Welke ringmaat heb ik nodig?

Ringen zijn een absolute must-have voor vrouwen om hun vingers mee te versieren. Ben jij van plan om een mooie nieuwe ring te kopen? Dan heb je natuurlijk een ringmaat nodig, want het is belangrijk dat sieraden de perfecte pasvorm hebben die helemaal op jou afgestemd is. Wil je erachter komen welke ringmaat jij hebt? Of de ringmaat van je vriend(in)? Dan ben je hier op het juiste adres! Het lijkt misschien lastig om een ring online te bestellen, omdat je de ring van tevoren niet kan passen, maar achter je ringmaat komen is totaal niet moeilijk! Juwelier It’s Beautiful heeft een aantal handige methodes voor jou op een rijtje gezet. 

Methode 1 - Ringmaat meten met een passende ring

Heb je een ring die al goed past uit je eigen ringencollectie? Dan is het handig om die erbij te pakken, want zo weet je zeker dat je nieuwe ring als gegoten zit! Leg de goed passende ring op het nulpunt van een liniaal en meet de binnendiameter. 

Extra tip:
Een ring cadeau doen aan je beste vriend(in)? Dan is stiekem iemands vinger opmeten lastig. Meet daarom een al passende ring van hem/haar, zo kom je gemakkelijk achter de ringmaat en blijft de ring een verrassing!

 Dit vinden wij de makkelijkste manier om de ringmaat te bepalen!

Methode 2 - Ringmaat meten zonder ring

Heb je nog geen ring? Geen probleem! Meet de omtrek van je vinger door een touwtje om de desbetreffende vinger te spannen en trek het touwtje aan totdat deze comfortabel zit en niet van je vinger afvalt. Leg het touwtje daarna langs een liniaal om zo de binnenmaat op te kunnen meten.

Methode 3 - Schuifmaat

Met een schuifmaat kun je gemakkelijk de binnendiameter van je ring opmeten. 

Methode 4 - Ringmaat-bepaler

Bij deze methode maken we gebruik van onze (gratis) ringmaat-bepaler
Volg het stappenplan om achter je ringmaat te komen!

Stap 1: Steek het uiteinde van de band door de gesp om een ring te vormen.
Stap 2: Plaats de ringmaat-bepaler om de desbetreffende vinger.
Stap 3: Trek de band aan totdat de band aangenaam aanvoelt.
Stap 4: Controleer of de band zonder problemen over de gewrichten van de vinger geschoven kan worden.
Stap 5: Lees met het vergrootglas in de gesp de maat af.

Let hierop bij het bepalen van je ringmaat!

  • Alle vingers zijn anders, meet daarom alleen de vinger waar de ring voor bestemd is.
  • Vingers hebben de neiging om te zwellen en te krimpen met veranderingen van de temperatuur om je heen. In een koude omgeving kunnen je vingers gaan krimpen en in een warme omgeving zwellen ze juist. Zorg bij het opmeten van je ringmaat dat je handen een normale temperatuur hebben.
  • Twijfel je tussen twee maten? Neem dan de grotere maat voor de zekerheid.
  • Een gegraveerde ring kun je niet retourneren, dus zorg ervoor dat je de ringmaat volgens de aangegeven methodes correct opmeet. 
  • Hoe breder de ring, hoe strakker hij gaat zitten. Neem daarom bij een brede ring een halve maat groter en bij een smalle ring een halve maat kleiner
  • Wil je je vinger nauwkeurig opmeten? Meet dan op twee verschillende tijdstippen of dagen, zo weet je zeker dat het goed zit.

Wij hopen dat je genoeg geïnformeerd bent over het vinden van jouw ringmaat, maar heb je nog een vraag dan kun je altijd contact opnemen via info@itsbeautiful.nl.

Meer uitleg nodig? Bekijk dan onze YouTube uitlegvideo over het vinden van je ringmaat.

Zin gekregen om een nieuwe ring te shoppen? Lees hier ons blog over de laatste ringentrends van 2021 en wordt een echte trendsetter! 

 


Geschreven op 17 juni, 2021 | Door Lisa

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss