Handige tips voor plated sieraden

Wat is een plated sieraad?

Je kent het vast wel: Je ziet een prachtige ring, armband of ketting in zilver of goud, maar je wilt je budget niet laten springen. Wist je dat je dan ook kunt kiezen voor plated sieraden? Plated sieraden zijn sieraden van metaal, die zijn voorzien van een laagje ander metaal.

Wat is de kwaliteit van plated sieraden bij Juwelier It’s Beautiful?

Juwelier It’s beautiful verkoopt geen silver-plated sieraden, maar wel gold-plated sieraden. Bij Juwelier It’s Beautiful hebben alle vergulde sieraden een basis van 925 Sterling zilver, dat is voorzien van een laagje van (14 karaat) echt goud.

Hoe lang blijft een plated sieraad mooi?

Je begrijpt dat we daar geen standaard antwoord op kunnen geven. Maar wat we wel kunnen doen, is een richtlijn geven. Doordat onze sieraden zijn voorzien van echt edelmetaal en niet van een chemische plating op basis van alleen een kleurstof, zullen ze langer mooi blijven. Een plated sieraad blijft ook langer mooi wanneer je deze niet dagelijks draagt of in aanraking laat komen met zeep, schoonmaakmiddelen, haarlak of bijvoorbeeld parfum. Verder is van doorslaggevend belang hoe dik de laag plating is. Dit wordt weergegeven door de term micron. Iedere micron staat grofweg voor één jaar dat het sieraad mooi blijft. Zo blijft een sieraad met een plating van 3 micron ongeveer drie jaar mooi.

Wat kan ik zelf doen of laten om mijn plated sieraden zo lang mogelijk mooi te houden?

Een paar basis tips om sieraden zo lang mogelijk mooi te houden, zijn:

  • Doe je sieraden af wanneer je gaat schoonmaken, klussen, handen wassen/douchen, in de stromende regen loopt, zwemmen of wanneer je naar de sauna gaat
  • Zorg ervoor dat je eerst je dagcrème, handcrème, make-up, haarlak en parfum aanbrengt, voordat je je sieraden om en in doet
  • Verwijder je sieraden voordat je gaat sporten of slapen
  • Berg je sieraden zó op dat je ze niet beschadigt

Kun je Silver plated sieraden of bestek poetsen?

Silver plated, ook wel verzilverd genoemd, houdt in dat er met behulp van elektrolyse een microscopisch dun laagje zilver is aangebracht op een ander metaal. Door deze artikelen te poetsen, verwijder je al snel het plated laagje. Wat je wél kunt doen, is je silver plated spullen oppoetsen met een zilverdoek of in een Hagerty silver bath doen.

Zijn er goedkope huis-, tuin- en keukenspullen waarmee ik mijn plated sieraden extra kan beschermen?

Oorbellen, armbanden en ringen die plated zijn, kun je eenvoudig rondom voorzien van een laagje blanke nagellak. Zo voorkom je verkleuringen. Een andere manier is om je plated sieraden rondom te voorzien van een laagje clear varnish uit een spuitbus. Deze kun je onder andere aanschaffen bij je bouwmarkt of bij de Action. Deze clear varnish is een sneldrogende, transparante acryl lak, die gebruikt kan worden op een ondergrond van hout, metaal, aluminium, steen, glas en diverse soorten kunststof.

Claer Varnish Spuitbus | Sneldrogende, transparante acryl lak

Hoe verwijder ik vlekken op mijn plated sieraden?

Wat je altijd kunt proberen is een sopje maken van lauwwarm water met groene zeep en je sieraden voorzichtig poetsen met een zachte tandenborstel. Wil je voorkomen dat je sieraden in de toekomst vlekken gaan krijgen? Voorzie je sieraden dan van een extra beschermlaagje, zoals in het stukje tekst hierboven beschreven staat.

Welke plated sieraden verkoopt Juwelier It’s Beautiful?

Wil je zien welke plated sieraden wij in ons assortiment hebben? Neem dan snel een kijkje op onze site of klik hier. Wij wensen je lang plezier van onze schitterende (plated) sieraden!

 


Geschreven op 15 september 2022 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss