Hoe krijg ik mijn ring af?

Je krijgt je ring niet meer af. Ongelofelijk irritant. Misschien heb je een ring van iemand anders geleend en hij ging er nog wel makkelijk om, maar eraf, dat wordt hem niet. Of misschien een ring van emotionele waarde die je niet af wilde doen, maar nu moet het en nu lukt het niet. En voor je in paniek begint te raken over het feit dat je je geliefde ring moet afknippen, geven we je hier alle tips die je kunt proberen, voordat je hem doorknipt.

Twist en turn 

Als de ring niet té strak zit, kun je hem wellicht draaiend afkrijgen. Pak de ring met je duim en wijsvinger en terwijl je hem heen en weer draait, probeer je hem omhoog te schuiven. Maar wees voorzichtig dat je niet te hard trekt, want dan kan je vinger nog dikker worden en dan maak je het jezelf nog lastiger.

Hoe krijg ik mijn ring af? lees onze blog voor uitleg

Uitrekken 

Een beetje een gekke manier misschien, maar zeker in combinatie met andere tips zou dit wel degelijk kunnen werken. Steek je arm enkele minuten recht omhoog, boven je schouder. Hopelijk wordt de zwelling in je vinger minder en kun je hem makkelijker afkrijgen.

Koud water 

Zoals je misschien weet of nu onderhand wel gemerkt hebt, is dat je vinger kan opzwellen in warmer weer. Omgekeerd geldt hetzelfde: bij kouder weer zal je vinger dunner worden. Gebruik daarom koud water om je ring af te krijgen. Gebruik geen ijskoud water, want pijnlijk moet het niet worden. Laat je hand een paar minuutjes in koud water liggen en probeer dan de tip van twist en turn om je ring van je vinger te halen.

Smeermiddel 

Een smeermiddel, dat iedereen wel in huis heeft, Bijvoorbeeld: vaseline, shampoo, conditioner, babyolie, zeep, water, boter of olie. Zeep, boter of smeer je vinger in met het smeermiddel en twist en turn de ring langzaam van je vinger.

Touw 

De laatste manier is de meest ingewikkelde, maar als je hem nog niet af hebt, kun je het volgende proberen: Pak een stuk draad, touw, flos, lint of een veter. Stop het ene uiteinde onder je ring door. Als dat niet lukt, pak je een pincet of tandenstoker om het voor elkaar te krijgen. Wikkel dan je touw rond je vinger, vanaf de ring tot net onder je nagel. Maar niet te strak: je vinger moet niet blauw worden. Zodra je je touw om je vinger heen hebt, wikkel je het er weer af. Begin wel onderaan je vinger, anders heeft het geen zin. Met de hulp van je touw zou je je ring zo van je vinger moeten kunnen halen. Is het bijna gelukt, maar nog niet helemaal, herhaal deze tip dan vanaf de plek waar de ring nu zit.

Behouden 

Wil je je favoriete ring niet kwijt? Dat hoeft ook niet. Kijk hier voor de blog over hoe je ring aangepast kan worden, zodat je je ring kan behouden.


Geschreven op 17 oktober 2022 | Door Marlijn

© 2008 - 2023 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss