Parels voor mannen

Oude trend maakt comeback

Misschien heb je ze al gezien: Mannen die parels dragen (en daar trots op zijn!). Waar het in de zestiende en zeventiende eeuw normaal was voor de rijkere heren om parelkettingen te dragen, is het nu de laatste trend voor mannen. En waar in de eerste helft van de vorige eeuw het dragen van parels vooral voorbehouden was aan Maharadja’s en Mughal-keizers, zijn acteurs en zangers nu de trendsetters voor het dragen van deze schitterende juwelen.

Bekende trendsetters

De Nederlandse Waylon en Di-rect leadzanger Marcel Veenendaal zijn al gespot als fervente pareldragers. Daarmee zijn ze, net als de acteurs Pierce Brosnan en Billy Porter en de zangers Pharrell Williams, Harry Styles en de Jonas Brothers, ware ambassadeurs van deze nieuwe sieraden trend voor mannen.

Moderne accessoires

Mannen worden al steeds vaker gespot met een handtasje, nagellak of een sjaaltje om de hals. En dat vinden we ook steeds vaker normaal. Dus waarom niet ook een jongen of man die een parelketting of een parel (wikkel)armband draagt? Want een sieraad met parels kan ook heel stoer staan!

Parel sieraden voor mannen

Kleuren parels

De meeste mensen kennen parels voornamelijk in de kleuren wit en parelmoer. Maar parels zijn ook verkrijgbaar in licht-, middel- en donkergrijs, blauw, bruin en zwart. Bovendien kunnen parels worden gecombineerd met zilver of (rosé) goud, maar ook met bijvoorbeeld leer of in combinatie met (edel)stenen. Van uiterst sierlijk tot robuust en stoer, met een parelsieraad kun je alle kanten op. Je kunt zelfs meerdere kettingen (van verschillende lengtes) met parels met elkaar combineren. En wanneer je een lange ketting koopt, kun je deze ook twee of drie keer om je hals doen. 

De perfecte finishing touch

En wist je dat je niet alleen een ketting kunt dragen met één of meerdere parels, maar bijvoorbeeld ook een (wikkel)armband? Kies gewoon wat bij jou past. Dan maak je van je outfit een statement. En wat óók leuk is: Geef je zoon, broer, vriend, partner, man een parelsieraad cadeau! Klik hier voor de parelsieraden voor mannen in onze collectie. 

 


Geschreven op 28 september 2022 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss