Origineel kraamcadeau ideeën

Wanneer geef je een kraamcadeau? 

Heb je een geboortekaartje gekregen of op een andere manier te horen gekregen dat iemand in jouw omgeving is bevallen? Dan wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Maar wanneer kun je een kraamcadeau geven? En wanneer ben je te laat? Hoe dichter je bij de kersverse ouders staat, hoe sneller je op bezoek komt. Ben je een goede buur? Dan kom je meestal in de eerste dagen even om de hoek kijken. Ook om te kijken of er iets is dat je kunt doen voor de ouders. Ben je een collega? Wacht dan iets langer. Wil je zeker weten dat het uitkomt? Bel of app de ouders dan eerst even om te overleggen. Eén en ander hangt ook af van de bevalling. Is er sprake van een zware bevalling? Wacht dan wat langer en geef de ouders even de tijd om op adem te komen.

Baargoud

Sta je heel dicht bij de kersverse moeder? Met andere woorden: Ben je de partner, ouder, vriendin of zus van de moeder? Dan kun je “baargoud” geven. Wat is “baargoud”? “Baargoud” is de term voor een bijzonder cadeau, dat je kort na de bevalling geeft. Vroeger werd er een gouden sieraad gegeven aan een welgestelde moeder. Tegenwoordig wordt het algemener aanvaardbaar gevonden om een moeder te “belonen” voor het harde werk van een bevalling. Zo kun je een vingerafdruk van de baby laten graveren op een hanger of een plukje babyhaar in een medaillon of herdenkingssieraad doen. Ook kun je een sieraad kiezen met een geboortesteen, geboortebloem, de naam en geboortedatum van de baby, enz. Natuurlijk kun je ook iets anders cadeau doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spa-dagje of een weekendje weg om uit te rusten en bij te komen?

Kraam tradities

Vrijwel iedereen kent het gebruik van beschuit met muisjes om de geboorte te vieren van de baby. Waar het vroeger bedoeld was om de melkvoeding op gang te brengen van de moeder, wordt nu het bezoek, de klas(genootjes) van broer(s) en/of zus(sen), de collega’s van het werk getrakteerd hierop. In sommige gedeeltes van Nederland, met name langs de oostgrens, wordt hier soms van afgeweken en wordt er krentewegge met boter geserveerd. Wat ook tot de kraam tradities behoort, is het geven van een kraammand aan de moeder/ouders. Een kraammand bestaat uit een mand of bak, met daarin 10 cadeautjes: Voor iedere kraamdag één. Ook leuk is het geven van een luiertaart. Dat is een “taart” die gevormd wordt door opgerolde (wegwerp)luiers in combinatie met een gekleurde strik en eventueel een knuffel, speentje, flesje of andere kleine cadeautjes.

Leuke baby cadeaus

Leuke baby cadeaus

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je nu echt niet meer waarvoor je moet kiezen? Dan is hier een snelle ideeënlijst:

  • De eerste outfit (Geef kleertjes cadeau die de baby onmiddellijk na de geboorte kan dragen)
  • Boek voor de eerste mijlpalen (Geef een leuk boek cadeau waarin allerlei leuke weetjes en foto’s kunnen worden verzameld)
  • Een geboortebord met ooievaar (Zet een ooievaar met een naambord in de tuin en maak vlaggenlijnen met oude en/of tweedehands babykleertjes) Leg het vast op film/foto
  • Knuffel-tweeling (Wanneer je een leuke knuffel voor de baby hebt gevonden, geef er dan gelijk twee. Mocht er ooit eentje kapot gaan of verloren worden, dan hebben de ouders in ieder geval nog een reserve exemplaar)
  • Maak een mooie foto serie en laat de allermooiste foto’s uitprinten ( En lijst ze in, in bij elkaar passende lijstjes)
  • Geef een baby-armbandje met de naam cadeau
  • Zoek leuk tijdloos houten speelgoed uit (Leuk om op een plank tentoon te stellen)
  • Of neem hier eens een kijkje: Koopeencadeautje.nl voor een bewaarzakje voor de eerste haarlok, de eerste tandjes of de eerste woordjes

Handige maten overzicht

Wanneer je een kledingstuk, schoentjes, sokjes of mutsje cadeau wilt doen, is het handig om deze in de juiste maat te kopen. Hieronder staat een handig overzicht: 

Handige maten overzicht

Nog meer ideeën?

Staat in deze blog toch nog niet waar je naar op zoek bent? Misschien staat het in de blog Zwangerschap-aankondigen-met-een-leuk-cadeau. En anders type je een zoekterm in bij het vergrootglas of neem je contact met ons op via app, chat of mail door op deze link te klikken.


Geschreven op 15 juni 2022 | Door Charmaine

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss