Welke oorbellen passen bij mijn gezichtsvorm?

Wanneer je een leuke outfit wilt, horen daar natuurlijk een paar superleuke oorbellen bij! Bij juwelier It’s Beautiful
hebben we tal aan leuke oorbellen, in diverse soorten en maten… Maar hoe weet je nou welke type oorbellen
het beste bij jouw gezichtsvorm passen? Nou, dat leggen wij hieronder voor je uit!


Het bepalen van je gezichtsvorm 

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor gezichtsvorm je hebt. Er zijn verschillende soorten gezichtsvormen; ovalen gezichtsvormen, langwerpige gezichtsvormen, ronde gezichtsvormen en nog veel meer! Om te bepalen welke gezichtsvorm jij hebt, zorg je er ten eerste voor dat je je haren uit je gezicht haalt (dus ook je pony), zo kun je alle contouren van je gezicht goed zien.

Er zijn veel verschillende manieren om jouw gezichtsvorm te bepalen. Ze zijn gelukkig niet allemaal zo moeilijk. Zo kun je in de badkamer voor de spiegel gaan staan, om zo de contouren van je gezicht op de spiegel te tekenen (met lippenstift), maar aangezien dat een kliederboel kan gaan worden, hebben we nog meer manieren om jouw gezichtsvorm te meten. Zo kun je ook een goede selfie van de voorzijde maken, waarop je oren goed zichtbaar zijn. Wanneer je deze hebt gemaakt, kun je hem uitprinten en hierop lijnen tekenen.

Maar nog weer een andere manier is om het gewoon te meten. Hiervoor meet je de breedte van oor tot oor en de afstand tussen de bovenkant van je voorhoofd en je kin. Vervolgens meet je zowel je voorhoofd als je kaaklijn op hun breedste punt en aan de hand hiervan kun je vaststellen of je een ovaal, rond, hartvormig of vierkant gezicht hebt.

NIEUW Gezichtsvorm-3.jpgNIEUW Gezichtsvorm-.jpgNIEUW Gezichtsvorm-5.jpgNIEUW Gezichtsvorm-2.jpgNIEUW Gezichtsvorm-4.jpg

Heb jij een ovaal gezicht? 

Ovaal is een gezichtsvorm waar eigenlijk alles bij staat. Je herkent een ovalen gezichtsvorm vooral aan de kaaklijn die iets smaller is dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. Dus, met een ovalen gezichtsvorm heb jij ontzettend veel geluk!

Heb jij een rond gezicht? 

Met een rond gezicht is je gezicht wat voller met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt is ter hoogste van je oren en wangen. Dames met een rond gezicht willen vaak hun gezicht wat slanker en langer laten lijken. In dit geval is het mooi om voor langwerpige, minimalistische oorbellen te gaan. Daarnaast staan kleine vierkante oorbellen ook heel goed bij een rond gezicht.

Karma Roségoudkleurige Hinged Hoops Dolly Dots OorhangersGoudkleurige Long Chain Oorhangers van KarmaTrendy Ovalen Oorbellen van 925 Sterling ZilverDoortrekoorbellen van 14 Karaats Goud met Zirkonia SteentjeSlanke Zilveren Klapoorringen met Langwerpig Ontwerp

Heb jij een hartvormig gezicht? 

Kies voor modellen die tegenovergesteld zijn aan je gezichtsvorm. Met een hartvormig gezicht kom je dan dus uit op oorbellen die smal bovenaan zijn en breder onderaan. Zo lijkt je kaaklijn breder. Oorbellen met een triangel- of druppelvorm (bijvoorbeeld driehoekige oorbellen of hangers met ovalen vormen) zijn hiervoor perfect!

Spark Lacrima Gilded Oorhangers EmeraldGoudkleurige Glaskristallen Oorhangers van Spark JewelryWitte Chalcedoon Goudkleurige OorhangersGoudkleurige Oorringen met Driehoekje van KarmaRoségoudkleurige Oorhangers met Driehoek van Karma

Heb jij een langwerpig gezicht? 

Wanneer je een wat langer en smal gezicht hebt, staan korte en brede oorbellen het mooist. Zo zorg je ervoor dat de focus tussen je oren en ogen blijft. Voor deze gezichtsvorm zijn kegelvormige, vierkante oorbellen of kleine oorstekers het beste!

14K Gouden Oorringen met Gediamanteerd RondjeAnia Haie Ear Edit Huggie Hoops Oorringen met Opaal van ZilverAnia Haie Forget me Knot Goudkleurige Oorstekers van Zilver

Heb jij een vierkant gezicht? 

En tot slot, ronde oorbellen zijn de perfecte match voor een vierkante gezichtsvorm. Ze maken de kaaklijn net iets zachter en brengen andere gezichtslijnen in balans. Onder ronde oorbellen kun je zowel kleine ringetjes als creolen verstaan. Gelukkig zijn er op onze website genoeg ronde oorbellen te verkrijgen!

Ania Haie Midnight Fever Goudkleurige Creolen met Hanger van ZilverBolle Klapcreolen van Zilver met Zoetwaterparel14K Gouden Klapoorringen met Langwerpige Zirkonia

Wij hopen dat je wat hebt aan deze tips en hiermee altijd de perfecte oorbellen, bijpassend bij jouw gezichtsvorm koopt!

 


Geschreven op 18 april 2022 | Door Mirjam

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss