Parels en Parelsieraden bij juwelier It's Beautiful

voortgebracht door weekdieren, zoals oesters en mosselen. De parel ziet er niet alleen bijzonder leuk en stijlvol uit, maar hij heeft ook nog een bepaalde betekenis.
Zo staat de parel voor eerlijkheid en integriteit en helpt de parel je emotioneel in balans te komen. Deze sieraden zijn super trendy en bijna overal mee te combineren.
Vraag jij je ook af voor welke gelegenheid je het beste parelsieraden kunt dragen? Lees dan snel verder!


Welke soorten parels zijn er? 

Om te beginnen starten we met wat informatie over parels. Er zijn vier verschillende soorten parels. De meest voorkomende (in Nederland) is de Zoetwater parel, uitgevoerd in verschillende vormen. De parels die minder voorkomen zijn de Akoya parels, witte parels met hoge glans; Tahiti parels, zwarte parels uit de pacific en de Zuidzee parels, grote exclusieve parels in goud en wit.

Zoetwater parels komen het meeste voor (in Nederland). Deze parels worden gemaakt door weekdieren die gekweekt worden in zoet water meren. Ze kunnen elke vorm hebben: van zeldzame ronde vormen tot ongelijke vormen. Het kleurenpalet van de zoetwaterparel gaat van natuurlijk wit tot roze en purper. De Akoya parels zijn voornamelijk afkomstig uit Japan en hebben een lichtgrijze/ivoorwitte kleur. Op zoek naar een andere kleur parel? De Tahiti parels hebben een mooie zwarte kleur, gemaakt door de zwartkleppige pareloester ‘Pinctada margaritifera’. Deze leeft in de Grote Oceaan. Daarnaast bestaan de Zuidzee parels ook nog. Deze parels worden gekweekt tussen Noord Australië en Indonesië en behoren tot de meest exclusieve parels. Zuidzee parels kunnen wit of goudkleurig zijn met veel verschillende tinten van beide kleuren daartussenin.

Hoe kun je zien of een parel echt is? 

Heb je nou een parelsieraad thuis, maar twijfel je of de parel echt is? Het is heel eenvoudig om te achterhalen of de parels echt zijn. Hieronder vertellen we je hoe je dat moet doen.

  • Om te beginnen, kijk goed. Elke parel is uniek. Daarom is de kleur, vorm, grootte en glans bij parels aan een parelarmband of parelketting niet gelijk. De parel is een natuurproduct en elke parel heeft zijn eigen ‘persoonlijkheid’.
  • Raak het even aan. Echte parels voelen namelijk altijd koel aan, zelfs als het heel erg warm is. Plastic en Majorica parels voelen over het algemeen warmer aan.
  • Test. Echte parels zijn ruw. Als je twee parels tegen elkaar wrijft, dan voel je wat weerstand. Een soort schurend effect. Nep parels glijden zonder weerstand over elkaar. Als je twee echte parels tegen elkaar aan wrijft, dan kan het zijn dat er een beetje poeder van afkomt. Dit is verder niet erg, maar geeft juist ook aan dat het om twee echte parels gaat.

Parelsieraden bij juwelier It’s Beautiful

De mooiste parelsieraden shop je gemakkelijk bij juwelier It’s Beautiful. Je kunt parelsieraden natuurlijk elke dag dragen. Zo zijn parels goed te combineren bij een alledaagse outfit, maar ook zeker bij een feestelijke outfit!

14k Geelgouden Oorhangers met Rondje en ParelGoudkleurige Oorknoppen van Zilver met ParelAnia Haie Pearl of Wisdom Goudkleurige Armband met ParelBolle Klapcreolen van Zilver met ZoetwaterparelExcellent Jewelry Zirkonia Rondjes Hanger van Witgoud met Parel

Parelsieraden voor de bruid

Parelsieraden worden natuurlijk ook veel gedragen op bruiloften en ook door de bruid zelf. Deze liefde voor parels is al jaren geleden begonnen. Vroeger, in de Romeinse tijd, waren parels een symbool voor rijkdom en sociale status. De oude Grieken geloofden dat parels voor een harmonieus huwelijk zorgden en de ridders in de Middeleeuwen droegen parels omdat ze dachten dat het hun zou beschermen. In 1900 werden de parels bereikbaar en betaalbaar voor iedereen. Tegenwoordig worden parels vooral gedragen bij bruiloften, speciale gelegenheden en ook de leden van het Koningshuis dragen parels. Parels worden namelijk geassocieerd met schoonheid en puurheid.

Een parelketting, hanger of armband als trouwsieraad is de perfecte keuze. De sieraden met parels zijn subtiel, dus kunnen ook prima na de bruiloft nog gedragen worden.

14k Geelgouden Collier met Rondje en ParelDruppelvormige Zirkonia Oorknoppen van Goud met ZoetwaterparelBolle Zoetwaterparel Oorhangers met Zirkonia’sExcellent Jewelry Bicolor Fantasie Hanger met Zirkonia’s en ParelGouden Armband met Parels 1,1 mm 17 – 19 cm

 


Geschreven op 15 maart 2022 | Door Mirjam

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss