Graveer jouw ring naar wens

Wat is een gravering of gravure? 

Je hebt vast al weleens gehoord van de woorden “Graveren” en “gravure”. Wanneer je kijkt naar de betekenis van het woord “gravure” dan is dat: het door middel van krassen als diepdruk-techniek een afdruk van een afbeelding of tekst in metaal maken. Tegenwoordig bestaan er gelukkig speciale machines voor, zodat er van “uitschieten” op het metaal geen sprake meer is. Er zijn verschillende soorten machinaal aangebrachte graveringsmethodes. Zo kun je gebruik maken van een laser of juist van een diamantpunt. De laatstgenoemde wordt door juwelier It’s Beautiful gebruikt.

Welke ringen kan ik laten graveren? 

Veel ringen zijn geschikt om te laten graveren. Gelukkig kun je op de site van It’s Beautiful bij de beschrijvingen van de verschillende ringen lezen of, en zo ja waar (, binnen- en/of buitenkant of speciaal te graveren vlak,) de ring te graveren is. Nu is het niet zó, dat iedere ring op dezelfde manier gegraveerd wordt. In een brede, grote maat ring kunnen vaak meer tekens gegraveerd worden dan in een smalle, kleine ring. Een zegelring zonder (half)edelsteen kan over het algemeen goed gegraveerd worden. Maar ook bijvoorbeeld relatieringen.

Wat kun je in een ring laten graveren? 

In een relatiering wordt meestal de startdatum van de relatie met daarbij de naam van de partner aan de binnenkant van de ring gegraveerd. Bij een verlovingsring geldt datzelfde voor de verlovingsdatum en voor trouwringen de trouwdatum (en soms de verlovingsdatum er nog bij). Wanneer je iets anders wilt laten graveren, zoals bijvoorbeeld een vingerafdruk, een motto, gezegde, gevleugelde uitspraak of mooie spreuk, dan kun je daar ook voor kiezen. Uiteraard alleen wanneer dat mogelijk is bij de beoogde ring. Wanneer je twijfelt of de door jou gewenste gravure in de door jouw beoogde ring gegraveerd kan worden, stuur dan even een mailtje daarover naar info@itsbeautiful.nl.

Graveer jouw ring naar wensMaak het je eigen met It's beautiful atelier

Soorten gravure 

Eigen handschrift, alle lettertypes, vingerafdrukken, familiewapens, monogrammen en andere afbeeldingen, zoals: de tekst van een liedjes, een (kinder)tekening, logo, een inside joke, koosnaampje of een symbool kunnen in principe gegraveerd worden. En wil je helemaal iets bijzonders? Denk dan eens aan het doen van een aanzoek met de tekst: “Wil je met me trouwen?” op een ring gegraveerd. En weet je niet zeker wat de maat van de ring moet zijn, omdat je die voor iemand anders bestelt, laat het graveren dan even achterwege totdat je zeker weet dat je de juiste ringmaat hebt.

Hoe lang moet ik wachten op een gegraveerde ring bij jullie? 

Juwelier It’s Beautiful snapt als geen ander, dat je het liefst gisteren al de door jou uitgekozen ring met de door jou bedachte gravering wilde ontvangen… Zó snel zijn wij niet, maar meestal duurt graveren bij ons maar uiterlijk 3 werkdagen. Bovendien zijn ook de kosten goed te overzien: Al vanaf € 10,00 kun je een ring laten graveren. Kijk voor de exacte levertijd en kosten bij de specificaties/beschrijving van de ring. Mocht het één en ander toch nog niet helemaal duidelijk zijn, mail dan even naar: info@itsbeautiful.nl.

Top 5 teksten op een ring

 1. Live and let live
 2. A friend is a gift you gave yourself
 3. I love you to the moon and back
 4. Ik houd elke dag een beetje meer van jou
 5. *naam* en *geboortedatum*

10 Graveer ideeën voor jouw ring

 1. Voornaam
 2. Initiaal/Initialen
 3. Symbolische datum
 4. Symbool of logo
 5. (Kinder) Tekening
 6. Tekst van je favoriete liedje
 7. Persoonlijke liefdesverklaring
 8. Familiewapen
 9. Koosnaam
 10. Vingerafdruk

Voorbeelden van een symbolische datum 

Eerder in deze blog noemde ik al de Relatie-, Verlovings- en Trouwdatum. Natuurlijk kun je eenvoudig meer symbolische datums bedenken: Geboortedatum, Doop datum, Eerste Communie datum, Belijdenis datum, Scheidingsdatum, Overlijdensdatum, Datum waarop je geslaagd bent, enz. Zoals je ziet, kun je een ring tijdens meer gelegenheden cadeau doen dan alleen wanneer er sprake is van een relatie, verloving of huwelijk. Zo kun je bijvoorbeeld jouw bruidskinderen een ring cadeau doen als blijvende herinnering.

Ander metaal voor andere uitstraling 

Zoals je een lievelingskleur hebt, heb je meestal ook een lievelings- of voorkeurs metaal. Soms komt een goudkleurige ring mooier en luxer over dan een zilverkleurige ring. En ook of je gebruik maakt van een edelstalen of 925 Sterling zilveren maakt verschil in de uitstraling van je ring. Meestal worden alle sieraden aangepast, zodat er maar één soort metaal wordt gebruikt. Grote uitzondering hierop is de oude, vertrouwde trouwring. Deze is van oudsher gemaakt van geelgoud en wordt ook wel gedragen in combinatie met zilveren of zilverkleurige sieraden.

Een ring voor het uitkiezen 

Hét grote voordeel van juwelier It’s Beautiful is, dat je op verschillende manieren en op verschillende pagina’s kunt kijken naar de diverse mogelijkheden voor een te graveren ring. Op: graveer ringen en trouwringen staan alleen maar ringen, die gegraveerd kunnen worden. Terwijl op: dames ringen te graveren ringen tussen andere ringen staan, net als bij heren ringen en kinderingen. Kortom: Genoeg om lekker tussen te neuzen om voor jezelf of die ene speciale persoon de allermooiste ring te vinden met de daarbij passende gravering. Ook voor Valentijnsdag of een bijzondere verjaardag!


Geschreven op 16 februari 2023 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss