Sieraden met geboortesteen bij It's Beautiful

Geboortestenen

Is het jou ook al eens opgevallen dat mensen, die in dezelfde maand geboren zijn vaak sieraden dragen waarin dezelfde soort edelstenen verwerkt zijn? Dat komt vast doordat het vaak geboortestenen zijn. Geboortestenen zijn edelstenen, die bij een bepaalde geboortemaand horen. Het gebruik van edelstenen is al bijna zo oud als de mensheid zelf. Aan edelstenen worden bepaalde eigenschappen en werkingen toegeschreven. Zo zouden ze bepaalde karakteristieke eigenschappen van de drager vergroten, beschermen tegen ziektes en ongeluk en zelfs genezende en helende werkingen bezitten. 

Oorspronkelijk gebruik van edelstenen 

In de Bijbel, in het boek Exodus, staat vermeld dat de hogepriester Aäron een borstplaat droeg met daarop 12 edelstenen. Deze edelstenen stonden symbool voor de 12 stammen van Israël. Dus het gebruik van edelstenen is in ieder geval al zo oud. Het gebruik van edelstenen beperkt zich niet tot de Bijbel. In vele andere religies, culturen en verhalen uit en rond de Middeleeuwen komt het gebruik van edelstenen voor. En omdat verhalen veranderen na verloop van tijd, werd ook het gebruik van edelstenen veranderd. In plaats van symbool te staan voor een Israëlitische stam, kwam een edelsteen symbool te staan voor een bepaalde maand. Daarnaast werden in de loop van de tijd bepaalde bijzondere werkingen toegeschreven aan het dragen van bepaalde edelstenen. En waar vroeger met name de edelen en andere rijken deze stenen droegen, (omdat alleen zij er de financiële middelen voor hadden om deze stenen aan te schaffen,) zijn deze edelstenen nu toegankelijk voor vrijwel iedereen. Je hoeft tegenwoordig geen Cleopatra te zijn om een Smaragd te dragen. 

DE MOOISTE GEBOORTESTEEN SIERADEN

Geboortestenen, hun bijhorende maanden en hun werkingen

De dieprode Granaat is de geboortesteen voor de maand januari. Mensen die in de maand januari geboren zijn, zijn sympathiek, betrouwbaar, loyaal, extravert, levendig, zorgen voor een vrolijke noot, ambitieus, zelfverzekerd, kalm en empathisch, hebben veel verantwoordelijkheidsgevoel, zijn creatief, probleemoplossers, hebben gevoel voor humor en zijn van nature sportief aangelegd. Omdat de Granaat aan de drager een gevoel van kracht, energie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen geeft, werd hij vroeger als losse steen onder de kleding gedragen door ridders en krijgers (, mensen die veel van de eigenschappen bezitten van of nodig hebben van mensen die geboren zijn in de maand januari). Zij konden die gevoelens goed gebruiken. Tegenwoordig kun je kiezen uit een zilveren of een gouden ring, een zilveren of een gouden hanger, een gouden armband of een gouden collier waarin deze prachtige geboortesteen is verwerkt. 

Bij de maand februari hoort de paarse Amethist. Veel mensen die geboren zijn in de maand februari hebben eigenschappen die passen bij een kunstenaar of een uitvinder. Zo zijn ze vaak vriendelijk, gevoelig, empathisch, creatief, extravert, levendig, intelligent, rustig, flexibel en romantisch. De Amethist werd vroeger gebruikt om verleidingen te weerstaan, waardoor kunstenaars en uitvinders zich beter konden focussen. Maar ook omdat deze geboortesteen inspirerend en innoverend zou werken. Herken je je in deze omschrijving? Of iemand anders die in de maand februari is geboren? Kies dan uit een gouden collier, een gouden armband, een zilveren of gouden hanger of een zilveren of gouden ring, waarin deze schitterende geboortesteen is verwerkt. 

Ben je in de maand maart geboren? Dan is de lichtblauwe Aquamarijn echt iets voor jou. Mensen die in de maand maart geboren zijn, bieden een luisterend oor en een schouder om op uit te huilen, halen het beste in anderen naar boven, zijn eerlijk en oprecht, open, enorm empathisch, hulpvaardig, optimistisch, positief, enorm creatief, probleemoplossers, doorzetters, goed in zelfstandig werken, toegewijd, trouw en romantisch. Ze worden vaak aangetrokken door water. Vroeger was dat ook al zo. Daarom stond de Aquamarijn bekend als de beschermsteen van de zeevarenden. Waar deze geboortesteen ook om bekend staat, is de kalmerende werking op lichaam en geest. En dat is iets dat de dromerige en onrustige mensen uit maart wel kunnen gebruiken. Bovendien zou de steen ook het geluk van de mensen om je heen vergroten. Mooi meegenomen, toch? Waar kies jij voor? Een zilveren of een gouden hanger, een gouden collier, een gouden armband, een zilveren of een gouden ring, waarin deze lieflijke Aquamarijn is verwerkt? 

Bij de mensen die geboren zijn in de maand april hoort de heldere Diamant. Deze geboortesteen past perfect bij mensen die in april zijn geboren, omdat deze mensen vaak aanstekelijk positief, optimistisch en vrolijk zijn, genieten van de kleine dingen in het leven, zijn empathisch, betrouwbaar, enthousiaste doorzetters, loyaal, gevoelig (wat ze ook heel goed weten te verbergen), beschermend, ondersteunend en toegewijd. De Diamant zorgt voor een zeer krachtige energie en versterkt de geestelijke weerstand, maar werkt ook helend en pijnstillend. Kijk eens hoe stralend je eruit ziet met een gouden armband, een gouden collier, een gouden of zilveren hanger of een gouden of zilveren ring met daarin flonkerende Diamant! 

De groene Smaragd is de geboortesteen voor de mensen die geboren zijn in de maand mei. Mensen die in de maand mei geboren zijn, genieten intens van de kleine dingen, hebben veel doorzettingsvermogen, zijn intelligent, kunnen dingen goed overbrengen aan anderen, zijn romantisch, trouw, worden graag verwend en het hof gemaakt, zijn gevat, humoristisch, gul, sociaal en hebben veel over voor anderen. De rustige uitstraling van de Smaragd past daar perfect bij, met zijn helende kracht en geluk brengende werking. Een historische beroemdheid die bekend stond om het dragen van Smaragden, is koningin Cleopatra. En wees eerlijk: Iedere vrouw heeft het recht zich te voelen als een koningin! Kies daarom voor een zilveren of gouden hanger, een zilveren of gouden ring, een gouden collier of een gouden armband met daarin zo’n unieke, schitterende Smaragd. 

Voor de mensen die zijn geboren in de maand juni is de lichtpaarse Amethist de perfecte geboortesteen. Mensen die in juni geboren zijn, staan erom bekend, dat ze de mensen om zich heen graag gelukkig maken, betrouwbaar zijn, creatief, ze houden rekening met anderen, zijn heel erg gemotiveerd, hebben veel energie, komen op het laatste moment met allerlei leuke ideeën, kunnen zich goed aanpassen zonder zichzelf te verliezen en houden hun leven lang een bepaalde jeugdigheid. De lichtpaarse Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking en helpt om eerlijk naar jezelf te kunnen kijken. Vroeger werd deze edelsteen vaak gedragen door kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders. Daarom staat deze lichte Amethist ook wel bekend als Bisschopssteen. Tegenwoordig kan iedereen (en met name degenen die geboren zijn in de maand juni) deze prachtige opvallende geboortesteen dragen, verwerkt in een gouden of zilveren ring, een gouden of zilveren hanger, een gouden armband of een gouden collier. 

De bloedrode Robijn past juist goed bij mensen die zijn geboren in de maand juli. Vaak hebben mensen die geboren zijn in de maand augustus een min of meer koninklijke uitstraling. Ze zijn altijd positief, zorgzaam, empathisch, hebben een hoge mate van zelfbeheersing, zijn emotioneel in balans, humoristisch (soms zelfs een tikkeltje sarcastisch), inspirerend en gepassioneerd. De Robijn als geboortesteen staat bekend om zijn bescherming tegen ongeluk, liefdesverdriet of een slechte gezondheid. Geen wonder dus dat deze edelsteen vaak werd verwerkt in koninklijke sieraden. Natuurlijk hoef je niet van koninklijken bloede te zijn om deze bijzondere geboortesteen te dragen in een sieraad, zoals een gouden collier, een gouden armband, een gouden of zilveren hanger of een gouden of zilveren hanger. 

Ben je in de maand augustus geboren? Kies dan voor de lichtgroene geboortesteen Peridoot. Deze geboortesteen past perfect bij de mensen die geboren zijn in de maand augustus, omdat deze mensen zelfverzekerd zijn, trots, charismatisch, georganiseerd, precies, betrouwbaar, positief, hebben veel doorzettingsvermogen, zijn vastberaden, spontaan, goede adviseurs, romantisch, zeer gepassioneerd en staan altijd voor anderen klaar. De lichtgroene Peridoot heeft beschermende en reinigende werking, maakt zelfstandig en assertief, geeft zelfinzicht en helpt je om fouten te erkennen en deze te corrigeren en om opgekropte emoties, obsessies schuldgevoelens en gewetensproblemen los te laten en heeft een betoverende uitstraling. Herken je je in deze omschrijving? Of iemand anders die in de maand augustus is geboren? Kies dan uit een gouden collier, een gouden armband, een zilveren of gouden hanger of een zilveren of gouden ring, waarin deze schitterende geboortesteen is verwerkt. 

De blauwe Saffier past uitstekend bij de mensen die zijn geboren in de maand september. Deze mensen zijn vaak het zonnetje in huis, zijn enorm loyaal, zijn ontzettend slim, goed in het bedenken van praktische oplossingen, hebben oog voor detail en vatten de koe bij de horens, maken hun emoties goed kenbaar (met name aan familie, vrienden en bekenden), zijn atletisch en hebben doorzettingsvermogen. De Saffier werkt kalmerend op lichaam en geest, zorgt voor een heldere geest, verminderd stress, werkt koortsverlagend en beschermt tegen hallucinaties en mentale dominatie. Waar kies jij voor? Een zilveren of een gouden hanger, een gouden collier, een gouden armband, een zilveren of een gouden ring, waarin deze sierlijke Saffier is verwerkt? 

De kleurrijke Opaal en de roze Rozenkwarts horen bij mensen die zijn geboren in de maand oktober. Deze mensen zijn sociaal, grappig, gul, trouw, enorm ambitieus, heel erg vastberaden, kunnen goed en logisch nadenken, zijn enigszins mysterieus, kunnen goed geheimen bewaren, zijn van nature sportief aangelegd, zijn vurig en romantisch, hebben een hekel aan ruzie en behandelen vrienden als familie. De Opaal is een beschermende edelsteen die zorgt voor een gevoel van vrolijkheid, optimisme, spontaniteit en creativiteit, maakt trouw, heeft een sterke connectie met liefde en passie en stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Volgens de Romeinen was/is de Opaal de koningin onder de edelstenen, vanwege de veelkleurigheid. De roze Rozenkwarts zorgt voor (zelf)liefde, betere relaties en vriendschappen, bevordert empathie, behulpzaamheid en openheid, heeft een zachte, kalmerende werking op emotionele pijn en angsten en stimuleert fantasie en creativiteit. Kijk eens hoe stralend je eruitziet met een gouden armband, een gouden collier, een gouden of zilveren hanger of een gouden of zilveren ring met daarin zo’n kleurrijke Opaal of juist zo’n lieflijke Rozenkwarts! 

De blauwe Topaas en de zongele Citrien zijn de geboortestenen van de mensen die zijn geboren in de maand november. Ze zijn loyaal, zijn altijd in voor een goed gesprek, zijn optimistisch, krachtig, gul, spontaan, fit, hebben een heerlijk gevoel voor humor, zijn gevat, doorzetters en trekken andere mensen aan als een magneet. De Topaas geeft kracht en zelfvertrouwen aan zijn drager om doelen te bereiken, bevordert openheid, eerlijkheid, voorspoed, empathie, waarheid en heeft een positieve uitwerking op energiebanen, verbrandingsprocessen en anorexia. En volgens de oude Grieken zorgt de Topaas voor onzichtbaarheid. De Citrien versterkt het zelfvertrouwen, zelfrespect en de individualiteit en zorgt ervoor dat men meer extravert is, helpt zelfdestructief gedrag, angsten, depressies en fobieën, bevordert zelfexpressie, creativiteit en energie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Kies voor iemand die in november geboren is daarom voor een zilveren of gouden hanger, een zilveren of gouden ring, een gouden collier of een gouden armband met daarin zo’n unieke, schitterende Topaas of juist zo’n vrolijke Citrien. 

De turquoise Turkoois en de Topaas zijn de geboortestenen die passen bij de mensen die zijn geboren in de maand december. Mensen die zijn geboren in december zijn optimistisch, evenwichtig, klagen amper, zijn ambitieus, doorzetters, hulpvaardig, betrouwbaar, empathisch, grappig, fit en leren anderen graag wat zij zelf geleerd hebben. De geboortesteen Turkoois geneest, werkt ontstekingsremmend, inzicht gevend, pijnstillend, kramp opheffend en ontgiftend, geeft wijsheid, helpt bij mentale onrust en heeft een mesmoriserende uitstraling. De Topaas geeft kracht en zelfvertrouwen aan zijn drager om doelen te bereiken, bevordert openheid, eerlijkheid, voorspoed, empathie, waarheid en heeft een positieve uitwerking op energiebanen, verbrandingsprocessen en anorexia. En volgens de oude Grieken zorgt de Topaas voor onzichtbaarheid. Kies uit een zilveren of een gouden ring, een zilveren of een gouden hanger, een gouden armband of een gouden collier waarin zo’n mesmoriserende Turkoois of juist een unieke, schitterende Topaas is verwerkt. 

Klik hier voor alle geboortesteen sieraden. En wil je advies over een sieraad of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op door op deze link te klikken: CONTACT PAGINA. Veel plezier met het zoeken naar en vinden van het perfecte (verjaardags)cadeau voor jezelf of voor iemand die je lief is! 


Geschreven op 5 oktober 2022 | Door Marlijn

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss