Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwste modetrends? Dan zit je op de juiste site: Juwelier It’s Beautiful staat erom bekend voorop te lopen wat betreft de nieuwste sieradentrends. Bij Juwelier It’s Beautiful hebben ze er zogezegd een neus voor.Om de zoektocht voor jou te vergemakkelijken, ben ik me gaan verdiepen en inlezen via diverse sites. En wat blijkt? De nieuwste trends vallen niet te missen. Het mag groot/groter/grootst, kan niet teveel opvallen of valt juist op door de subtiliteit. Edelstenen van verschillende formaten, gecombineerd met edelmetalen.

Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Nou, denk aan een edelsteen. Eerdere seizoenen was alleen zo’n edelsteen al een sieraad op zich. Daarnaast werd een edelsteen bijvoorbeeld omringd door een edelmetalen rand, ring of broche. In het komende seizoen maakt een edelsteen deel uit van een samenstelling. Het vormt bijvoorbeeld het aandachtspunt of wordt qua uitstraling versterkt door het gebruik van andere elementen. Bijvoorbeeld een edelsteen, die afsteekt door glans en vorm tegen een achtergrond in een andere kleur en met elementen die dezelfde vorm hebben of dezelfde (afstekende) kleur. Deze elementen zijn bijvoorbeeld glazen kralen gecombineerd met diverse ondergronden, vormen en draagmogelijkheden. Denk hierbij aan oorbellen, halskettingen, armbanden, broches, noem het allemaal maar op.

Het lijkt erop dat de nieuwe sieradentrend gericht is op het in het oog springen. Misschien juist wel vooral ingegeven door de huidige tijd, waarin iedereen meer thuis zit en make-up, kleding en sieraden als het ware onzichtbaar worden door het dragen van mondkapjes. Met de sieraden uit het seizoen 2020-2021 hoef je daar niet bang voor te zijn. Sterker nog: er zijn mondkapjes die een aanvulling zijn op je mode-accessoires. Mondkapjes zijn inmiddels niet uit het straatbeeld weg te denken. Pailletten, kralen, gekleurde stiksels, motieven, afbeeldingen, alles kan, niets moet.

De nieuwste sieradentrend - verfijnd minimalisme tegenover groots, opvallend en veelkleurig

Misschien herinner je je nog dat een aantal jaren geleden “iedereen” zich liet tatoeëren met grote in het oog springende Tribals. Deze waren over het algemeen zwart-wit. Daarvan is bij de huidige sieraden geen sprake. Bont gekleurd in felle primaire kleuren in allerlei combinaties zijn mogelijk. Denk daarbij aan etno-achtige en batik patronen. Bij sieraden kun je dan denken aan een horloge met een marmeren achtergrond, of een zware grote oorbel aan de ene kant en een klein steentje aan de andere kant. Door gebruik te maken van asymmetrie benadruk je de grote, opvallende sieraden.

Maar het kan natuurlijk ook dat je juist niets moet hebben van al dat grote, in de ogen van sommigen bijna overdreven, gebeuren. Ook dan kun je de komende trends volgen. Want behalve de grote en in het oog springende sieraden horen ook minimalistische sieraden binnen deze trend. Wat te denken van een fijn gouden choker, een paar dunne ringetjes en een paar elegante armbanden waarvoor je twee keer moet kijken of het er nu twee of drie zijn? Hierbij draagt symmetrie juist bij aan de verfijnde elegante uitstraling van je sieraden. Om een meer casual uitstraling te bereiken, combineer je dunne gouden of zilveren sieraden eenvoudig met meerdere kleurrijke armbandjes, kettinkjes en ringetjes.

Het fijne van de nieuwste trends is dat je dicht bij jezelf kunt blijven. Om met de mode mee te doen, hoef je je eigen smaak niet aan de kant te schuiven. Bovendien zorgen de nieuwe trends ervoor dat de mode draagbaar wordt voor een brede laag van de bevolking. Je kunt je accessoires aanpassen aan je eigen leeftijdscategorie, je eigen budget, je eigen bevolkingsgroep en toch volop meedoen.

Door sieraden te combineren met een letter (van jezelf, je geliefde of je kind), een sterrenbeeld of een karakteristieke vorm kun je je eigen uitstraling versterken of een statement maken. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk maar eens op Instagram, dat staat bol van de voorbeelden. En het kan ook een eenvoudig te kopiëren bron van ideeën zijn! Uiteraard kun je hiervoor ook andere social-media gebruiken.

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet en niet meer weet waar je het zoeken moet, kijk dan eens bij deze voorbeelden of klik een link aan. Zo kom je eenvoudig daar waar jij vindt wat je zoekt. Voor jezelf, zomaar, of om ideeën op te doen voor een (bijzonder en persoonlijk) cadeau. Dat scheelt ook zoeken voor december cadeaus.

Veel plezier met je zoektocht en nog meer plezier met het meedoen aan de nieuwste sieradentrend!

 

© 2008 - 2021 Juwelier It's Beautiful - Sieraden en horloges bij de online juwelier | sitemap | rss