Mix & Match; grote Hoop oorbellen; less is more; more is better; je moet opvallen met je sieraden… Het zijn nog maar een paar van de talloze stijl adviezen betreffende uw sieraadgebruik. Maar welk advies en welke stijl sluit nu het beste bij u aan en welke zijn daadwerkelijk nog actueel? We brengen u op de hoogte van de nieuwste stijl adviezen in de blog van deze maand.Er zijn sieraden voor iedere gelegenheid
Dus maak daar ook vooral gebruik van! Misschien bent u meer van de subtiele sieraden en houdt u het vooral lekker rustig, zodat uzelf teveel in de aandacht komt te staan. Maar bij een feestje wilt u dat misschien juist wel! Bij een feestje mag u dan ook uitpakken met sieraden en mag het wel iets meer en iets chaotischer dan normaal. Alleen maar leuk! Bij een werkgelegenheid is het misschien juist raadzaam om wat minder sieraden te dragen of bijvoorbeeld dat aandachttrekkende collier net boven je decolleté een dagje thuis te laten. Zo zijn sieraden misschien wel het gemakkelijkst aan te passen op diverse situaties om zo een andere stijl te creëren.

Maak het uzelf niet te moeilijk
Mix & Match is een relatief tijdloos concept. Niet alleen kan het worden toegepast op nagenoeg alle mogelijke sieraden, maar het is ook een concept waarbij u als individu kiest welke sieraden wel of niet bij elkaar passen. Hierbij kunt u zich laten leiden door de laatste trends, maar het is natuurlijk juist leuk om uw individualiteit naar voren te laten komen door uw eigen creaties en samenstellingen! Maak het uzelf dus vooral niet te moeilijk en doe gewoon wat u zelf mooi vindt. Daarbij kunt u ook meteen letten op wat uzelf het mooiste staat. Is bijvoorbeeld Koraalrood helemaal in, maar staat dit totaal niet mooi bij uw haarkleur of huidskleur; sla deze trend dan lekker over en blijf gewoon dat smaragdgroene sieraad dragen waardoor uw ogen zo mooi uitkomen. Keep it simple!

Sieraad Advies | Juwelier It's Beautiful

Less is or more
Iedereen is wel bekend met de term Less is More. Dit houdt in essentie in dat het dragen van minder sieraden/accessoires beter is voor je algemene uitstraling en daaraan toevoegt. Zo is minder toch meer. Maar de meningen raken steeds meer en meer verdeeld over deze term en tegenwoordig is het ook volstrekt geaccepteerd om uzelf volledig te behangen met tal van sieraden. Uiteindelijk draait het toch vooral om uw persoonlijke voorkeur. Houdt u er van om een enkel sieraad te dragen zodat dat ene sieraad goed uit de verf komt en uw outfit ook nog in beeld komt? Dan geldt Less is More natuurlijk voor u. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u helemaal wild wordt bij de gedachte aan niet minder dan twintig of 50 armbandjes om uw pols/onderarm in combinatie met een leuk collier en drie verschillende soorten oorbellen. Dan is Less is More officieel niet op u van toepassing! Eigenlijk geldt hierbij hetzelfde als bij het kopje hierboven: Maak het uzelf niet te moeilijk en doe vooral wat goed voelt.

Match & Match
Sieraden zijn bij ons natuurlijk het allerbelangrijkste. Daar zijn we tenslotte een juwelier voor. Maar eerlijk is eerlijk, meestal is het zo dat je outfit bepalend is voor welke sieraden je draagt. Zo zullen opvallende, al dan niet gouden, armbanden heel leuk gecombineerd kunnen worden met een blouse met korte tot middellange mouwen, maar zullen ze volledig misstaan (teniet gedaan worden) bij een dikke winterjas waarvan de mouwen tot je knokkels komen. Dat spreekt misschien voor zich, maar we zien nog best vaak dat men graag een bepaald sieraad draagt in combinatie met een kledingstuk waar dat sieraad totaal niet bij past. Sieraden en kleding, wanneer deze op de juiste gematcht worden, zullen elkaar juist versterken en bijdragen aan het totale plaatje i.p.v. dat ze afbreuk aan elkaar doen. Zorg er dus voor dat je outfit bij je sieraden past, maar zorg er ook vooral voor dat je outfit bij je sieraden bij je outfit passen.

Sieraad Advies | Juwelier It's Beautiful

Yin en Yang
Zelf teken ik weleens en daarbij is mij altijd aangeleerd dat het wijs is om drukke achtergronden met een rustige voorgrond te combineren en om rustige achtergronden te combineren met een drukke voorgrond. Zo wordt er een mooie balans gecreëerd, waardoor beide dieptevelden goed van elkaar zijn te onderscheiden. Hetzelfde is toepasbaar op sieraden. Draagt u een druk shirtje of een drukke jurk, combineer dit dan met rustige sieraden om die gewenste balans te vinden. Daarentegen zullen drukkere sieraden juist goed samengaan met bijvoorbeeld een rustige, effen blouse. Denk hierbij aan een hanger met een druk patroon tegen een effen ondergrond (blouse). Het is verstandig om altijd naar die balans te streven om tot een uitgedacht geheel te komen.

We hopen uiteraard dat één van deze stijladviezen voor u toepasbaar is en dat u morgen met meer zelfvertrouwen en kennis uw sieraden (en outfit in het algemeen) bij elkaar zoekt

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss