Blog Vaderdag 2021

De geschiedenis van Vaderdag 

Vaderdag is komen overwaaien vanuit Amerika. Vaderdag is ontstaan door Sonora Smart Dodd, toen zij 16 jaar oud was stierf haar moeder, waardoor haar vader (een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog) haar en haar 5 jongere broers alleen groot heeft gebracht. Dat vond zij zo’n prestatie dat ze er vanaf 1909 voor gewerkt heeft een officiële Vaderdag in te stellen. Sonora besteedde jaren aan campagnes voor Vaderdag om nationaal gevierd te worden. Ze zocht de hulp van producenten van herenartikelen die baat zouden kunnen hebben bij een Vaderdag, zoals de makers van stropdassen en andere producten die een geschikt geschenk voor vaders zouden maken. Toch werd Vaderdag pas officieel erkend toen Nixon president was in 1972. 

Hoe wens jij je vader fijne Vaderdag? 

Zondag 20 juni is het alweer zover: Vaderdag! Het is de dag om de allerliefste vaders, opa’s, stief- en schoonvaders eens flink te verwennen. De meeste vaders houden wel van verrassingen, maar het zoeken naar het perfecte meest verrassende cadeau blijft lastig. De dingen die hij leuk vindt heeft hij al en de dingen die hij niet leuk vindt ga je niet cadeau geven natuurlijk. Het is dus niet altijd even makkelijk om een cadeau te vinden dat hij nog niet heeft, maar dat wel verrassend genoeg is dat hij het ook niet aan ziet komen. Dat weten wij en daarom helpt ons team van professionals je graag een handje. Bij Juwelier It’s Beautiful vind je de mooiste, meest trendy en stijlvolste sieraden en horloges voor de scherpste prijs.

Hoe kies je het perfecte Vaderdag cadeau? 

Dit jaar wordt een Vaderdag cadeau uitzoeken appeltje eitje, want bij juwelier It’s Beautiful hebben wij de selectie van perfecte Vaderdag cadeaus al voor jou gemaakt. Dat scheelt een hoop Googlen ;) Het enige dat jij hoeft te doen is dat ene cadeau uitzoeken dat hem het meeste geluk zal brengen. En met zoveel mooie sieraden zal dat waarschijnlijk geen enkel probleem zijn. Elke bestelling wordt feestelijk ingepakt en tot in de puntjes verzorgd, zodat alleen het overhandigen en het openmaken van het cadeautje al een superleuke ervaring zal zijn!   

Vaderdag wereldwijd 

Vaderdag valt in Nederland elk jaar op de derde zondag van juni. In andere landen kan dit verschillen, zo vieren ze in België Vaderdag op de tweede zondag van juni. In Spanje, Italië, Portugal en Liechtenstein wordt Vaderdag op 19 maart gevierd. Voor elke Vaderdag óók in het buitenland staan wij voor je klaar want, wij verzenden naar de volgende landen: Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland! Voor meer informatie over de verzendkosten kijk je op onze website bij ‘klantenservice’. Waar je ook bent, wij helpen je graag aan een passend Vaderdag cadeau. Wacht dus niet langer en bestel een mooi Vaderdag cadeau voor jouw vader bij Juwelier It’s Beautiful! 
 


Geschreven op 7 juni, 2021 | Door Lisa

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss