Wat zijn vintage sieraden? 

Misschien heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld: Wat zijn nou eigenlijk vintage sieraden? Om je een beeld te kunnen geven, zijn wij ons erin gaan verdiepen. Heel kort gezegd, komt het erop neer dat vintage sieraden ooit in de mode waren en dat het blijvertjes zijn gebleken. Om een vergelijking te maken met muziek: Vintage sieraden zijn wat evergreens in de muziek zijn. Het gaat hierbij ook om sieraden, die van oma op moeder op dochter worden doorgegeven. Bij vintage sieraden is het bijvoorbeeld juist niet erg wanneer ze er enigszins gedragen uitzien.

Is er een bepaalde stijl waar vintage sieraden onder vallen? 

Je verwacht dit antwoord niet, maar: Nee. Zowel sieraden, die door je ouders en opa’s en oma’s zijn gedragen vallen eronder. Zo kunnen minimalistische sieraden eronder vallen, maar ook boho/gypsy. Bovendien kunnen zowel gouden als zilveren sieraden eronder vallen, net als sieraden waarin edelstenen en/of parels zijn verwerkt.

Wat zijn vintage sieraden?

Hoe en wanneer kun je vintage sieraden dragen? 

Vintage sieraden kun je eigenlijk altijd dragen. Het hangt ervan af welke sieraden je draagt en of ze bij je outfit of uitstraling passen. Er zijn mensen, die iedere dag de ring van hun oma of opa dragen. En dat kan prima. Soms wachten mensen ermee tot er zich een bijzondere gelegenheid aandient. Zo worden sommigen ten huwelijk gevraagd met een familiering of wordt bijvoorbeeld een zakhorloge van opa aan de bruidegom gegeven. Ook tijdens de doop, communie en belijdenis wordt regelmatig een erfstuk doorgegeven.

Kun je vintage sieraden combineren met moderne sieraden? 

Wanneer je denkt dat je vintage sieraden alleen maar bij andere “oude” sieraden kunt dragen, heb je het mis. Het resultaat van het mixen & matchen van vintage sieraden met moderne sieraden kan heel verrassend zijn. Eén ding is zeker: Door moderne sieraden te combineren met vintage sieraden creëer je je eigen unieke stijl. Wil je graag opvallen of je op een subtiele manier onderscheiden van de grote menigte? Mix & match er dan lekker op los! Draag die opvallende, grote boho ketting van je oma samen met de bedelarmband van je moeder en die leuke ring, die je bij It’s Beautiful hebt gescoord. Of draag het zakhorloge van je opa, met de zegelring van je vader en je eigen gepersonaliseerde manchetknopen.

Wat is het verschil tussen vintage sieraden en antieke sieraden? 

Antieke sieraden zijn altijd handgemaakt, terwijl dat niet hoeft te gelden voor vintage sieraden. Bovendien zijn vintage sieraden ongeveer tussen de 50 en 100 jaar oud, terwijl antieke sieraden meer dan 100 jaar oud zijn. Dit geldt zowel voor ringen, broches, armbanden, colliers/kettingen als voor (zak)horloges.

Welke tips heeft It’s Beautiful voor vintage en antieke sieraden? 

Zodra je een sieraad in handen hebt, dat je nooit eerder ergens anders gezien hebt, laat het dan taxeren. Wanneer het gaat om een zeldzaam sieraad zou de waarde ervan je kunnen verbazen. In sommige gevallen is het verstandig om je oude sieraden te laten verzekeren. En mocht er geen sprake zijn van een grote geldwaarde dan nog kan een sieraad heel waardevol zijn, vanwege het verhaal dat erachter zit of vanwege de persoon die het eerder altijd droeg.

Ik wil mijn vintage en/of antieke sieraden graag aanvullen met bijpassende sieraden 

Natuurlijk begrijpen we dat je niet de hele webshop van It’s Beautiful wilt doorspitten om jouw nieuwe favoriet te bestellen. Daarom helpen we je graag op weg. Klik hier: "search vintage sieraden" voor onze speciale vintage collectie.


 

Geschreven op 7 december 2022 | Door Charmaine

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss