Mix & Match je sieraden

Als je het afgelopen jaar een keer op Social Media of op welke stijl website dan ook hebt gekeken, dan is de kans groot dat jij, net als de rest van mode-bewust Nederland, al bekend met de term Mix & Match. Niet alleen is dit geldig op de leukste kleding, maar ook sieraden maken onderdeel uit van deze trend en kunnen een echte verrijking vormen voor jouw persoonlijke stijl. Toch zijn er bepaalde Do’s en Don’t(s) die wij in dit blog artikel gaan doornemen, zodat jij straks ook kunt deelnemen aan deze superleuke trend.Laten we bij het begin beginnen; om te kunnen mixen en matchen zul je meerdere sieraden nodig hebben en dan het liefst behoorlijk wat, zodat je ook echt verschillende setjes kunt samenstellen en uitproberen. Ben jij zo iemand die net krap aan twee armbanden op haar nachtkastje heeft liggen en alleen een ketting heeft omdat haar vriendje die voor haar heeft gekocht? Dan is er al werk aan de winkel nog voordat je kunt beginnen met mixen & matchen. Neem in dat geval snel een kijkje bij onze zilveren, gouden en vergulde sieraden. Het grote voordeel is wel dat jij je sieraden dan kunt gaan inkopen op het mixen & matchen, naar aanleiding van dit blog artikel. Dus lees snel verder en laat je inspireren!

ANIA HAIE SIERADEN
De sieraden van Ania Haie laten zich bijzonder goed mixen & matchen en zijn ook nog eens in zilver en goudkleur te verkrijgen.

DO: Blijf bij één stijl
Deze Do lijkt misschien logisch, maar vooral wanneer je al flink wat losse sieraden hebt liggen en al langere tijd sieraden draagt is de kans groot dat deze sieraden nagenoeg allemaal weer net even een verschillende stijl hebben. Zo kun je uit je klassieke fase een bepaald soort armband hebben liggen die totaal niet samengaat met je huidige, toch wat modernere, stijl. Wees kritisch voor jezelf en mix & match alleen wanneer de verschillende sieraden ook echt goed bij elkaar passen.

DO: Kies voor minimalistische sieraden
In het verlengde van de bovenstaande DO; kies vooral minimalistische sieraden. Deze sieraden zijn vaak wat neutraler van ontwerp, waardoor ze los goed te combineren zijn met welke outfit dan ook, maar waardoor ze zich ook prima lenen voor het mixen & matchen. Dus heb je nog een simpele ketting met een ketting met hanger liggen? Layer ze! Het zorgt voor een lekker speels resultaat en de minimalistische sieraden vormen elkaar op een mooie manier aan.

DO: Meerkleurige sieraden met één van de kleuren combineren 

Deze DO klinkt verwarrend, maar het is eigenlijk heel simpel. Draag je bijvoorbeeld een beeldschone bicolor armband van geelgoud met zilver (of misschien wel witgoud), dan kun je er het beste voor kiezen om slechts één van die metalen/ kleuren daarbij te combineren. Dus draag je een armband van geelgoud met zilver, kies dan voor aanvullende zilveren armbanden of juist enkel voor aanvullende gouden/ goudkleurige armbanden. Zo blijft het, zelfs bij elkaar, toch rustig en kun je het alsnog gemakkelijk combineren met een grote verscheidenheid aan outfits. 

DO: Armbanden kunnen goed gecombineerd worden, ook met horloges 

We hebben het hierboven al even gehad over armbanden en we gebruikten dat voorbeeld omdat veel armbanden bijzonder goed met elkaar te combineren zijn. De kans is groot dat je zelf wel eens meerdere armbanden hebt gedragen (misschien draag je bij het lezen van dit artikel zelfs wel meerdere armbanden) of in elk geval iemand meerdere armbanden hebt zien dragen. Zilveren en gouden armbanden laten zich bijzonder goed combineren, niet alleen met elkaar, maar ook met horloges. Het horloge kan net even een andere kleur hebben dan de armbanden, maar kan daardoor juist een mooi contrast vormen met de armbanden.

KARMA Sieraden - Bron van energie -
Voor mooie mix & match sieraden shop je de sieraden van Karma. Lekker veel zilver met een beetje goudkleur. Prachtig! 

DON’T: Houd de metalen in balans 

Dit is echt een verschrikkelijk idee. Normaal gesproken is balans in je leven een echte must, maar juist bij je sieraden (en je outfit in het algemeen) kun je helemaal losgaan en een lekker asymmetrisch geheel samenstellen. Draag je een gouden of goudkleurig sieraad? Combineer dat dan niet in gelijke delen met zilver of witgoud of misschien zelfs roségoud, maar zorg dan voor net iets meer dan dat andere metaal of juist net iets minder. Door dat asymmetrische krijg je een dynamisch ogende samenstelling waar jij en iedereen waar je mee omgaat niet snel op uitgekeken zal raken. 

DON’T: Besteed evenveel tijd aan je kleding als aan je sieraden 

Nee, doe dit ook vooral niet. Draag niet vijf armbanden aan je linkerarm, een horloge aan je rechter, twee kettingen en drie oorbellen om dat vervolgens ook nog eens te combineren met een zorgvuldig samengestelde outfit met tierelantijntjes en drukke patronen. Als je een drukke outfit hebt waar jij de grootste zorg voor hebt genomen om deze samen te stellen, draag dan gewoon één sieraad. Heb je juist een superleuke zilveren en gouden mix & match sieraden set samengesteld? Combineer dit dan met een simpele outfit zodat de aandacht ook echt naar je zorgvuldig samengestelde sieraden set gaat.

We hopen dat je, met deze Do’s en Don’t(s), leuke sieradensets kunt samenstellen en lekker kunt mixen & matchen. Besef je je, na het lezen van deze tips, dat je lang niet genoeg sieraden hebt om op de juiste manier aan de slag te gaan? Ook dan staan we voor je klaar met een aanbod van meer dan 15.000 unieke sieraden, groot en klein, die allemaal tegen de scherpste prijzen worden aangeboden. Neem gerust een kijkje bij ons aanbod en ga snel aan de slag met het samenstellen van jouw eigen mix & match sieraden sets.
 


Geschreven op 3 augustus, 2021 | Door Rineke

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss