Overal in de wereld en ook in heel Nederland is het Corona virus het gesprek van de dag. Logisch, want het “normale” leven ligt door het Corona virus stil. Langzaamaan begint iedereen te onthaasten en tot besef te komen, dat we dankzij de Corona pandemie nog een zware tijd tegemoet gaan. Sociale contacten worden lijfelijk tot een minimum beperkt en steeds meer mensen gaan hun huis niet meer uit.

Steeds vaker zie ik via WhatsApp en Facebook oproepen voorbijkomen om mee te doen aan een actie om medemensen in nood te helpen, op een vastgestelde dag en tijd te bidden, het zingen van geloofsliederen en meer van dat soort dingen. Bovendien hoor ik uit de Christelijke hoek links en rechts geluiden over de aanstaande Eindtijd en dat het Corona virus een voorbode of zelfs het begin ervan zou kunnen zijn. Steeds vaker ook lees ik berichten van mensen die citaten uit geloofsboeken aanhalen als tegenwicht of tegengeluid tegenover bijvoorbeeld de toespraak van minister-president Rutte.

Dat zette me aan het denken. Want, niet alleen evenementen zijn afgelast en scholen en o.a. restaurants zijn gesloten, maar…. Ook synagogen, moskeën en kerken! Mocht je tot de categorie mensen horen, die kracht put uit een geloof of levensovertuiging, dan kan ik me zo voorstellen dat je bepaalde bijeenkomsten nu mist.

Het Corona virus en je (geloofs-)overtuigingen

Wat mooi is het dan dat we in deze tijd leven. Een tijd, waarin je via tv en radio, maar ook online op de hoogte gehouden wordt van wat er speelt in de wereld, hoe het verloop van het Corona virus is, welke maatregelen diverse bedrijven nemen voor de algemene veiligheid, welke maatregelen erop landelijk of zelfs Europees niveau genomen worden om de verspreiding van Corona tegen te gaan of in ieder geval te vertragen.

Verder bestaat de mogelijkheid dat je online naar liedjes kunt luisteren, (kerk)diensten kunt volgen en van alles kunt opzoeken en kopen wat je helpt. En niet alleen wat betreft de dagelijkse boodschappen, maar ook de Bijbel, Thora, Koran of welk ander geloofsboek ook. En wat dacht je van sieraden, waarmee je een boodschap over je levensovertuiging of geloof kunt uitdragen. Of waarmee je iemand een hart onder de riem kunt steken.

Om even een aantal sieraden te benoemen: sommige mensen dragen een kruisje of een crucifix. Anderen dragen een Maria-medaillon, een St. Christoffelhanger, een Hamsa, Davidster, Boeddha of Triquetra. Hieronder volgt een uitleg over een aantal geloven en attributen die uiting geven hieraan.

 • Boeddha is geen god. Boeddhisten gebruiken een afbeelding van Boeddha om te helpen hun verlangens te beheersen. Verder staan Boeddhisten erom bekend dat zij anderen in nood helpen of leven van giften van anderen (denk hierbij aan de in het rood geklede boeddhistische monniken).
 • Een Davidster is, samen met een menora (een 7-armige kandelaar), een belangrijk symbool binnen het Joodse geloof. Het Jodendom is één van de vroegste monotheïstische geloven. Met andere woorden: de Joden geloven in 1 God. Die God heeft een zo heilige naam JHWH, dat deze niet mag worden uitgesproken, maar daarvoor in de plaats wordt vaak de aanspreektitel Adonai gebruikt. Ook mag de Joodse God niet worden weergegeven in de vorm van een beeld. De Davidsster is belangrijk voor Joden, omdat volgens de overlevering David op zijn vlucht voor Saul werd beschermd doordat een spin een web maakte, waardoor David aan het oog onttrokken werd. Dit web had de vorm van een zes puntige ster – de Davidsster.
 • Een crucifix is een belangrijk symbool voor de Rooms-katholieke gelovigen. Dit is een kruis met een afbeelding van de lijdende/stervende/gestorven Jezus Christus. De afbeelding van Jezus is belangrijk voor hen, omdat deze volgens de bijbel alle zonden heeft overwonnen en daardoor de weg naar God heeft vrijgemaakt. Ook volgens de Rooms-katholieken bestaat er maar 1 God. Dit is dezelfde God als van de Joden. Het grootste verschil tussen Joden en Christenen is, dat de Joden geloven dat de Messias/Verlosser nog moet komen en dat de Christenen geloven dat Jezus de Messias/Verlosser is en dat deze terug zal komen.
 • Een kruisje (zonder afbeelding van Jezus) wordt vaak gedragen door Protestanten. Deze geloven net als de Joden en Rooms-katholieken in 1 God, maar bidden niet zoals de katholieken tot Maria, de moeder van Jezus, of tot een ander heiligverklaarde persoon. Zij richten zich in gebed rechtstreeks tot Jezus.
 • In de modernere protestante stromingen, zoals bijvoorbeeld Baptisten, Pinkstergemeentes en Vol Evangelisten zie je vaker iemand een Ichtus teken dragen. Dit is een teken in de vereenvoudigde vorm van een vis. Ook de vroege Christenen gebruikten dit teken om anderen duidelijk te maken dat ze (de leer van) Jezus volgden.
 • Een Hamsa wordt vaak gedragen mensen uit het Midden-Oosten. Khamsa, zoals het ook wel genoemd wordt, betekent “vijf” en dat staat voor de vijf vingers van een hand. Moslims noemen dit vaak het handje van Fatima, Joden noemen het vaak de hand van Mirjam en sommige Christenen noemen dit de hand van Maria. Een Hamsa wordt gedragen ter bescherming (tegen het “boze oog”).
 • Een Triquetra is een Middeleeuws symbool dat “driehoekig” betekent. De triquetra komt ook in verschillende kringen voor. Bij Christenen betekent het de Heilige Drievuldigheid (Vader, Zoon en Heilige Geest). Bij Wicca en Neopaganisten staan de triquetra symbool voor de drievoudige Godin (maagd, moeder en oude wijze vrouw), de moeder van waaruit alle leven is ontstaan. Volgens de Kelten was de Triquetra een knoop die symbool stond voor geboorte, dood en wedergeboorte, maar ook voor land, lucht en zee.
 • Het Yin-Yang teken vindt zijn oorsprong in het oude China. Dit teken laat de constante verandering van elkaar aanvullende kanten zien: dag en nacht, vrouwelijk en mannelijk, actief en passief, haat en liefde, vuur en water, maan en zon, enz.
 • Een rozenkrans of paternoster is een gebedssnoer met 6 grote en 53 kleine kralen. Iedere kraal staat voor een gebed. Wordt dit 3 maal gedaan, dan is er een rozenkrans gebeden, waarbij het leven, lijden en de herrijzenis van Jezus wordt overdacht.
 • Een vredesduif is een witte duif met een olijftakje in de snavel. De olijftak staat symbool voor het droogvallen van de aarde na de zondvloed. Dit gebeurde volgens de Bijbel en de Thora in de tijd van Noa(c)h, die op Gods bevel een ark bouwde en daar met zijn gezin en heel veel dieren in leefde tijdens de zondvloed. De vredesduif staat ook internationaal symbool voor de wereldvrede.
 • Geloof/Hoop & Liefde wordt uitgebeeld door een kruisje (geloof), een anker (hoop) en een hartje (liefde). Hierin wordt het hele geloofsprincipe samengevat, zoals in de Bijbel in het Nieuwe Testament wordt beschreven. Het één heeft geen betekenis zonder het andere.
 • Het Hugenotenkruis zit ingewikkelder in elkaar en staat bol van de symboliek. Het is een kruis met 4 armen van gelijke lengte, die met elkaar verbonden worden in een cirkelvormig motief (waarschijnlijk symbool voor de doornenkroon). Het bevat 8 parels aan de uiteinden van de armen (symbool voor de 8 zaligsprekingen zoals benoemd in de Bergrede), 4 lelies (symbool van reinheid en oprechtheid – zuiverheid dus - ), 4 open harten, 12 punten (symbool voor de 12 apostelen/discipelen of de Twaalf Artikelen des Geloofs) en onderaan een duif (symbool voor de Heilige Geest). Dit kruis werd gedragen door ridders die deelnamen aan kruistochten en wordt tegenwoordig over het algemeen door (Calvinistische) Protestanten gedragen.
 • De (bescherm)engel wordt gezien als een boodschapper/bediende/beschermer, die door God/Allah/JHWH naar de mensen werd/wordt gestuurd. Een afbeelding van een engel wordt gedragen door mensen van verschillende geloven, omdat zij geloven dat deze engel ze zal beschermen.
 • St. Christoffel is een patroonheilige voor o.a. reizigers/pelgrims/verkeersdeelnemers, kinderen, timmerlieden, schilders, enz. Deze heilige kon aangeroepen worden om te helpen wanneer je bijvoorbeeld driegt/dreigde te sterven zonder dat je de Laatste Sacramenten het/had ontvangen. Een hangertje met daarop een beeltenis van deze heilige is nog steeds populair onder de katholieke bevolking.
 • Ten slotte de Scapulier. Een scapulier is van oorsprong een schouderkleed, dat over een habijt wordt gedragen door monniken en zusters, (als het ware als een schort) ter bescherming van het habijt tijdens het werken. Katholieken die niet gewijd zijn tot bisschop, priester, kloosterling(e) of diaken konden een scapulier onder hun dagelijkse kleding dragen. Daarmee gaven ze uiting aan hun toewijding aan God. Tegenwoordig (sinds 1910 en goedgekeurd door Paus Pius X) mag een scapuliermedaille gedragen worden ter vervanging van het schouderkleed. Dat is ook veel praktischer.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er talloze mogelijkheden om je levensovertuiging uit te dragen, daar informatie over te vinden, een link te leggen tussen het Corona virus en je geloofsbeleving, of bijvoorbeeld een sieraad te dragen dat je beschermt en aan je geloof herinnert. Bovendien kun je iemand op deze manier laten weten dat je aan diegene denkt. Wanneer je nu zoiets hebt van: “Hé, dat is een goed idee voor mezelf of voor mijn (groot-/schoon-/stief-) moeder / vader / zus / broer/zwager / dochter / zoon / vriend(in) of buurman / buurvrouw”, kijk dan gerust op onze site rond.

Er is genoeg moois voor iedereen en alles wordt hygiënisch en volgens de regels van de RIVM gepakt, verpakt en verstuurd. PostNL draagt zorg voor de levering van uw bestelling en ook haar medewerkers houden zich aan strenge hygiëne maatregelen, zodat u geen extra risico loopt wat betreft het Corona virus voor uw bestelling of de bestelling van/voor iemand die u dierbaar is.


 

Sorteer op
 • -50%

  Rood witte Yin Yang munt-drukker BEC0028-07
  Rood witte Yin Yang munt-drukker BEC0028-07
  € 3,95 € 1,97
 • -50%

  Yin Yang Tao Symbool Oorknopjes
  Yin Yang Tao Symbool Oorknopjes
  € 9,95 € 4,97
 • -40%

  Super Stylish Goudkleurige Schakelarmband met een Engeltje
  Super Stylish Goudkleurige Schakelarmband met een Engeltje
  € 27,50 € 16,50
 • -30%

  Simstars boeddha Zien Z2162
  Simstars boeddha Zien Z2162
  € 28,00 € 19,60
 • Names4ever Zilveren Hart Hanger met Engeltje
  Names4ever Zilveren Hart Hanger met Engeltje
  € 39,95
 • -40%

  Super Stylish Zilveren Ketting met Engeltje en Zirkonia
  Super Stylish Zilveren Ketting met Engeltje en Zirkonia
  € 42,50 € 25,50
 • -30%

  Roze Steen met Kruis Fake Piercing
  Roze Steen met Kruis Fake Piercing
  € 7,95 € 5,56
 • -40%

  Super Stylish Goudkleurige Engel met Zirkonia en Schakelketting
  Super Stylish Goudkleurige Engel met Zirkonia en Schakelketting
  € 42,50 € 25,50
 • Gouden Hugenotenkruis Hanger
  Gouden Hugenotenkruis Hanger
  € 209,00
 • Kruis imitatie piercing oorbel
  Kruis imitatie piercing oorbel
  € 6,95
 • Kruis imitatie piercing oorbel
  Kruis imitatie piercing oorbel
  € 9,95
 • Beschermengel Hanger met Ketting van Goudkleurig Edelstaal
  Beschermengel Hanger met Ketting van Goudkleurig Edelstaal
  € 12,95
 • Karma Goudkleurige Engelenvleugels Creolen van Zilver M1247
  Karma Goudkleurige Engelenvleugels Creolen van Zilver M1247
  € 19,95
 • Names4ever Gouden Communiehanger met Kruis en Gravure
  Names4ever Gouden Communiehanger met Kruis en Gravure
  € 179,00
 • Oorbellen met Ketting en Kruisje
  Oorbellen met Ketting en Kruisje
  € 19,95
 • Yin Yang Bedel van Gepolijst Zilver met Emaille 10.03278
  Yin Yang Bedel van Gepolijst Zilver met Emaille 10.03278
  € 19,95
 • Names4ever Zilveren Engel Bedel met Naam
  Names4ever Zilveren Engel Bedel met Naam
  € 20,95
 • Names4ever Communie Muntbedel met Engeltje
  Names4ever Communie Muntbedel met Engeltje
  € 176,00
 • Names4ever Zilveren Hart Hanger met Engeltje
  Names4ever Zilveren Hart Hanger met Engeltje
  € 20,95
 • Calvarie kruis oorbellen
  Calvarie kruis oorbellen
  € 9,95
 • Fashion Kruis Rubberen Armband SKU91443
  Fashion Kruis Rubberen Armband SKU91443
  € 5,95
 • Names4ever Communie Hanger van Zilver met Engeltje
  Names4ever Communie Hanger van Zilver met Engeltje
  € 22,95
 • Names4ever Gouden Kruishanger met Duif Bedel
  Names4ever Gouden Kruishanger met Duif Bedel
  € 145,00
 • Names4ever Communie Hanger met Kruis en Engelvleugels
  Names4ever Communie Hanger met Kruis en Engelvleugels
  € 24,95
 • Names4ever Eerste Communie Munthanger met Engeltje
  Names4ever Eerste Communie Munthanger met Engeltje
  € 24,95
 • Kruis graveer ring / 316 L stainless steel ring SKU3237
  Kruis graveer ring / 316 L stainless steel ring SKU3237
  € 9,95
 • Names4ever Eerste Communie Munthanger met Engeltje
  Names4ever Eerste Communie Munthanger met Engeltje
  € 150,00
 • Fashion Hawai Kruis Kettinghanger
  Fashion Hawai Kruis Kettinghanger
  € 9,95
 • Names4ever Zilveren Kruishanger met Kaars Decoratie
  Names4ever Zilveren Kruishanger met Kaars Decoratie
  € 24,95
 • Names4ever Zilveren Kruishanger met Kaars Decoratie
  Names4ever Zilveren Kruishanger met Kaars Decoratie
  € 24,95
 • Zilveren Engel Bedel 10.06016
  Zilveren Engel Bedel 10.06016
  € 24,95
 • Yin Yang Symbool Ronde Oorknoppen
  Yin Yang Symbool Ronde Oorknoppen
  € 6,95
 • Armband van Zilver met Zirkonia Kruis
  Armband van Zilver met Zirkonia Kruis
  € 29,95
 • Names4ever Gouden Yin Yang Breekhanger met Namen en Hartjes van Names4ever
  Names4ever Gouden Yin Yang Breekhanger met Namen en Hartjes van Names4ever
  € 194,00
 • Rozenkrans Collier van Edelstaal
  Rozenkrans Collier van Edelstaal
  € 34,95
 • Names4ever Kruishanger met Opengewerkt Hartje en Gegraveerde Naam
  Names4ever Kruishanger met Opengewerkt Hartje en Gegraveerde Naam
  € 29,95
 • Zwartkleurig Kruis Hanger + Ring
  Zwartkleurig Kruis Hanger + Ring
  € 16,95
 • Yin Yang Oorknoppen van Gepolijst Zilver met Zwarte Emaille
  Yin Yang Oorknoppen van Gepolijst Zilver met Zwarte Emaille
  € 12,95
 • Names4ever Zilveren Communie Hart Hanger met Engeltje
  Names4ever Zilveren Communie Hart Hanger met Engeltje
  € 29,95
 • Names4ever Gouden Kruishanger met Kaars Decoratie
  Names4ever Gouden Kruishanger met Kaars Decoratie
  € 169,00
 • Engel Gouden Naamhanger Names4ever GNH52
  Engel Gouden Naamhanger Names4ever GNH52
  € 335,00
 • Names4ever Gouden Kruishanger met Naam
  Names4ever Gouden Kruishanger met Naam
  € 142,00
 • Piercing oorbellen / Geometrisch kruis in zwart
  Piercing oorbellen / Geometrisch kruis in zwart
  € 6,95
 • Gepolijste Engel Hanger van Geelgoud
  Gepolijste Engel Hanger van Geelgoud
  € 249,00
 • Kruis Naamketting van Zilver Names4ever ZNKB008
  Kruis Naamketting van Zilver Names4ever ZNKB008
  € 34,95
 • Names4ever Zilveren Yin Yang Breekhanger met Namen en Hartjes van Names4ever
  Names4ever Zilveren Yin Yang Breekhanger met Namen en Hartjes van Names4ever
  € 34,95
 • Names4ever Gouden Yin Yang Hanger met Vingerafdruk
  Names4ever Gouden Yin Yang Hanger met Vingerafdruk
  € 340,00
 • Names4ever Naampatroon Engel Hanger GNH17
  Names4ever Naampatroon Engel Hanger GNH17
  € 384,00
 • Neon Groene Kruis Oorbellen van edelstaal
  Neon Groene Kruis Oorbellen van edelstaal
  € 9,95
 • Zilveren Singapore Collier met Elegante Scapulier Hanger
  Zilveren Singapore Collier met Elegante Scapulier Hanger
  € 34,95
 • Engel Zilveren Naamhanger Names4ever ZNH52
  Engel Zilveren Naamhanger Names4ever ZNH52
  € 35,95
 • Names4ever Gouden Hart Hanger met Engeltje
  Names4ever Gouden Hart Hanger met Engeltje
  € 176,00
 • Yin Yang Breekhanger van Gepolijst Zilver met Emaille 10.09675
  Yin Yang Breekhanger van Gepolijst Zilver met Emaille 10.09675
  € 39,95
 • Ronde Geloof – Hoop – Liefde Hanger van Zilver
  Ronde Geloof – Hoop – Liefde Hanger van Zilver
  € 19,95
 • Zilveren Collier met Rozenkrans en Kruis Hanger
  Zilveren Collier met Rozenkrans en Kruis Hanger
  € 44,95
 • Names4ever Naampatroon Engel Hanger ZNH17
  Names4ever Naampatroon Engel Hanger ZNH17
  € 44,95
 • Names4ever Gouden Engel Bedel met Naam
  Names4ever Gouden Engel Bedel met Naam
  € 169,00
 • Singapore Collier met Achthoekige Scapulier Hanger
  Singapore Collier met Achthoekige Scapulier Hanger
  € 44,95
 • Names4ever Gouden Kruishanger met Geboortesteen en Engelhanger
  Names4ever Gouden Kruishanger met Geboortesteen en Engelhanger
  € 160,00
 • Gouden Yin Yang Hanger Symbool met Namen Names4ever
  Gouden Yin Yang Hanger Symbool met Namen Names4ever
  € 279,00
 • Boeddha Bedel van Zilver 10.15536
  Boeddha Bedel van Zilver 10.15536
  € 49,95
 • Zilveren Yin Yang Hanger met geboortestenen en Namen Names4ever
  Zilveren Yin Yang Hanger met geboortestenen en Namen Names4ever
  € 51,95
 • Hoop Geloof en Liefde Collier van Zilver
  Hoop Geloof en Liefde Collier van Zilver
  € 24,95
 • Zilveren Singapore Collier met Ovaalvormige Scapulier Hanger
  Zilveren Singapore Collier met Ovaalvormige Scapulier Hanger
  € 53,95
 • Geloof – Hoop – Liefde Hanger van Gepolijst Zilver
  Geloof – Hoop – Liefde Hanger van Gepolijst Zilver
  € 24,95
 • Goudkleurige Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels van MY iMenso
  Goudkleurige Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels van MY iMenso
  € 55,95
 • Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels
  Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels
  € 55,95
 • Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels van MY iMenso
  Yin Yang Cover Munt met Gediamanteerde Strook en Parels van MY iMenso
  € 55,95
 • Gevleugelde Engel Hanger van Geelgoud
  Gevleugelde Engel Hanger van Geelgoud
  € 79,95
 • Hartvormig Medaillon van Zilver met Engeltje
  Hartvormig Medaillon van Zilver met Engeltje
  € 59,95
 • LOCKits Horloge Munt met Goudkleurige Boeddha 33mm
  LOCKits Horloge Munt met Goudkleurige Boeddha 33mm
  € 59,95
 • Mama Naamketting van Zilver met Zirkonia Engeltje - Names4ever
  Mama Naamketting van Zilver met Zirkonia Engeltje - Names4ever
  € 59,95
 • Engel Hanger van Geelgoud
  Engel Hanger van Geelgoud
  € 119,95
 • Names4ever Zilveren Yin Yang Hanger met Vingerafdruk
  Names4ever Zilveren Yin Yang Hanger met Vingerafdruk
  € 94,95
 • Engel Hanger van Gepolijst Geelgoud
  Engel Hanger van Gepolijst Geelgoud
  € 104,95
 • Names4ever Zilveren Yin Yang Vriendschapshanger met Vingerafdruk
  Names4ever Zilveren Yin Yang Vriendschapshanger met Vingerafdruk
  € 109,95
 • Names4ever Gouden Kruishanger met Geboortesteen Zirkonia
  Names4ever Gouden Kruishanger met Geboortesteen Zirkonia
  € 130,00
 • Kruis Naamketting van Goud Names4ever GNKB008
  Kruis Naamketting van Goud Names4ever GNKB008
  € 482,00
 • Hoop Geloof Liefde Cirkel Hanger Collier
  Hoop Geloof Liefde Cirkel Hanger Collier
  € 22,95
 • Ichtus Visje Hanger van Gerhodineerd Zilver
  Ichtus Visje Hanger van Gerhodineerd Zilver
  € 24,95
 • Rozenkrans Collier van Edelstaal met Zwarte Bolletjes
  Rozenkrans Collier van Edelstaal met Zwarte Bolletjes
  € 34,95
 • Hanger Hugenotenkruis
  Hanger Hugenotenkruis
  € 169,95
 • Names4ever Communie Zilveren Duif Hanger
  Names4ever Communie Zilveren Duif Hanger
  € 29,95
 • Names4ever Communie Gouden Duif Hanger
  Names4ever Communie Gouden Duif Hanger
  € 164,00
 • Uil Hanger van Zilver met Zirkonia’s en Collier
  Uil Hanger van Zilver met Zirkonia’s en Collier
  € 39,95
 • Zilveren Davidster Bedel 10.03468
  Zilveren Davidster Bedel 10.03468
  € 29,95
 • Zilveren Davidster Hanger
  Zilveren Davidster Hanger
  € 9,95
Sorteer op
© 2008 - 2021 Juwelier It's Beautiful - Sieraden en horloges bij de online juwelier | sitemap | rss