Geef dit jaar iets persoonlijks cadeau op Moederdag!

Wanneer is het eigenlijk Moederdag?

Moederdag valt in Nederland altijd op de tweede zondag in mei (en Vaderdag altijd op de derde zondag in juni). In Antwerpen (België) en omstreken wordt al sinds 1913 Moederdag gevierd op 15 augustus – Maria Tenhemelopneming. In deze blog ga ik uit van Moederdag in Nederland, waardoor sommige cadeaus die genoemd worden misschien wel geschikt zijn voor de Nederlandse Moederdag, maar minder of zelfs helemaal niet voor Moederdag in Antwerpen en omgeving. Toch kun je deze blog ook in het laatstgenoemde geval als inspiratiebron gebruiken, want uiteindelijk geef je (als het goed is) toch je eigen draai eraan. Dit jaar, dus in 2023, valt Moederdag op 14 mei.

00 HOME FLEUROP-1.pngMaak Moederdag extra speciaal met een gepersonaliseerd sieraad

Alle moeders in het zonnetje gezet?

Moederdag kan een hele relaxte dag zijn, wanneer je alleen maar naar je eigen moeder op bezoek hoeft. Maar Moederdag kan ook heel stressvol zijn, want hoe combineer je de bezoeken aan je eigen moeder met de bezoeken aan je bonusmoeder, je schoonmoeder, je oma’s en eventueel de oma’s van je partner? En hoe moet het wanneer je zelf ook nog moeder bent? Haal eerst even diep adem. Pak even een momentje voor jezelf en lees op je gemak deze blog. Dan help ik je alvast een beetje op weg: ik vind het leuk om dat te doen en het scheelt jou kopzorgen.

Hoe omschrijf je jouw mama?

Is jouw moeder/Ben jij een aanpakker? Of meer een moeder die op een afstandje toekijkt en alleen ingrijpt, wanneer iets fout dreigt te gaan? Ben je een keukenprinses of is je moeder een koningin in de keuken? Of is zij/ben jij meer iemand die graag knutselt, naar de sterren in de lucht of op tv kijkt, door de natuur wandelt of tuiniert of ga je/gaat ze graag een dagje ertussenuit? Maak er eens een lijstje van. Dan kom je misschien al op een leuk uniek cadeau idee. Misschien zelfs wel een cadeau dat geschikt is voor 3 generaties!

Standaard Moederdag dingen

Kleinere kinderen vinden het vaak geweldig om zelf (met hulp van hun andere ouder) een ontbijtje klaar te maken. Gewoon een croissantje afbakken, een gekookt eitje, glaasje verse jus d’orange met een paar zelf geplukte bloemen in een vaasje en klaar! Op school is vaak een kleurplaat gekleurd met een gedichtje erbij. Zijn de kinderen al wat groter? Dan kun je ze ook zelf aan de slag laten gaan. Misschien is jouw dochter wel een schoonheidsspecialist in de dop of je zoon een modeontwerper. En zijn ze nog iets groter en ouder? Dan gaan ze zelf op pad om een (klein) cadeautje te kopen van hun zakgeld of hun zuurverdiende geld van hun bijbaantje. En voor oma kunnen ze een mooie tekening of een bosje bloemen meenemen.

Deze Moederdag iets unieks

Maar misschien ben je wel helemaal klaar met al die standaard Moederdag dingen en wil je dit jaar iets unieks geven. Of, in deze tijd waarin we klaar zijn met onze wegwerpmaatschappij, iets dat van blijvende waarde is. Wanneer je moeder ergens in uitblinkt (een ster in is) denk dan eens aan een sterrenbeeld. Dat is ook gelijk iets heel persoonlijks! Is jouw moeder echt een mensenmens? Ofwel: Heeft jouw moeder of je oma het liefst altijd mensen om zich heen en dan met name haar gezin en/of familie? Dan is een sieraad met een (gegraveerde) foto van haar of haar (klein)kind(eren), of met hun geboorteste(e)n(en), een lijntekening van een koppotige of een leuk zelfgeschreven tekstje (compleet met spel- en schrijffouten!).

Een gepersonaliseerd sieraad is een cadeau van blijvende waarde

Wanneer je kiest voor een sieraad dat is voorzien van een geboortebloem, een geboortesteen of een gravure, dan kies je voor een sieraad dat altijd zijn waarde zal houden. En gelukkig worden de keuzemogelijkheden ieder jaar groter! Waar je vroeger alleen kon kiezen voor een medaillon waarin je een plukje haar of een fotootje van je geliefde kon bewaren, kun je er nu voor kiezen om een medaillon te laten graveren aan de hand van een foto. Zo zal deze afbeelding nooit verfrommelen of vervagen. Bovendien kun je een aantal medaillons ook nog voorzien van een naam en/of een datum. Behalve dat kun je er ook voor kiezen om je moeder een boodschap in de vorm van symbolen te geven: Een infinity-teken om de eeuwigheidswaarde van jouw liefde voor mama weer te geven. Of hartjes oorbellen, waar je als kind ook je eigen exemplaren van kunt dragen.

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Behalve medaillons, kun je ook naamplaathangertjes, armbanden, ringen of hangertjes voor aan een enkelbandje laten graveren. Of voor een hangertje kiezen waarin een sterrenbeeld, geboortebloem, geboorteste(e)n(en) of vingerafdruk is verwerkt. Afhankelijk van jouw budget kun je kiezen voor (wit)goud, maar ook voor zilver, edelstaal en voor Zirkonia’s of Diamanten of andere edelstenen. Maar waar je ook voor kiest, zorg er wel voor dat het sieraad qua kleur past bij de huid van je liefste mama of oma en/of bij de andere (lievelings) sieraden van haar. En zoek je iets dat jouw kind kan geven aan je partner of aan oma? Dan kun je natuurlijk ook voor een leuk tegeltje met tekst, een geluksmunt cadeaukaart of een vriendschapsarmbandje kiezen. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor een bonus- of stiefmoeder of schoonmama.

Maak het cadeautje compleet!

Geen cadeautje is compleet zonder een leuke verpakking. Maak gebruik van de inpakservice van juwelier It’s Beautiful om van het door jou gekozen sieraad een compleet cadeau te maken. Het wordt, op jouw verzoek, ingepakt in speciaal cadeaupapier of een cadeautasje, voorzien van een leuke strik, eventueel een bijgevoegd met de hand geschreven kaartje met een persoonlijke boodschap van jou erop. En weet je wat helemaal handig is? Je kunt het complete cadeautje ook direct naar de gelukkige ontvanger sturen! Want misschien ben je niet in de gelegenheid om persoonlijk te komen – om wat voor reden dan ook. Kijk snel verder voor de mogelijkheden. Veel shopplezier!


Geschreven op 31 mei 2023 | Door Charmaine

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss