Iedere maandagavond na het eten, na het afwassen en nadat we de kinderen hebben gedoucht en in bed hebben gelegd, ploffen Kasper en ik rond kwart over acht op de bank voor de TV. Hij appt wat met zijn vrienden, ik zoek wat dingen uit op internet en voor we het weten is het alweer zover. Helemaal het Einde begint! Nu dit programma bijna echt helemaal het einde bereikt, moet ik het er gewoon een keer over hebben!

Het is namelijk echt één van mijn favoriete programma’s van dit moment. Iedere avond een Netflix serie kijken blijft ook maar zolang leuk en ik vind het echt bijzonder om te zien hoe deze gezinnen hun levens opbouwen in Chili. Daarnaast doet het wijnmerk van de familie Pos me sterk denken aan de website van It’s Beautiful, die ooit klein begon en uitgroeide tot één van de bekendste online juweliers van Nederland.

Daarmee heb ik het ook gelijk over verreweg mijn favoriete gezin van het programma: de familie Pos. Hoe ze het elke week weer doen weet ik niet, maar ik en Kasper liggen iedere keer weer in een deuk om de capriolen die Stephan en Ilona, samen met de kids, in Santiago uithalen. Zoals afgelopen maandag te klimmen en klauteren bij de klimwanden. De kleintjes gingen nog wel snel, maar Stephan kon het maar moeilijk te boven komen. Maar hij deed het wel! En dat is meteen één van de dingen die ik zo waardeer aan het gezin en waarom ik het zo leuk vind om naar ze te kijken. Ze hebben gewoon lol. Allebei wel op hun eigen manier, maar ook vaak genoeg samen. En ze zien elkaar echt als gelijken. Of zo komt het in elk geval over. Als ik dat dan vergelijk met bijvoorbeeld de familie van Wichen, dan zie ik meteen een enorm verschil in de relaties. Addy staat (bijna) altijd in the picture terwijl Astrid veel meer op de achtergrond is. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar het doet wel enorm af aan hoe interessant Astrid is om te zien op TV. Het is een ontzettend leuke vrouw, dat moet gezegd, maar ze is gewoon zo weinig in beeld dat er bijna geen mening over te vormen is. Hoe ze met de kinderen omgaan komt dan wel weer heel erg goed naar voren en dat is altijd mooi om te zien.

Alleen focussen de twee ouders zich de laatste tijd meer en meer op hun product(en) en een stuk minder op het gezin. Zo komt het in elk geval over in het uurtje dat we elke week van hun leven meekrijgen. Wel jammer dat ze hier pas zo laat mee beginnen. De stroopwafels hebben lange tijd stilgelegen en waren er al wel vanaf het begin, maar de koffie voelt echt als een nakomertje waarmee het bijna lijkt alsof ze de familie Pos willen nabootsen. Misschien dat ze, ondanks eerdere uitspraken, toch de aandacht wat meer willen zoeken om hun producten succesvol te kunnen verkopen. Het is alleen jammer dat ze voor deze producten totaal niet naar Chili hadden hoeven verhuizen. De tijd die zij hebben doorgebracht in Chili had, als ze straks aan het einde teruggaan naar Nederland, net zo goed in Nederland kunnen plaatsvinden. Was misschien zelfs wel wat praktischer geweest. De familie Pos, echter… Wat zij hebben weten te doen met hun tijd in Chili vind ik echt inspirerend! Het uitzoeken van de juiste wijnsoort voor hun product, het kiezen van het juiste ontwerp, het volgen van het vrachtschip dat onderweg naar Nederland was. Iedere stap hebben we mogen volgen, van het denkproces tot aan de uitvoering. En dit had ook echt alleen in Chili zo kunnen gaan. Ik denk dat ook de zender bijzonder blij is met de koers die het programma heeft gelopen. Drie zeer diverse gezinnen met drie zeer diverse bewandelde paden. De één wat interessanter dan de ander, maar even vermakelijk.

Het schijnt dat er al een selectie is gemaakt voor het volgende seizoen en Kasper en ik kunnen niet anders dan hopen dat er weer zo’n leuk gezin als de familie Pos bij zit. En ik denk dat wij niet de enige zijn. Misschien dat er dan wel iemand iets met sieraden gaat doen (die zien er daar ook zo leuk uit, al dat handwerk) zodat ik een reden heb om er nog een keer over te praten.© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss