Kerst. Bij dat woord denk ik aan kaarslicht, versierde kerstbomen, lichtjes, lekker eten, samenzijn met de familie, mooie films, gezellige muziek, kerkdiensten, mooie kleren, schitterende sieraden en cadeautjes. Oh, die heerlijke spanning vooraf. Wat zou er in de mooi ingepakte pakjes zitten? Maar ook: Is er positief nieuws?
 Ik ben heel benieuwd hoe we dit jaar de Kerst zullen beleven. Benieuwd of we weer op iets grotere schaal elkaar mogen bezoeken en mogen samenkomen. Tegelijkertijd denk ik aan al die mensen die in tehuizen wonen of één of andere gezamenlijke woonvorm. Deze groep mensen heeft het al zo moeilijk gehad dit jaar. Misschien kunnen we er samen voor zorgen dat deze groep mensen zich in ieder geval niet eenzaam of alleen hoeft te voelen met Kerst. Misschien kunnen we samen behalve een kaartje ook een cadeautje naar ze sturen. ‘t Is zomaar een ideetje.

Oké, even terug naar Kerst. Veel gebruiken zijn al heel erg oud en in de loop van de afgelopen eeuwen overgenomen door kerken. 21 december is de winterzonnewende, ook wel Yule of joelfeest genaamd. De dagen zijn dan het kortst en daarna komt het lengen van de dagen en daarmee het licht terug. Dat licht wordt gesymboliseerd door de kaarsen en door de inmiddels elektrische kaarsverlichting in de kerstboom. Het leven dat doorgaat wordt weergegeven door de kerstboom: een boom die zelfs midden in de winter groen blijft. Groen als in de kleur van het leven.

Waar we in Nederland vroeger alleen maar Sinterklaas kenden als pakjes brenger, werd in een groot deel van de rest van de wereld de kerstman gezien als pakjes brenger. In Duitsland was de rol van pakjes brenger voorbehouden aan het Christkind. Sinterklaas werd/wordt bijgestaan door (zwarte) Pieten. In Scandinavië wordt de kerstman bijgestaan door Tomtes, of gnomen, een soort dwergen. In Amerika krijgt de kerstman hulp van zijn elfen.
 

Kerst cadeaus


Oké, even genoeg over vroeger. We leven nu in 2020 en zullen misschien een ander soort Kerst gaan vieren dan normaal. Weet jij al hoe je het gaat vieren? Ga je lekker eten met je gezin? Ga je nog even wandelen in het bos? En hoe zorg jij dit jaar voor passende geschenken voor onder de boom? Of sla je alles een jaartje over? Ik ben van plan om in ieder geval met mijn gezin wat extra aandacht te schenken aan iedereen die deel uitmaakt in ons leven. Te beginnen met zelfgemaakte kerstkaarten, waarin we iedereen veel geluk en een goede gezondheid wensen voor 2021!

Hoe mooi is het wanneer je een klein pakje openmaakt om erachter te komen dat er een sieraad in zit, dat extra glans krijgt door het kaarslicht of door een achterliggende gedachte. Want wanneer je iemand een sieraad cadeau geeft, geef je daarmee ook aan dat deze persoon bijzonder voor je is. Omdat je van zo iemand houdt of omdat je je waardering wilt laten blijken. Soms om een gevoel te laten zien, dat je niet in woorden kunt weergeven.

Vroeger was je aangewezen op de winkels in je dorp of stad. Gelukkig hebben we tegenwoordig in ieder geval ook de mogelijkheid om te shoppen via internet. En wanneer je niets kunt verzinnen (of juist omdat je wél iets kunt verzinnen!), kun je altijd nog kijken op de site van Juwelier It’s Beautiful. Die staat vol met schitterende sieraden. Letterlijk en figuurlijk!

Ik daag je uit: Stuur eens een sieraad naar iemand waarvan je denkt dat die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het hoeft niet de hele wereld te kosten. Kies iets uit, laat het mooi inpakken door Juwelier It’s Beautiful, voeg één van hun kaarten toe en maak de wereld voor minstens één persoon een klein beetje lichter in de donkere dagen voor Kerst.

Mocht je wel wat inspiratie kunnen gebruiken, klik dan op deze link. Dan kom je direct bij de mooiste sieraden terecht. Er is heel veel in even zovele prijsklassen. Zo kun je een paar leuke oorbellen voor je (klein)dochter of (-)zoon scoren, een herdenkingssieraad voor oma of opa, een zegelring met een betekenisvolle gravure voor je vrouw of man, een leuke hanger voor je vriendin of een stoere armband voor je vriend. Uiteraard kun je hier ook terecht voor relatiegeschenken. Kom, kijk, klik, bestel, betaal en klaar!

Ik wens je in ieder geval, ook namens het voltallige team van Juwelier It’s Beautiful een hele fijne, gezellige, warme, witte en schitterende Kerst toe.

 

Geschreven op 1 december, 2020 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss