Gepersonaliseerde en herdenkingssieraden

De meeste mensen weten inmiddels wat gepersonaliseerde sieraden zijn: sieraden die zijn voorzien van een foto, initialen, naam/namen, een datum, logo, uitspraak of vingerafdruk. Natuurlijk kun je deze dragen om je dierbaren, zoals je partner of je kinderen, dicht bij je te hebben. Maar je kunt op deze manier ook overleden dierbaren eren of herinneren. 


Gepersonaliseerde sieraden Juwelier It’s Beautiful uit Vroomshoop 

Toch zijn er nog meer gebeurtenissen te bedenken waarvoor een gepersonaliseerd sieraad gekocht, gegeven of gedragen kan worden. Want ook een huwelijks-, verlovings- of partnerring met een naam en datum valt hieronder. Heb je een iets levendiger fantasie dan kun je ook bedenken dat je een bloemenmeisje, bruidsmeisje of bruidsjonker een sieraad kunt geven ter herinnering aan haar/zijn rol tijdens je huwelijk. Of je geeft een sieraad aan iemand die zich laat dopen, communie of belijdenis doet. Toch kun je nog meer bedenken: een logo op een hanger aan een sleutelhanger, een ashanger met de favoriete uitspraak van oma of de vingerafdruk van vader, een pootafdruk van je favoriete huisdier gegraveerd als aandenken samen met de geboorte- en overlijdensdatum, enz. 

GEDENKSIERAAD | Ashangers met vingerafdruk een mooie, blijvende herinneringGEDENKSIERAAD | Asbedels dieren een speciaal sieraad met een mooie betekenis

De mooiste herinneringssieraden 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er heel veel gelegenheden te bedenken, waarvoor je voor een herinneringssieraad, ashanger of andere gepersonaliseerde sieraden kunt kiezen. Wanneer ik naar mijn eigen leven kijk, zijn er meerdere gelegenheden geweest waarvoor ik gepersonaliseerde sieraden heb gekocht of gekregen: een graveerhanger met de naam van mijn vriendje, een vriendschapsring, een verlovingsring, een trouwring, een ashanger met een foto van mijn moeder voor mezelf, een ashanger met een foto van mijn moeder voor mijn vader, bedeltjes voor aan de bedelarmband, een naamplaat armbandje voor de baby en sieraden voor de bruidsmeisjes en de bruidsjonker.

De juwelierszaak met uitgebreide collectie gedenksieraden 

Door de jaren heen zijn er steeds meer toepassingen en uitvoeringen van herdenkingssieraden op de markt gekomen. Niet alleen wat betreft de vorm en grootte, maar ook wat betreft de materialen wordt de keuzemogelijkheid steeds groter. Want wist je dat je behalve voor graveerhangers ook kunt kiezen voor een camee waar op de achterkant bijvoorbeeld een foto, logo of vingerafdruk gegraveerd kan worden? Of dat je een vingerafdruk kunt laten graveren in een zegelring of een persoonlijke, handgeschreven tekst op een hangertje? En wanneer je af en toe iets anders wilt dan kun je ook kiezen voor het dragen van een medaillon waarin “gewone” fotootjes kunnen worden geplaatst. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om daar gedroogde bloemetjes of de eerste haarlok van je baby in te doen. Je kunt uiteraard ook voor een combinatie hiervan kiezen. 

GEDENKSIERAAD | Asbedels zilverGEDENKSIERAAD | Asringen zilver met askamerGEDENKSIERAAD | Ashangers in zilver en goudGEDENKSIERAAD | Gratis bijgeleverd; vulsetje

Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een asarmband kunt dragen of zelfs asringen?

Op die manier kun jij je overleden dierbaren dicht bij je dragen op de manier die bij jou past of bij jouw outfit of gelegenheid. En mocht de overledene gek zijn geweest van bijvoorbeeld muziek of sport dan kun je dat ook laten zien in jouw keuze wat betreft assieraad. Zo kun je kiezen voor onder andere een muziek G-sleutel, een gitaar, muzieknoten of saxofoon. Maar ook voor een voetbal, golfbal, bokshandschoen of tennisbal. Maar heb je iets anders dat jou meer aanspreekt: een medaillon met daarin een haarlok in plaats van as, een hangertje dat hartvormig, ovaal, rond, vierkant of juist rechthoekig is of heb je liever een gevlochten lederen armband om je pols met daaraan een askamertje of wil je een pootafdruk in plaats van een vingerafdruk, het kan allemaal.

Hoe weet je nou of datgene wat je wilt laten graveren mogelijk is?

Je kunt altijd Appen met of mailen naar Juwelier It’s Beautiful. Wil je weten of bijvoorbeeld een foto voldoet aan de eisen om gebruikt te kunnen worden of bijvoorbeeld dat handgeschreven kattebelletje? Voeg ze als bijlage bij of stuur de foto (ervan) mee. Dan zorgt de betreffende medewerker van ons ervoor dat je het antwoord daarop krijgt, zodat jij ermee verder kunt.

Het is trouwens ook handig om regelmatig te kijken welke nieuwe varianten er zijn toegevoegd aan onze collecties Design Gedenksieraden en Valentijns Sieraden, Moederdag Sieraden, Vaderdag Sieraden en de andere collecties die op onze site te vinden zijn. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan ook eens onze andere blogs. Hoe dan ook: Ik ben ervan overtuigd dat Juwelier It’s Beautiful uit Vroomshoop hét adres is voor jouw sieraden. Kom, kijk, kies en klik jouw favorieten.


 

Geschreven op 24 januari 2022 | Door Charmaine 

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss