Wat zijn gepersonaliseerde sieraden?

Make it personal… Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we de mooiste sieraden, van armbanden tot horloges en nog veel meer!
Maar wist jij ook dat sommige sieraden gepersonaliseerd kunnen worden met onder andere een foto, naam, datum,
tekst, symbool, logo en geboortebloem? Hieronder vertellen we je veel meer over gepersonaliseerde sieraden.
Dus ben jij benieuwd? Lees dan snel verder! 


Gepersonaliseerde sieraden bij juwelier It’s Beautiful 

Gepersonaliseerde sieraden zijn heel erg populair. Bij juwelier It’s Beautiful verkopen we tal van gepersonaliseerde sieraden, waaronder sieraden met een letter of naam, maar ook sieraden die gegraveerd kunnen worden. Waar we oorspronkelijk enkel woorden (initialen, naam, datum, korte woordjes) konden graveren, behoren nu ook lijntekeningen, symbolen en zelfs foto’s tot de mogelijkheden. Door onze ervaring en kennis van de verschillende systemen kunnen we een groot aantal diverse sieraden voorzien van een persoonlijke gravering, waardoor we van elk sieraad een uniek en persoonlijk sieraad maken.

Wat kun je graveren op een sieraad?

Door de jaren heen zijn we steeds meer sieraden gaan graveren. Oorspronkelijk graveerden we enkel hangertjes voor aan kettingen maar naarmate we meer ervaring opdeden groeiden de mogelijkheden. Zo voorzien we vandaag de dag armbanden, ringen en hangers van persoonlijke graveringen. Dus wil jij graag een gegraveerd sieraad dragen, maar draag je eigenlijk nooit kettingen? Laat dan een graveerarmband voorzien van een persoonlijke tekst, naam of datum. De graveerarmbanden hebben vaak een relatief neutrale uitstraling, waardoor ze goed te mixen & matchen zijn met een grote diversiteit aan verschillende andere sieraden. Daarnaast zijn er ook tal van andere soorten sieraden die voorzien kunnen worden van een persoonlijke gravering (bijvoorbeeld naam, datum, vingerafdruk geboortebloem of foto). Ook hebben we bij juwelier It’s Beautiful verschillende sieraden waarop ruimte is voor de gravering van een pootafdruk van jouw huisdier, dit maakt het sieraad extra leuk!

Wilt jij ook graag een tekst, geboortebloem of foto/logo laten graveren op een sieraad? Neem dan snel een kijkje op onze werkwijze graveer pagina voor meer informatie!  

Graveer voorbeelden

Welke manieren zijn er van graveren? 

Het laten graveren van sieraden kan op verschillende manieren.

De eerste graveermethode die we bij juwelier It’s Beautiful bieden is Lasergravure.  Dit is de nieuwste methode van graveren. Het voordeel van Lasergravure is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn qua design, lettertype en soorten gravures. De laser kan een logo, afbeelding of handgeschreven tekst in het sieraad plaatsen.

De tweede mogelijkheid is een gravure met machine. Er zijn twee manieren om een machinale gravure te plaatsen. De eerste methode wordt uitgevoerd met een machine die volledig computergestuurd is. De tweede methode gaat via een pantograaf, die ervoor zorgt dat er een sjabloon gevolgd wordt en deze door middel van een freesmachine in een verkleinde vorm op het sieraad wordt aangebracht.

De derde en traditionele manier is een Handgravure met diamantstift. Het sieraad wordt bij deze methode ingespannen en per letter/cijfer wordt de gravure in het sieraad gekrast. U kunt bij deze methode niet voor een ander lettertype of grootte kiezen en deze methode is ook niet geschikt voor logo’s, afbeeldingen, vingerafdrukken etc.

Hoe bestel ik een gepersonaliseerd sieraad? 

Het laten graveren van sieraden kan zeer ingewikkeld zijn, maar bij juwelier It’s Beautiful houden we het liever lekker simpel. Zo is het voor iedereen mogelijk om een sieraad te bestellen en te laten graveren. Als eerste kijk je bij ons aanbod van 2500 sieraden om te laten graveren en kies je het sieraad dat aansluit bij jouw wensen. Vervolgens kies je voor de graveer optie naar keuze (hier betaal je vaak voor bij) en geef je de te graveren tekst door. Het is bij sommige sieraden mogelijk om deze te laten voorzien van een leuke geboortebloem of bijvoorbeeld een lijntekening (denk hierbij aan een naam of woord in het handschrift van jouw geliefde). Wat de mogelijkheden zijn, staat altijd bij het sieraad vermeld. Vervolgens plaats je je bestelling en gaan wij voor je aan de slag!

Wij hopen dat je door middel van het lezen van deze blog meer te weten bent gekomen over gepersonaliseerde sieraden en hoe je deze bij ons kunt bestellen!

 


Geschreven op 23 mei 2022 | Door Mirjam

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss