Bij een ring of een armband is het vrij makkelijk om te bedenken welke maat u het beste zal staan of welke maat het fijnst draagt. Bij kettingen en colliers is dit uiteraard anders. Toch zullen wij op deze pagina proberen u een zo goed mogelijk inzicht te geven in de maatvoering van onze kettingen en colliers, zodat u zeker geen miskoop doet!

- 35cm: Nauw om de hals.
- 40cm: Komt tot op het sleutelbeen.
- 45cm: Hangt net boven het borstbeen.
- 50cm: Komt tot op het borstbeen.
- 60cm: Hangt net op de buste.
- 70cm: Hangt op de buste.
- 80cm: Hangt net over de buste.

Uiteraard zijn er ook langere kettingen en/of colliers. Deze worden vaak meerdere malen om de hals gedragen en het is dan ook moeilijk om aan te tonen hoe deze ongeveer zullen vallen.

Let op! Hoe een ketting of collier valt is grotendeels afhankelijk van de breedte van de nek.


Hoe bereken ik de lengte van mijn armband?
U wilt een armband bestellen, maar u weet niet welke maat u moet bestellen? Dit is zeer snel door u zelf te berekenen. U pakt een flexibel meetlint en meet de omtrek van uw pols. Veelal vindt men het toch niet prettig om de armband te strak om de pols te hebben. Daarom is het slim om 1-2 centimeter bij uw polsomtrek op te tellen. Hierdoor weet u zeker dat de armband niet te strak zit, maar ook zeker niet te los.

Voorbeeld: De omtrek van uw pols is 19 cm. Reken hier 2 cm bij op voor een totale armband maat van 21 cm. Deze maat zou u dan uitstekend moeten passen.
 

Sieraden-informatie

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss