De ongelooflijk succesvolle BBC TWO serie Peaky Blinders is alweer vanaf 2013 te volgen op TV en recent is het vijfde seizoen op Netflix gekomen. Kort daarna heeft de schrijver Steven Knight al kenbaar gemaakt dat hij lekker op eigen tempo aan het zesde seizoen verder schrijft. Zijn eindbestemming is het begin van de tweede wereldoorlog en de serie kan dus nog lekker een poosje doorgaan. Er word volgens bepaalde bronnen zelfs al gesproken over een Peaky Blinders film! Nu vraag je je misschien af waarom we het, als juwelier, over Peaky Blinders hebben en het antwoord is relatief simpel. Die stoere authentieke tassen die de Blinders en kompanen dragen? Wij hebben ze en jij kunt ze kopen.
 Sinds kort hebben wij een nieuwe samenwerking waardoor wij een reeks gave lederen tassen en portemonnees mogen aanbieden op onze webshop, naast de tassen van Davidts die we alweer enige tijd verkopen. Er zitten mooie lederen tassen bij van bijvoorbeeld Orange Fire en The Rat Pack, maar er zitten ook tassen bij van het merk Shelby Brothers; een kleding- en accessoire merk dat volledig gebaseerd is op de gelijknamige broers die natuurlijk aan het hoofd staan van de Peaky Blinders. Het merk bevat onder andere pakken en petten die zijn geïnspireerd door de looks en outfits van Thomas en Arthur Shelby, maar als juweliers webshop zijn wij natuurlijk voornamelijk geïnteresseerd in het aanbod voor dames en dan komen we uiteraard uit bij Polly Gray, Linda Shelby en Ada Shelby.

Deze en de andere dames uit de serie komen nagenoeg altijd goed gekleed voor de dag en hun kledingstijl en persoonlijkheden zijn de inspiratie geweest voor een reeks beeldschone tassen die zijn gemaakt van leder en tweed.

Shelby Brothers | Peaky BlindersShelby Brothers Tas | Peaky Blinders

Als eerste hebben we deze beeldschone tas van donkerbruin leder met tweed. Het ontwerp van deze tas is geïnspireerd door de onofficiële leider van de Peaky Blinders; namelijk Polly Gray. Thomas is de onmiskenbare leider van de Blinders, maar zijn tante Polly is degene die achter de schermen alles regelt. Ze is geliefd door de Shelby broers, gerespecteerd door de Blinders en gevreesd door iedereen die haar voor de voeten loopt. Polly Gray is een no-nonsense personage en die mentaliteit is doorgevoerd in deze beeldschone tas, die gemaakt is van tweed met een bruin lederen onderzijde, bruin lederen handvatten en een handige dubbele sluiting, zodat je je zaakjes verborgen kunt houden voor de buitenwereld, net zoals Polly Gray dat zo effectief doet.

Shelby Brothers | Peaky BlindersShelby Brothers Tas | Peaky Blinders

Linda Shelby had een bijna engel-achtig voorkomen en gedroeg zich daar ook naar. Zij was de enige die, naast Thomas, tot Arthur Shelby kon doordringen voordat ze de familie uiteindelijk verliet na een mislukte moordpoging op haar echtgenoot. Deze schoudertas met overslag is geïnspireerd door deze bijna engel-achtige dame. De tas is gemaakt van grijze tweed met zwart leder en is voorzien van een handige overslag met sluiting. De tas heeft een rustig voorkomen, net als Linda zelf, en kan perfect gecombineerd worden met een grote diversiteit aan outfits.

Shelby Brothers | Peaky BlindersShelby Brothers Tas | Peaky Blinders

Als laatste hebben we deze beeldschone tas die gebaseerd is op Ada Shelby. Ada heeft vier broers en je zou denken dat ze wel beschermd zou worden door haar broers. Haar keuzes zorgen er echter voor dat ze een flinke kloof slaat met haar broers en Thomas is de enige die de kloof enigszins weet te overbruggen. Het heeft Ada een zelfstandige vrouw gemaakt die voor zichzelf op kan komen. Het is ook vooral haar praktische instelling die deze tas tot stand heeft gebracht, die voorzien is van flink wat opbergruimte met een elegant ontwerp van lichte tweed en bruin leder. Uiteraard is ook deze tas voorzien van het beeldmerkje dat zo kenmerkend is voor de Peaky Blinders.

Het vijfde seizoen was weer een feestje en wij kijken nu al uit naar het volgende seizoen en we hopen uiteraard dat ook het nieuwe seizoen weer vele mooie tassen mag inspireren.

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss