Hoe draag ik mijn sjaal?

Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we sinds kort de mooiste sjaals. Waarschijnlijk denk je bij sjaals al snel aan hele dikke, warme sjaals om je in de herfst en
winter mee warm te houden, maar dat is (gelukkig) niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook veel andere soorten sjaals die je tijdens de lente of zelfs zomer kunt dragen.
In deze blog vertellen we je welke soorten sjaals er zijn en hoe je ze kunt dragen. 

Deze sjaals zijn vaak gemaakt van een dun en luchtig stofje.De kleur van de sjaal bepaalt samen met de outfit, hoe jij overkomt.Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we sinds kort de mooiste sjaals.

Een sjaal voor ieder seizoen 

In het najaar en de winter gebruiken we vooral sjaals om onszelf warm te houden. Gebreide of extra grote sjaals zien er vaak stijlvol uit en je kunt ze lekker vaak omwikkelen, wat ervoor zorgt dat je extra warm blijft. In het voorjaar en in de zomer dragen we lichte en dunne sjaals, om onze outfit compleet mee te maken. Deze sjaals zijn vaak gemaakt van een dun en luchtig stofje.

Verschillende soorten sjaals 

Er bestaan tal van verschillende soorten sjaals, zo zijn er sjaals voor heren, dames en kinderen. Daarnaast heeft elke sjaal natuurlijk een eigen ontwerp, wat hem speciaal maakt. Zo zijn er vierkante en rechthoekige sjaals, gemaakt van verschillende soorten materialen en met verschillende designs. De kleur van de sjaal bepaalt samen met de outfit, hoe jij overkomt. Zo komen sjaals met donkere kleuren vaak zakelijker over dan lichte kleuren. Is je outfit al erg donker? Dan zou je wel kunnen kiezen voor een wat lichtere sjaal met een rustigere print.

De materialen 

Dan zijn er ook nog verschillende soorten materialen. In welk seizoen je de sjaals draagt, is daarbij van belang. Zo heb je in het voorjaar/zomer sjaaltjes die zijn gemaakt van lichte en dunne stoffen en in de herfst/winterperiode zijn het meer dikke stoffen. Daarnaast is het belangrijk dat een winterse sjaal niet pluist, omdat dit heel erg aflaat op kleding en er niet heel mooi uitziet. Een winterse sjaal van Alpaca wol pluist niet, waardoor het fijn draagt en niet prikt. Deze wol is namelijk gemaakt van een holle vezel, die goed isoleert.

Een pluizende sjaal voorkomen 

Is jouw sjaal gemaakt van een ander materiaal dat wel pluist en prikt? Maak hem dan eens nat en leg hem in een plastic zak in de vriezer. Klop hem daarna goed uit en laat het ontdooien. Daarna is je probleem opgelost. Lijkt je dit teveel werk? Dan kun je er ook voor kiezen om een pluizenroller te gebruiken.

Wat ook nog kan helpen om pluisbolletjes van kledingstukken af te halen, is een scheermesje. Zorg ervoor dat de sjaal op een vlakke ondergrond ligt en trek hem enigszins strak, zodat je er makkelijk met het mesje overheen kunt gaan. Na deze scheerbeurt is je pluizige sjaal weer als nieuw!

Welke soorten sjaals zijn er en hoe draag ik deze?

Hoe draag ik mijn sjaals? 

Er zijn verschillende soorten sjaals, dus ook verschillende manieren hoe je een sjaal kunt dragen. Zo bestaan er driehoek sjaals, grote vierkante sjaals en zijden sjaals, deze zorgen alle drie voor een mooie casual look.

Driehoek sjaals: houd de sjaal voor je met de punt naar beneden. De lange en korte punt gaan weer kruislinks achter je langs. Wanneer je dit hebt gedaan, pak je een punt beet en stop je deze achter de driehoek langs, naar beneden. Dit doe je ook met de andere punt.

Grote vierkante sjaals: vouw de vierkante sjaal, zodat je een driehoek hebt. Knoop vervolgens de sjaal losjes om de hals met de punt op je borst. De losse uiteinden vouw je terug naar voren en knoop je samen tot een nonchalante knoedel. Prop de uiteinden aan de onderzijde een beetje naar binnen.

Zijden sjaal: met een zijden sjaaltje kun je veel verschillende kanten op. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit sjaaltje als haarband te dragen, om je staart of knot om te knopen.

Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we de mooiste sjaals. Neem nu een kijkje op onze website en ontdek jouw favoriet!

 


Geschreven op 25 maart 2022 | Door Mirjam

Sorteer op
  • Donkerblauwe Sjaal met Bloemenprint M1583
    Donkerblauwe Sjaal met Bloemenprint M1583

    Bent u op zoek naar een stijlvolle sjaal? Dan is deze Donkerblauwe Sjaal met Bloemenprint wellicht iets voor u! De sjaal heeft een afmeting van 180 x 90 cm en is volledig gemaakt van 100% polyester, uitgevoerd in een mooie,…

    € 22,99
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss