Let's Earparty!

Een earparty is, letterlijk vertaald, een oorfeestje – iets minder letterlijk is het een feestje van/met oorbellen in je oor. En dat heeft niets met muziek of geluid te maken. Een earparty heeft alles te maken met sieradentrend in oorbellen. Nu we weer feestjes mogen houden en gezien mogen worden, zijn sieradentrends niet meer over het hoofd te zien. En waar de oorbellen sieraden groep lange tijd een ondergeschoven kindje was, staan ze nu in de schijnwerpers.


Wat houdt een earparty nu eigenlijk in? 

Een earparty is een op enigerlei wijze bij elkaar passende oorsieraden. Het lijkt een cryptische omschrijving, maar ik zal het je uitleggen. Bij een earparty kun je “gewone” oorbellen combineren met (fake) piercings, tweede of derde gaatjes, piercing in de helix (= de oorschelp), piercing in de tragus (= het stukje kraakbeen dat voor je gehoorgang zit), suspender oorbellen en earcuffs. In principe kan en mag alles. Maar ook bij een earparty geldt dat je het mooiste resultaat krijgt, wanneer je je hele outfit en alle sieraden op elkaar afstemt. En omdat wij als geen ander weten dat je niet altijd de tijd hebt om alles zelf bij elkaar te zoeken, hebben wij alvast een aantal suggesties én complete earparty sets op deze pagina geplaatst!


Earcuffs | Earparty inspiratie nodig? Bekijk hier de prachtige combinaties!Suspender | Earparty inspiratie nodig? Bekijk hier de prachtige combinaties!

“Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen” 

En in dit geval de oorbellen ;) Er zijn mensen die van bescheiden feestjes houden en er zijn mensen bij wie een feestje niet extreem genoeg kan zijn. Zo heb je binnen het begrip earparty ook verschillende uitvoeringen of varianten. 

Minimalistische earparty 

Bij een minimalistische earparty ga je uit van “Less is more”. En in het geval van een minimalistische earparty betekent dat: zo min mogelijk in het oog springende oorbellen. Je kunt bijvoorbeeld voor verschillende studs gaan, voor oorbellen die heel fijntjes zijn en dan bijvoorbeeld variëren in kleur of vorm. 

Statement earparty 

Bij een statement earparty wil je (ook met je oorbellen)  een statement maken. Dat kun je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van grote of op een andere manier in het oog springende oorbellen in het éne oor en in het andere oor geen enkele oorbel te dragen. Dit noem je een asymmetrische earparty.

Tips voor de leukste earparty!Tips voor de leukste earparty!

Niet genoeg oorbelgaatjes? 

Misschien heb je maar één of twee oorbelgaatjes en wil je best af en toe je hele oren versieren, maar niet altijd. Geen probleem! Wanneer je gebruik maakt van earcuffs en/of barstuds lijkt het alsof je meer gaatjes in je oren hebt. En maak je gebruik van fake piercings, dan lijkt het alsof je een groot gat in je oor hebt, terwijl het maar een klein gaatje is waar een pinnetje van een “normale” oorsteker door past. 

Personaliseren 

Wil je je oorbellen écht helemaal uniek hebben? Een echte one-of-a-kind? Denk dan eens aan oorbellen waarin jouw naam verwerkt is, of aan het plaatsen van een hangertje met een voor jou belangrijk symbool, letter of cijfer. Deze kun je bijvoorbeeld aan leuke creolen hangen als blikvanger. Er zijn ook andere mogelijkheden om jouw oorbellen te personaliseren: gebruik bijvoorbeeld je favoriete edelstenen of mix & match verschillende groottes van dezelfde soort oorbellen, zoals studs of creolen. En wanneer je onderdelen van je oorbellen laat terugkomen in bijvoorbeeld kettinkjes en/of armbanden, dan kun je met recht zeggen: It’s Beautiful!
 Geschreven op 22 juli, 2021 | Door Charmaine

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss