heerlijke warme zonnetje dat bovenin de helderblauwe hemel staat. Het duurt niet lang (heuvel op, heuvel af) voordat ik het zo warm heb dat ik mijn vest uittrek en om mijn middel knoop.
Ik ben volledig omver geblazen door hoe de natuur om me heen eruit ziet in deze periode. Volgroene bladeren die nog feller gekleurd lijken door de warme zon, donkere silhouetten van bladeren vol takken en natuurlijk net dat ene beeldschone takje met oranje bladeren in een zee van groen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een paar mooie foto’s en ik leef me dan ook helemaal uit. Kort nadat ik wat mensen met een hond tegen kom en mijn tweede accu aangeeft dat de stroom bijna op is besluit ik om de route wat sneller af te lopen. Bijna drie uur later ben ik weer op de parkeerplaats en zit ik een poosje op de rand van de kofferbak om het resultaat van mijn sessie even te bekijken. Er zitten een aantal hele mooie bij, maar het meeste is (natuurlijk) niet bruikbaar. Dat is het risico van de hobby.
Maar toch ben ik meer dan tevreden met hoe ik mijn middag heb besteedt. Niet alleen heb ik een paar mooie foto’s kunnen maken, maar ik heb ook een groot gedeelte van mijn middag in de buitenlucht doorgebracht met een warm zonnetje op mijn gezicht. Shoppen, uitgaan, gezellig doen met vrienden en familie, het is allemaal leuk, maar hier wordt ik toch echt het gelukkigst van. Er gaat tenslotte niks boven de natuur, die mij iedere keer weer weet te verwonderen met haar schoonheid.

Maar volgende keer wel weer met het hele gezin, want na drie uur in het bos heb ik wel behoefte aan een gesprekspartner! En volgende keer gaat het hopelijk wel weer over sieraden, maar deze maand moest ik het gewoon hebben over dit uitstapje.


© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss