Sorteer op
 • Zilverpoets / Hagerty Silver Clean, Personal
  Zilverpoets / Hagerty Silver Clean, Personal

  Om uw zilveren sieraden hun glans te laten behouden, kunt u de aanslag op verschillende manieren verwijderen. U kunt gebruik maken van een zilverpoetsdoek, maar u kunt ook kiezen voor Silver Clean van Hagerty, 170 ml inhoud. Dit…

  € 16,95
 • Pearl Clean van Hagerty
  Pearl Clean van Hagerty

  Hagerty Pearl Clean. Om de natuurlijke schoonheid van uw (half)edelstenen, parels en koraal te herstellen en hun glans terug te brengen, kunt u de aanwezige aanslag zorgvuldig verwijderen en uw geliefde sieraden tevens verzorgen…

  € 16,95
 • Juwelen Dip – 225ml | Platinum, Goud en Diamanten
  Juwelen Dip – 225ml | Platinum, Goud en Diamanten

  Deze juwelen dip is ideaal voor iedereen die zijn/haar juwelen schoon wenst te maken. Deze dip is zeer gemakkelijk in gebruik en uitermate geschikt om kleinere sieraden handig mee schoon te maken. Dit potje heeft een inhoud van…

  € 24,95
 • Zilver Dip – 225ml - Zilveren Sieraden Schoonmaken
  Zilver Dip – 225ml - Zilveren Sieraden Schoonmaken

  Deze zilver dip is ideaal voor iedereen die zijn/haar zilveren sieraden schoon wenst te maken. Deze dip is zeer gemakkelijk in gebruik en uitermate geschikt om kleinere sieraden handig mee schoon te maken. Dit potje heeft een…

  € 24,95
 • Poetsdoek voor gouden sieraden – 30x45cm
  Poetsdoek voor gouden sieraden – 30x45cm

  Deze goud poetsdoek is ideaal voor iedereen die zijn/haar gouden sieraden schoon wenst te maken. Deze poetsdoek is zeer gemakkelijk in gebruik en uitermate geschikt om al uw gouden sieraden mee schoon te maken. Deze doek heeft een…

  € 24,95
 • Poetsdoek voor zilveren en verzilverde sieraden 30x45cm
  Poetsdoek voor zilveren en verzilverde sieraden 30x45cm

  Deze zilver poetsdoek is ideaal voor iedereen die zijn/haar zilveren sieraden schoon wenst te maken. Deze poetsdoek is zeer gemakkelijk in gebruik en uitermate geschikt om al uw zilveren sieraden mee schoon te maken. Deze doek…

  € 24,95
 • Poetsdoekje voor al uw sieraden
  Poetsdoekje voor al uw sieraden

  It’s Beautiful Jewelry - For the care and protection of beautiful treasured possessions

  Dat is wat er op dit mooie It’s Beautiful Jewelry poetsdoekje staat. Dit poetsdoekje is geschikt voor zilveren en gouden sieraden en kan…

  € 2,95

Info: Onderhouds-tips

 • Verwijder uw sieraden (ook leren sieraden!) bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigd raken door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) of door te hard stoten. Bovendien zou u anders uw sieraden kunnen verliezen. Leren sieraden dienen bovendien uit de buurt van water gehouden te worden, omdat deze anders kleur verliezen en barsten door uitzetten en krimpen tijdens nat worden en drogen.
 • U kunt uw sieraden beter niet los in een lade of doosje leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg uw sieraden los van elkaar op om krassen of andere beschadigingen te voorkomen.
 • Laat uw sieraad niet in contact komen met harde oppervlakken en doe uw sieraad alleen om boven een zachte vloer.
 • Draag uw sieraden niet in te fel zonlicht. Parels en kleurstenen kunnen daardoor vrij eenvoudig verkleuren.
 • Make-up, haarlak en parfum bevatten bepaalde stoffen die, als ze in contact komen met goudlegeringen, vlekken kunnen achterlaten op huid en kleding. Zelfs de glans van parels kan verloren gaan door deze producten. U het beste wachten tot het laatste moment om uw sieraden om te doen.
 • Titanium sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepbadje (van bijvoorbeeld groene zeep) worden ondergedompeld. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een zachte doek.
 • Diamanten en zirkonia sieraden kunnen hun glans verliezen door huidvet, zeep, boter of olie. Ze worden dof, terwijl juist die schittering, dat nooit eindigende lichtspel, een diamant zo onweerstaanbaar maakt. Een diamant kan het beste gemiddeld één keer per maand worden schoongemaakt.
 • Dat kan als volgt;
 1. Doe in een schaaltje een warm sopje met een zacht, vloeibaar (af)wasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Spoel hem onder warm, stromend water zorgvuldig af. Dep de diamant vervolgens droog met een zachte, niet pluizende doek.
 2. Een ander huishoudmiddeltje om diamant weer te laten schitteren is een mengsel van gelijke delen ammoniak en water. Plaats het sieraad met de diamant hierin en laat het 30 minuten weken.
 3. Haal vervolgens het sieraad er uit en tik voorzichtig met een borsteltje zacht op de voor- en achterkant van de zetting. Haal het nog een keer door de oplossing en laat de diamant, zonder na te spoelen, op een stuk papier drogen. Vanzelfsprekend kan een diamant ook met Hagerty Pearl Clean worden schoon gemaakt.
 4. Bescherm uw parels tegen cosmetica. Hun schitterende glans en kleur zullen vervagen door contact met make-up, haarlak en parfum.
 5. Het verkleuren van parels en zilver komt voor bij normaal gebruik.
 6. Laat uw sieraden op zijn minst eens per jaar door een juwelier controleren. Uw juwelier kijkt het sieraad na op losse zettingen en tekenen van slijtage. Over het algemeen wordt uw sieraad dan meteen professioneel schoongemaakt.
 7. Om uw sieraden optimaal te onderhouden, bevelen wij Hagerty producten aan. Juwelier It’s Beautiful heeft de speciale Hagerty Silver Clean, Hagerty Pearl Clean en de Hagerty poetsdoek in haar assortiment.
 8. Uw sieraad is een kostbaar bezit. De waarde is vaak niet alleen in geld uit te drukken maar bestaat vrijwel altijd uit een (groot) deel emotionele waarde door een speciale herinnering aan een persoon of gebeurtenis.
 9. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die ontstaan is door het dragen van de sieraden of door verkeerd / oneigenlijk gebruik.
 10. Wilt u meer informatie over onderhoud kijk dan op: Sieradeninfo Sieraden-info is een website van het SieradenInformatieCentrum, een onderdeel van de Federatie Goud en Zilver: de Nederlandse branche vereniging voor de sieraden en horloge branche.

Hoe onderhoud ik mijn horloge?

 1. Om het mechaniek zo min mogelijk bloot te stellen aan  mogelijke schade, dient u het horloge om uw pols te verwijderen alvorens u het opwindt. Opwinden dient altijd met de klok mee te worden gedaan.
 2. Het is aan te raden om uw horloge zoveel mogelijk te beschermen tegen harde stoten en schokken, zelfs wanneer uw horloge het predicaat “schokbestendig” heeft meegekregen. Vermijd blootstelling aan extreme temperatuursveranderingen, zoals deze kunnen voorkomen wanneer u uw horloge verplaatst van uw warme pols naar een koud aanrechtblad.
 3. Het is aan te bevelen om uw horloge te verwijderen wanneer uw pols vochtig is of alvorens u gaat zwemmen of douchen, tenzij uw horloge bij aankoop het predicaat “waterdicht” heeft meegekregen. Indien er desondanks toch water of condens in uw horloge is gekomen, breng uw horloge dan naar uw horlogemaker of juwelier, ook wanneer het uurwerk nog functioneert. Vocht is de oorzaak van roest en kan uw horloge ruïneren. Indien het glas van uw horloge niet meer intact is, laat het dan vervangen. Zelfs een kleine barst in het glas kan stof en vocht doorlaten en het binnenwerk beschadigen.
 4. Vervang een lege batterij onmiddellijk wanneer hij leeg is. Een lege batterij kan gaan lekken en het uurwerk verwoesten. Vooral in mechanische horloges komen bewegende onderdelen voor. Deze onderdelen dienen te worden gesmeerd met een speciaal daarvoor geëigende olie. Voor een langere levensduur van uw horloge is het aan te bevelen om uw horloge iedere twee jaar professioneel te laten reinigen en indien nodig of wenselijk te laten voorzien van nieuwe olie.
 5. Probeer nooit uw horloge zelf te repareren! Aangezien een uurwerk uit veel kleine onderdelen bestaat, kunt u het openen hiervan beter aan een deskundige overlaten. Voor onderhoud van uw horloge geldt: iedere vraag die u onze klantenservice stelt wat betreft advies, zal zo professioneel en zorgvuldig mogelijk worden beantwoord.

Waarom worden zilveren sieraden zwart?

Verkleurd Zilver
Het komt wel eens voor: U koopt een beeldschoon zilveren sieraad of krijgt er een cadeau en na een paar dagen dragen begint het sieraad ineens een donkere, bijna zwarte kleur te krijgen. In een enkel geval slaat zelfs uw huid zwart uit. Waarom gebeurt dit? Wat kunt u er aan doen? U vindt de antwoorden in deze korte uitleg.

Zwart Zilver?
Dat uw sieraad zwart uitslaat zegt niks over de kwaliteit of zelfs de echtheid van uw zilveren sieraad. Verkleuring van het edelmetaal komt bij alle gehaltes zilver voor en zegt dus niks over de kwaliteit ofwel de echtheid. Heeft u in het verleden zonder problemen zilveren sieraden gedragen, maar slaat uw meest recente aankoop ineens zwart uit? Ieder mens is veranderlijk en de kans bestaat dat de verkleuring van uw zilveren sieraad aan één van de onderstaande oorzaken te wijten is.

Omdat zilver een edelmetaal is kan dit gaan oxideren, wat resulteert in een zwarte verkleuring. Dit natuurlijke proces is niet schadelijk en kan gemakkelijk verholpen worden door het sieraad zo nu en dan even op te poetsen.

De verkleuring kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan zelfs veroorzaakt worden door een aantal materialen, die u wellicht draagt of nuttigt. Deze materialen hebben allemaal gemeen dat ze rijk zijn aan waterstofsulfide, oftewel zwavel. Indien zilver met materialen in aanraking komt die rijk is aan zwavel, ontstaat er een chemische reactie en vormt er een zwart laagje. De volgende materialen zijn rijk aan zwavel: wol, latex, rubber, elastiek, veel parfums, eieren en uien.

Een andere oorzaak kan zijn dat het zilver reageert op de natuurlijke oliën die uw huid aanmaakt. Afhankelijk van uw voeding, eventueel alcoholgebruik of medicijn inname kan het zilver sterk reageren op de stoffen in uw huid. Dit komt omdat u hiermee de zuurgraad van uw huid beïnvloedt, waardoor er een chemische reactie kan ontstaan. Hetzelfde geld ook voor zweet.

Hoe voorkom ik zwart zilver?
Geen mens is hetzelfde en hetzelfde geld voor de huid. Bij de één reageert het zilver bijzonder heftig en bij een ander is geen enkele reactie. Helaas is er hierdoor niet één duidelijk oplossing, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten om ervoor te zorgen dat uw sieraden minder snel zwart worden.

 1. Indien u ernstige koorts heeft of van plan bent om intensief te sporten, doe uw sieraden dan af. Zo voorkomt u dat er een chemische reactie tussen de stoffen in uw huid en het zilveren sieraad ontstaat.
 2. Houdt uw zilveren sieraden zoveel mogelijk uit de buurt van de bovengenoemde zwavelhoudende stoffen.
 3. Indien u van plan bent om te gaan zwemmen of om uw handen te wassen of te gaan schoonmaken, doe uw sieraden dan af. Dit omdat ook schoonmaakmiddelen (met vaak een sterk chemische samenstelling) een chemische reactie tussen de stoffen in uw huid en het zilveren sieraad kunnen laten ontstaan.
 4. Doe uw zilveren sieraden pas als laatste om en dan vooral pas nadat u uw make-up heeft gebruikt, parfum heeft opgespoten en haarspray heeft gebruikt. Zo voorkomt u, bijvoorbeeld, dat de haarspray neerdwarrelt op uw zilveren sieraad en hierop reageert.

Hoe verhelp ik zwart zilver?
U heeft zich gehouden aan alle bovenstaande aandachtspunten, maar toch is uw zilveren sieraad verkleurd. Geen zorgen, dit is goed te verhelpen. Vaak kunt u het probleem al verhelpen met een (zilver) poetsdoek. U poets het sieraad zo goed mogelijk op en u kunt het mooie sieraad weer een aanzienlijke periode dragen. Mocht het hiermee niet verholpen zijn of wilt u uw sieraad echt volledig reinigen? Ga dan langs bij uw plaatselijke juwelier of neem contact met ons op! Wij kunnen uw sieraden met een speciaal machine polijsten en ze ultrasonisch reinigen. Uw sieraden zien er hierna weer uit als nieuw.

Sieraden-info

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss