Zo meet je de breedte van jouw horlogeband!

We kennen het allemaal wel… Je hebt een superleuk horloge gekocht, maar na een tijdje ben je toch weer op zoek naar wat anders. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een nieuw horloge te kopen, maar dat hoeft niet perse. Het is namelijk ook mogelijk om een nieuw horlogebandje aan te schaffen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat het sieraad er gelijk heel anders uitziet en je bespaart er ook nog eens heel veel geld mee. Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we veel verschillende horlogebanden, gemaakt van onder andere edelstaal, leer, nylon, silicone en nog veel meer! Hierdoor zit er voor iedereen wel iets moois tussen. Maar hoe weet je nou wat de goede breedtemaat is? Lees snel verder… want dat leggen we hieronder uit! 


Het opmeten van je horlogebandje is veel gemakkelijker dan je waarschijnlijk zult denken. In sommige gevallen vind je de juiste maat op de achterzijde van het horlogebandje. Is dit niet het geval? Dan moet je zelf te werk gaan. Om te beginnen pak je alle benodigdheden erbij, dat zijn in dit geval het horloge en bij voorkeur een schuifmaat of anders een liniaal. De voorkeur gaat uit naar een schuifmaat, omdat deze wat nauwkeuriger meet dan een liniaal.

Aan de slag! 

Om de juiste breedtemaat van het horlogebandje te kunnen bepalen is het belangrijk om de breedte tussen de bandaanzetten meten. Weet je niet wat de bandaanzetten zijn? Zie dan onderstaand voorbeeld.

Hoe bepaal ik de juiste breedtemaat van mijn horlogeband?

Je houdt de schuifmaat of liniaal tussen de beide bandaanzetten en dan lees je gemakkelijk de breedte af. In de meeste gevallen is het een even getal, want horlogebandjes met oneven getallen komen niet zo vaak voor. Is jouw gemeten maat toch een oneven getal? Dan raden we je aan om het sieraad nog een keer voor de zekerheid na te meten.

Bestel nooit een horlogebandje dat smaller is dan de ruimte tussen beide bandaanzetten, dit staat niet mooi en zorgt voor speling, hierdoor heb je een hoger risico dat je het sieraad verliest.

Hopelijk lukt het met deze uitleg om je horlogebandje gemakkelijk op te meten!

 


Geschreven op 31 januari 2022 | Door Mirjam

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss