Zilver of goud, wat past het best bij mij?

Sieraden zijn een onmisbaar accessoire, vooral zowel dames als heren. Waar een schitterende ketting een damesoutfit helemaal
compleet maakt, werkt dat hetzelfde als een horloge bij heren. Sieraden zijn er dus in allerlei soorten, maten en natuurlijk kleuren.
Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we de mooiste sieraden van zilver en goud. En daar tussen hebben we nog sieraden van zilver met
een goudkleurige coating. Maar ook zijn er sieraden van roségoud en witgoud. Zoveel verschillende soorten! Maar hoe weet je nou
welke kleur sieraad het beste bij jou past? Lees snel verder, want hierbij gaan we je helpen in deze blog.


Past een sieraad van zilver of goud het beste bij mij?

Past een sieraad van zilver of goud het beste bij mij?

Om te beginnen, moet je vooral je eigen smaak volgen. Kun je echt geen keuze maken? Dan helpen we jou aan de hand van deze blog.

Er zijn verschillende dingen waarop je moet letten, zoals je kleding en ondertoon van je huid.

Koele of warme ondertoon?

Aan de hand van je haarkleur kun je de ondertoon van je huid aflezen. Zo passen zilveren sieraden echt goed bij koele haarkleuren. Onder koele haarkleuren vallen; grijs, asblond, zwart en bruin haar zonder rode tinten. Warme haarkleuren zoals goudblond, kopertinten en bruin passen weer beter bij gouden sieraden.

Een andere manier om je ondertoon af te lezen, is de adercheck. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Zijn je aderen paarsblauw? Dan heb je een koele ondertoon.

Gouden sieraden zijn mooi bij warme ondertonen en zilveren sieraden passen perfect bij koude ondertonen. Daarnaast kun je het ook aflezen aan de hand van oogkleur. Bij blauw-groene ogen staan zilveren sieraden mooi (koude ondertonen) en bij bruine ogen met donkere haarkleuren (warme ondertonen) staan gouden sieraden perfect!

Jij kent de kleur van je huid en haar het beste. Ook bepaal jij wat je het belangrijkste vindt in jouw kleurenpalet.

Jouw persoonlijkheid

Ook jouw persoonlijkheid kan bepalen welk sieraad het beste bij jou past. Sta je niet graag op de voorgrond en ben je introvert? Dan passen zilveren sieraden bij jou. Wanneer je juist het tegenovergestelde bent, dan passen gouden sieraden bij jou.

Zilver is minder zwaar dan goud, maar in de pure vorm wel harder dan goud.

Wat is zwaarder?

Zilver is minder zwaar dan goud, maar in de pure vorm wel harder dan goud. Hierdoor hoeven er minder andere materialen dan bij goud toegevoegd te worden, om zo het sieraad sterk te maken. Vandaar dat het meest gebruikte zilvergehalte 92,5% puur zilver bevat.

Gouden sieraden worden vaak gecombineerd met zwart, maar er zijn nog zoveel andere mooie kleuren die goed passen bij goud. Denk bijvoorbeeld aan mooie pastelkleuren of grijstinten. Maar daarnaast passen de kleuren groen, paars en donkerblauw ook perfect bij gouden sieraden, deze laten de sieraden mooi tot zijn recht komen en maken jouw outfit helemaal af!

Zilveren sieraden kun je goed combineren met blauwtinten of kleuren met een blauwe ondertoon. Zowel babyblauwe kleuren als donkerblauwe kleuren zijn dus perfect! Naast blauw kun je ook zeker pastelkleuren en grijstinten overwegen. Een combinatie van zilverkleuren en zwart zie je ook vaak. Maar je kunt het ook spannender maken, door bijvoorbeeld felle nagellak te matchen met zilveren sieraden.

Kom je er na het lezen van deze blog nog steeds niet uit? Zilver en goud kan tegenwoordig ook heel goed gecombineerd worden.

 


Geschreven op 14 mei 2022 | Door Mirjam

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss