ZEGELRING GRAVEREN

Als je zoekt naar een bijzonder sieraad met een persoonlijk verhaal, is een gegraveerde zegelring precies wat je nodig hebt. In ons assortiment vind je zegelringen in verschillende stijlen en materialen. Van sterling zilver tot robuust edelstaal. Elke ring kan worden voorzien van jouw persoonlijke gravure. Of je nu kiest voor je initialen, een familiewapen of een symbolisch teken, elke gravure maakt van jouw ring een uniek sieraad dat een verhaal vertelt. 

EEN RING - MEER DAN EEN ONEINDIGHEIDSSYMBOOL

Ringen worden al millennia lang gedragen als symbool van onder andere oneindige liefde en trouw. Vandaar ook dat je tot op de dag van vandaag verlovings- en trouwringen ziet. Tegenwoordig kun je ook allerlei andere ringen dragen en ook om elke vinger. Er zijn zelfs teenringen, maar die worden meestal alleen gedragen bij warm weer.

ZEGELRING

Een zegelring is een ring met daarop een gravure van het familiewapen of een monogram van de initialen van de drager van de ring. Het familiewapen is in de meeste gevallen in spiegelbeeld uitgevoerd, omdat het vroeger werd gebruikt bij het maken van een lakzegel. Zo’n lakzegel werd gebruikt om brieven mee te sluiten en te markeren. Ook de paus draagt een zegelring, de zogenoemde Vissersring. Zegelringen werden alleen gedragen door adellijke families en leden van het patriciaat. Tegenwoordig kan iedereen een zegelring dragen.

GRAVURE

Op een moderne zegelring kun je een monogram of een familiewapen laten graveren, maar ook een logo, een datum of een afbeelding. Waren zegelringen vroeger standaard gemaakt van goud, tegenwoordig kom je ze ook wel tegen die gemaakt zijn van zilver of edelstaal. Deze metalen zijn ook uitermate geschikt voor het aanbrengen van een gravering. Daarbij komt dat een zegelring zich ook goed leent om als cadeau aan iemand te geven.

CADEAUSERVICE

Zegelringen zijn ook perfect om aan iemand cadeau te doen als blijvende herinnering aan een bepaalde gebeurtenis. Denk hierbij niet alleen aan een aanstaande bruidegom, bruidsjonker of getuige, maar ook aan iemand die voor het eerst naar een gala gaat of iemand die is afgestudeerd. Wanneer je een zegelring online bestelt, kun je ervoor kiezen om ook gebruik te maken van de cadeauservice. In dat geval worden ze extra mooi ingepakt in een speciaal doosje of met een cadeauverpakking erom. Zorg er in ieder geval voor dat je de goede ringmaat weet. Een zegelring kun je zowel om je ringvinger als om je pink dragen.

JOUW VRAAG (NOG) NIET BEANTWOORD? 

Heb je een vraag over een zegelring of over een gravering? Kijk dan bij: www.its-beautiful.nl//meestgestelde-vragen. Wanneer jouw vraag hier niet tussen staat, kun je met ons chatten, appen of mailen voor antwoord: www.its-beautiful.nl/contact. Wij helpen je graag de perfecte zegelring te vinden voor de mooiste gravering.

Sorteer op
© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss