Valentijnsdag 2023 | dinsdag 14 februari

Valentijnsdag hoeft niet duur te zijn 

Hoewel we nog maar net begonnen zijn aan het jaar 2023 heb je misschien de idee: “Wéér een dure dag…” Maar wat blijkt? Veel mensen willen juist graag persoonlijke aandacht en/of een zelfgemaakt romantisch diner in plaats van een duur sieraad of een kaartje. Juist in deze dure tijden zorgt deze wetenschap hopelijk voor wat minder stress. Dus: laat dinsdag 14 februari maar komen!

Waar komt Valentijnsdag vandaan? 

In de derde eeuw zijn 2 mannen met de naam Valentinus op 14 februari vanwege hun geloof gedood. In het jaar 496 werd voor het eerst de naamdag van de heilig verklaarde Sint-Valentijn gevierd. In verschillende Europese landen, waaronder Nederland, is deze dag pas sinds de jaren vijftig van de twintigste eeuw bekend geworden. En in sommige landen zelfs nog later.

De liefde verklaard 

Valentijnsdag wordt door veel verliefde mensen aangegrepen om elkaar de liefde te verklaren. Oorspronkelijk gebeurde dit door een anonieme kaart te sturen naar degene op wie je (stiekem) verliefd was. Later werden de kaarten steeds vaker ondertekend, waardoor je wist van wie ze afkomstig waren.

Valentijnsdag 2023 | dinsdag 14 februari

Een kaartje 

En zit je juist wel te denken aan een kaartje? Natuurlijk kun je een standaard kaartje kopen, maar je kunt ook zelf een kaartje maken. Denk hierbij aan embossing, 3D of leuke gedeeltes die uit een oude ansichtkaart of een foto geknipt en geplakt worden of, wanneer je handig bent met computerprogramma’s en apps, een bewerkte foto of een TikTok filmpje. Wat je óók kunt doen, is op deze site kijken voor een leuk kaartje bij een sieraad.

Een spannende verrassing voor jou en haar 

Wil je een sieraad geven, maar wil je niet te horen krijgen dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt? En houden jij en je partner, vriendin, vrouw wel van een verrassing? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een Valentijns Mystery Goodiebag. Zo heb je voor een leuk bedrag meer waar(d) voor je geld. Kijk hier maar eens: Valentijns Mystery Goodiebag.

Een gepersonaliseerd cadeau 

En wil je juist graag op deze bijzondere dag je liefde verklaren met een gepersonaliseerd sieraad? Dan helpt juwelier It’s Beautiful je graag. Of je nu op zoek bent naar een aanzoeksring, een medaillon met een foto gravure of een hangertje met een hartje dat gevormd wordt door 2 vingerafdrukken, It’s Beautiful Atelier helpt je graag. En er is meer mogelijk dan je wellicht zou denken. Neem hier maar eens een kijkje!

Alternatieve cadeau ideeën 

Ben je geen keukenprins(es) én/óf heb je niet veel financiële ruimte voor een duur cadeau? Dan kun je natuurlijk, zeker wanneer je creatief bent, een alternatief cadeau bedenken. Wat dacht je van een waardebonnenboekje voor een avondje uit of een strippenkaart voor ontbijtjes op bed? Een (erotische) massage, een gezellig uitje voor 2, een picknick op een kleed op de grond in de woonkamer, een filmavond met een dekentje op de bank en zelfgemaakte popcorn, het kan en mag allemaal. Uiteindelijk gaat het erom dat je aandacht aan elkaar schenkt.

Gedichtjes 

Ook een zelfgemaakt (of gekopieerd) gedicht is vaak een schot in de roos. Ben je niet zo’n dichter? Misschien kan ik je op weg helpen:


Ben jij dit jaar mijn Valentijn?

Dan hoeven wij niet langer alleen te zijn

Want met jou aan mijn zij

Ben ik elke dag blij


We kennen elkaar al een lange tijd

Maar ik wil je nu niet meer kwijt

Ik hoop op vele gelukkige jaren met elkaar

Want met alleen zijn ben ik nu wel klaar


Op deze bijzondere dag van Valentijn

Wil ik graag samen met jou zijn

Samen genieten van een romantisch diner

En dan een film kijken in een loveseat voor twee

Een wijntje na afloop in ons favoriete restaurant

En tot slot een wandeling in het maanlicht op “ons” stukje strand

Of gewoon samen op de bank voor de buis:

Zolang wij samen zijn, voel ik me thuis.
 

Nog een paar laatste ideetjes 

Wanneer je aan sieraden denkt, denk je misschien vooral aan ringen en aan kettinkjes/colliers met een hanger(tje). Maar heb je wel eens gedacht aan gegraveerde oorbel hangers of een leuke armband met gegraveerde bedeltjes? Of een horloge met een persoonlijke gravering op de achterkant? (Zo heb ik bij vrienden een horloge gezien met een huwelijksaanzoek op de achterkant!) Hoe dan ook: veel plezier met het bedenken van een cadeautje of een ander aardigheidje voor jouw grote liefde! En heb je nog vragen over mogelijkheden met producten uit onze webshop? Neem dan snel contact met ons op: www.its-beautiful.nl/contact 


Geschreven op 29 december 2022 | Door Charmaine

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss