Bloemen houden van mensen en mensen houden van Geboortebloemen. Het eerste boeket lelietjes-van-dalen dat cadeau werd gedaan aan koning Charles IX dateert al uit 1561. Hij besloot daarop om elk jaar op 1 mei alle dames aan zijn hof met een boeketje lelietjes-van-dalen te verblijden.
 Tegenwoordig is het in Frankrijk traditie om een boeketje “muguet” cadeau te doen op 1 mei. Vroeger werden boodschappen vaak op subtiele manieren doorgegeven. Je kon als edelman niet zomaar zeggen of schrijven aan een jonkvrouw dat je haar leuk vond. En wanneer je als barones duidelijk wilde maken aan bijvoorbeeld een hertogin dat je haar vriendschap op prijs stelde dan diende je dat volgens de toen geldende etiquette te doen.


Uiteraard waren mensen er ook in die tijd al in bedreven om hun (geheime) boodschappen aan elkaar door te geven. Eén van die manieren was door middel van bloemen. Iedere bloem stond ergens symbool voor en zelfs de kleur kon de betekenis van een bloem of een boeket veranderen.

Wanneer je, net als ik, gefascineerd wordt door bloemen en hun betekenis, dan weet je natuurlijk allang dat er ook geboortebloemen bestaan. Maar voor iedereen die niet weet wat dit inhoudt, leg ik het graag uit. Vrijwel iedereen weet welk sterrenbeeld hoort bij zijn of haar geboortedatum. Vanaf de 19de/20-ste/21-ste dag van de maand tot aan de 19-de/20-ste/21-ste van de daarop volgende maand staat de maand bekend om een sterrenbeeld. Bij de geboortebloemen gaat dat een klein beetje anders. Hiervoor geldt dat gedurende een hele maand dezelfde bloem symbool staat. En iedere bloem heeft zijn eigen betekenis.

Natuurlijk kun je iemand van wie je houdt iedere week een boeket bloemen geven, maar deze zullen verwelken. Hun schoonheid gaat daarmee verloren. En dat is best een beetje jammer. Gelukkig kun je tegenwoordig op allerlei manieren aan afbeeldingen komen van allerlei soorten bloemen. Ze staan afgebeeld op stofjes, boekenkaften, foto’s, behang, gordijnen, jurken, broeken, enz. Waar ze ook op afgebeeld staan, zijn hangertjes. De afgelopen tijd ben ik op zoek geweest naar bijzondere cadeautjes. Beter gezegd: naar cadeautjes met een bijzondere betekenis. Uiteraard ben ik ervan op de hoogte dat Juwelier It’s Beautiful Geboortebloem kettingen verkoopt. Hier heb ik eens rustig tussen geneusd. Ik heb de betekenissen van de afgebeelde bloemen erbij gezocht en vergeleken met wat daarover op de site staat. Daarnaast heb ik die betekenissen naast personen gezet op basis van hun geboortemaand. En weet je wat zo leuk is? Ik herken in 23 van de 24 vrouwen en meisjes de betekenis van hun geboortebloem in hun karakter of persoonlijkheid!

Ben je benieuwd geworden naar jouw geboortebloem of de geboortebloem van iemand die je kent of die je dierbaar is? Of ken je iemand die je graag zou willen verrassen met een Geboortebloemketting? Klik dan hier en je komt direct op de desbetreffende pagina.

 

Geschreven op 1 augustus, 2020 | Door Charmaine

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss