Huisdieren of gezinsleden?

Heb jij er één? Of misschien zelfs meer? Huisdieren heb ik het dan over. Zo’n aaibaar, volgzaam of juist eigenzinnig gezinslid met een vacht en 4 poten. Een hond en/of een kat? Ben je een typisch kattenpersoon? Of ben je een hondenmens? Hoe dan ook, huisdieren zijn hier (in Nederland) waardevolle gezinsleden.

Lid van de familie

Je ziet mensen op heel veel uiteenlopende manieren omgaan met dieren. Voor de een is een huisdier een dier dat blindelings bevelen moet opvolgen, voor de ander is een huisdier een dier waar uitvoerig mee geknuffeld wordt en dat in bed mag slapen. Ach, en zolang een dier goed verzorgd wordt, is er niet veel dat je als baasje mis kunt doen.

I followed my heart and it let me to dogsI followed my heart and it let me to dogs

Blijvende herinnering

Net zoals je van een kind houdt, zijn er mensen die evenveel van hun viervoeter kunnen houden. Het wordt ook steeds normaler gevonden om een herinneringsplekje in te richten voor een overleden familielid – en dus ook voor een overleden huisdier. Er zijn speciale huisdierenbegraafplaatsen en je kunt ervoor kiezen om jouw overleden lieveling te laten begraven of cremeren. En je kunt, net als met as van je vader/moeder, broer/zus, neefje/nichtje, opa/oma, een ashanger voorzien van een klein beetje as van je huisdier of een paar vachtharen. Een gepersonaliseerde hanger kun jij ook van jouw lievelingsdier laten maken. Maar nu hoef je niet meer te wachten totdat jouw huisdier is overleden, voordat je een blijvende herinnering aan je huisdier te dragen!

Zoveel rassen – zoveel hangers

Nou, zoveel soorten hangers zijn er niet, maar je kunt wel kiezen uit hangers waarop de meest voorkomende rassen van katten en honden zijn afgebeeld. En daar kun je dan de naam onder laten graveren en eventueel op de achterkant ook nog een gravure, met een datum, of een bijnaam, of een koosnaampje, of een pootafdruk, of… Tja, dat mag je zelf invullen. En omdat niet iedereen een hartvormige hanger om de nek wil dragen, maar liever bijvoorbeeld een ovale of een ronde of een rechthoekige hanger, kun je uit deze vier vormen kiezen.

Voorbeelden van hondenrassen

Misschien denk je dat je alleen maar een hanger kunt kiezen, wanneer je een Chihuahua of een Franse Bulldog hebt, maar niets is minder waar. Ook wanneer je een Pitbull of een Argentijnse Dog hebt, kun je een mooie hanger kiezen waarop een hond van dat ras afgebeeld staat. Van übercute tot tough-as-nails, je kunt kiezen uit maar liefst 38 verschillende hondenrassen, die afgebeeld staan op de honden sieraden van Juwelier It’s Beautiful. En heb jij een superleuk vuilnisbakkenras, dan kun je er ook voor kiezen om een foto van jouw lieveling te laten graveren op een hangertje.

Voorbeelden van kattenrassen

Wat voor honden geldt, geldt ook voor katten. Van een Sphynx kat, ook wel bekend als naaktkat, tot aan een Ragdoll en van een gewone huiskat tot een Noorse Boskat, je kunt kiezen uit maar liefst 17 verschillende kattenrassen, waarvan je een lijntekening kunt laten graveren. Kijk hier maar eens. Genoeg katten sieraden om uit te kiezen dus. Maar ook van jouw eigen kat kun je een mooie foto gravure op een hanger laten zetten.

Paarden horen er ook bij

Natuurlijk willen we ook niet eraan voorbij gaan dat er mensen zijn, die paarden of pony fan zijn. Speciaal voor hen zijn er hangers met een paardenhoofd, een hoefijzer met of zonder paard of (een uitsparing in) de vorm van een paard. Een paardenmeisje zul je daarmee vast en zeker een enorm plezier doen met zo’n prachtige hanger.

Kun je een hanger alleen aan een ketting dragen?

Dit is eigenlijk een hele goede vraag. Er zijn mensen, die bij een hanger alleen maar denken aan een ketting met een hanger. Toch zijn ook diverse (bedel)armbanden geschikt voor het bevestigen van één of meerdere hangers. Of wat dacht je van een sleutelhanger? Ook hieraan kun je een hanger bevestigen. En zelfs aan een mooi lint, wanneer je bijvoorbeeld een hangertje om een fotolijstje wilt hangen. Maar heb je al wel eens gedacht aan het bevestigen van een hangertje aan de rits van een etui? Leuk voor schoolgaande kinderen, die (om welke reden dan ook) geen sieraden kunnen of mogen dragen. En tja, wat geldt voor een etui geldt ook voor een rugtas! Eenvoudig personaliseren door het bevestigen van een hanger van hun lievelings huisdier.

Van welk materiaal wordt zo’n mooie hanger gemaakt?

De mooiste honden hangers en katten hangers zijn gemaakt van 925 Sterling zilver of 14 karaat goud. Het fijne daarvan is, dat je weet dat je een kwalitatief hoogwaardig sieraad in handen hebt, dat perfect is om cadeau te doen. En dierencadeaus zijn en blijven altijd een schot in de roos. Kijk, kies en bestel nu snel en eenvoudig jouw nieuwe dierenhanger bij Juwelier It’s Beautiful!


Geschreven op 30 maart 2023 | Door Charmaine

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss