EXTRA OORBELGAATJE(S) IS DE NIEUWSTE TREND

HEB JIJ AL OORBELGAATJES? 

Misschien heb jij allang oorbelgaatjes. Of misschien denk je er al een hele tijd over om oorbelgaatjes te laten prikken of schieten. Dat kan. Gaat het om jouw eerste oorbelgaatjes? Lees dan deze blog: gaatjes schieten bij It's Beautiful in Ommen.

DE NIEUWSTE TREND IS MEER DAN 1 OORBELGAATJE

Heb je de nieuwste trend in oorsieraden al gezien? Dan weet je dat het gaat om extra oorbelgaatjes. En of je nu een tweede of derde of zelfs vierde oorbelgaatje wilt laten schieten, dat maakt niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat juwelier It’s Beautiful alleen oorbelgaatjes schiet in het zachte gedeelte van de oorlel en alleen wanneer daarvoor nog voldoende ruimte is. Juwelier It’s Beautiful schiet dus niet door het kraakbeen, want dan gaat het om het zetten van een piercing. Daarvoor is een andere techniek nodig en zijn er andere sieraden nodig dan voor oorbelgaatjes in je oorlel.

EARPARTY – EEN FEESTJE IN JE OREN 

Weet je wat zo leuk is aan het hebben van meerdere gaatjes in je oorlellen? Je kunt in ieder gaatje een andere of een ander soort oorbel doen. Natuurlijk kun je in beide oren dezelfde oorsieraden dragen, maar je kunt ook beide oren afzonderlijk voorzien van oorbellen. Zo kun je in de ene oorlel bijvoorbeeld alleen maar oorknopjes of oorstekers dragen, terwijl je in de andere oorlel bijvoorbeeld alleen maar oorringetjes of creolen draagt. Of in de ene oorlel één statement oorbel en in de andere niets of juist in ieder gaatje een minimalistische oorbel. Mix & Match tot jij er blij van wordt! It’s Beautiful raadt wel aan om de oorbellen op elkaar aan te passen wat betreft gebruikte materialen. Zo is er kleurverschil tussen zilver, goud, roségoud, kunststof en edelstaal. Op onze site vind je speciaal op elkaar aangepaste oorbelsetjes. Kijk maar: earpartyAls dát geen feestje wordt...

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET LATEN SCHIETEN VAN EXTRA GAATJES? 

Eigenlijk geldt voor extra oorbelgaatjes hetzelfde als voor je eerste oorbelgaatjes: Zorg voor een goede hygiëne. Was dus altijd eerst je handen, voordat je aan je nieuwe oorbellen en gaatjes komt. Druppel tweemaal daags de verzorgende lotion en zorg ervoor dat je nergens achter blijft haken met je nieuwe oorbellen. Het grote voordeel van het laten schieten van extra gaatjes is, dat je veel nog wel weet van de eerste keer. Bovendien ben je meestal een beetje groter, ouder en wijzer.

WAAR MOET IK NAARTOE OM (NIEUWE) GAATJES TE LATEN SCHIETEN DOOR JUWELIER IT’S BEAUTIFUL? 

Aan de Varsenerstraat 4 in Ommen, in onze winkel Cadeauwinkel Ommen, kun je zowel met als zonder afspraak terecht voor het laten schieten van (extra) oorbelgaatjes. Voor de jongste kinderen hebben we zelfs een dapperheidsdiploma voor het laten schieten van de eerste oorbelgaatjes. En wanneer je ons ziet op een beurs of een fair kun je ook oorbelgaatjes door ons laten schieten. Wij zorgen er altijd voor dat we de tijd nemen voor het schieten van oorbellen. En mocht jouw kind heel graag oorbellen willen gaan dragen, maar is het toch te gespannen of durft het op het laatste moment toch niet om de gaatjes te laten schieten? Kom dan gerust een andere keer terug. Wij hebben dat liever dan dat een kind zich onder druk gezet voelt.

VAN WELK SYSTEEM MAKEN JULLIE GEBRUIK VOOR HET SCHIETEN VAN OORBELLEN? 

Iedere juwelier heeft wel een apparaat waarmee de oorbellen kunnen worden geschoten. Misschien denk je nu dat het dan dus niet uitmaakt waar je naartoe gaat om oorbellen te laten schieten, maar dat is niet zo. De meeste apparaten maken gebruik van oorbellen met een relatief dikke stift. It’s Beautiful heeft echter bewust gekozen voor een systeem met hele dunne stiften: Het Inverness systeem. Bijkomend voordeel van dit systeem is, dat iedere oorbel apart en steriel verpakt is, waardoor de kans op ontstekingen al bijna nihil is. En hoe dunner de stift, hoe minder je voelt van het laten prikken van oorbelgaatjes.

WELKE ACHTERKANTJES HEBBEN DE OORBELLEN VAN HET INVERNESS SYSTEEM? 

Het Inverness systeem maakt gebruik van speciale achterkantjes van de schietoorbellen. Ze zien eruit als een soort dopjes. Dit is met name fijn wanneer je gaat slapen met je nieuwe oorbellen in. Deze moeten namelijk, net als bij eerste oorbelgaatjes, de eerste 6 weken continu dragen. En ook voor de extra oorbelgaatjes raden wij aan om de eerste 6 maanden na het schieten ervan oorknopjes te dragen. Het grote voordeel daarvan is, dat het gaatje goed de tijd krijgt om volledig te herstellen. De kans op uitscheuren is daarna door het dragen van zwaardere oorbellen een stuk kleiner dan wanneer je deze al eerder zou dragen.

OORBELLEN VOOR KINDEREN, DAMES EN HEREN IN OVERVLOED! 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die juwelier It’s Beautiful heeft voor jouw nieuwste oorbellen? Wij hebben oorbellen in de vorm van oorstekers, oorhangers en creolen in allerlei vormen en van diverse materialen: Goud, zilver, roségoud, edelstaal al dan niet voorzien van een een coating of plating in verschillende kleuren. En dan hebben we ook nog speciale oorbellen voor het schieten van oorbellen en speciale oorbelhangers om jouw oorbellen te personaliseren. Ik zou zo zeggen: Neus op je gemak lekker rond op onze site, kom op je gemak een kijkje nemen in onze Cadeauwinkel Ommen of bezoek ons op één van de fairs of beurzen waar wij staan met onze stand van Juwelier It’s Beautiful en laat je keer op keer verrassen! Op deze pagina zie je op welke beurzen wij staan: beurs kalender. En wil je graag op de hoogte blijven van de laatste trends en nieuwtjes op sieradengebied? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief: newsletter.


Geschreven op 8 november 2023 | Door Charmaine

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

© 2008 - 2023 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss