Sorteer op

DELFTS BLAUW, IS DAT ALLEEN ANTIEK? 
Zeker niet! Hoewel iedereen Delfts Blauw wel kent als iets dat al eeuwenlang bestaat, is niet alle Delfts Blauw automatisch antiek. Ook tegenwoordig worden er nog allerlei producten gemaakt van Delfts Blauw. Denk hierbij aan bijvoorbeeld souvenirs en sieraden van Heinen Delfts Blauw.

HOE WORDT DELFTS BLAUW GEMAAKT? 
Door rood aardewerk te mengen met mergel wordt het oorspronkelijke aardewerk dunner. Dit “nieuwe” aardewerk wordt faience genoemd. Het wordt bedekt met een wit dekkend oppervlak, waarin blauw gekleurde decoraties worden aangebracht.

HOE UNIEK IS IETS VAN DELFTS BLAUW? 
Misschien denkt u dat Delfts Blauw in massaproductie wordt gemaakt, maar niets is minder waar. Ieder artikel wordt handbeschilderd. Hierdoor zijn geen 2 producten volledig identiek. Zelfs wanneer u bijvoorbeeld 2 manchetknopen bestelt, zullen deze niet volledig identiek zijn. Omdat u deze aan twee armen draagt, zal het verschil echter niet opvallen. Datzelfde geldt voor oorbellen.

SIERADEN VAN DELFTS BLAUW GECOMBINEERD MET.... 
Wanneer u één of meerdere sieraden wilt bestellen van Heinen Delfts Blauw dan hebt u een ruime keuze. Niet alleen wordt Delfts Blauw gecombineerd met 925 Sterling zilver of brons, maar het kan ook gecombineerd worden met leer, kralen en/of parels. Hierdoor kunt u deze sieraden combineren met diverse kledingstijlen en dragen tijdens verschillende gebeurtenissen.

KLEDING EN DELFTS BLAUW 
Wellicht denkt u bij Delfts Blauw aan een in Volendamse klederdracht gehuld paartje op de schaats. Maar tegenwoordig kunt u uw eigen (jeans) outfit compleet maken met sieraden van Heinen Delfts Blauw. Uiteraard kunnen deze voorzien zijn van tulpen en molens, maar ook bloemen of fantasie motieven zijn op de sieraden terug te vinden.

ZELF DELFTS BLAUW SCHILDEREN? 
Wanneer u liever zelf aan de slag gaat en uw handen uit de mouwen wilt steken, kunt u ervoor kiezen om een masterclass of een workshop te volgen bij Heinen Delfts Blauw. Er wordt dan niet alleen uitleg gegeven over de techniek, maar u kunt er dan ook zelf mee aan de slag. Deze mogelijkheid hebt u alleen bij Heinen in de fabriek in Rijswijk.

KAN IK EEN SIERAAD OP MAAT BESTELLEN? 
Doordat Heinen de productie en het ontwerp in eigen handen heeft, kan Heinen inspringen op de laatste trends en op bestelling maatwerk leveren. Handig om te weten, vooral wanneer standaard maten u niet passen!

MEER WETEN OVER ANTIEK DELFTS BLAUW 
Wanneer u erover twijfelt of een voorwerp bij u(w familie) thuis Delfts Blauw antiek is, kijkt u dan eens op www.federatie-tmv.nl. Dit is de Federatie van Taxateurs, Makelaars, Veilinghouders in roerende zaken: een organisatie, die u kan helpen met het vinden van een taxateur om uw aardewerk vakkundig te laten taxeren. Wie weet hebt u wel onverwacht een goudmijntje thuis!

WELKE PRODUCTEN KUNNEN MET DELFTS BLAUW WORDEN BESCHILDERD? 
In principe kan ieder product dat gemaakt kan worden van faience, worden beschilderd volgens de Delfts Blauw techniek. Denk hierbij aan (wand)borden, (tulpen)vazen, (dek)schalen, kop-en-schotels, theepot, molentjes, klompjes, kralen, bedels, manchetknopen, enzovoort.

HEINEN DELFTS BLAUW BIJ JUWELIER IT'S BEAUTIFUL 
Bent u enthousiast geworden over Delfts Blauw en wilt u ook mooie sieraden van Heinen Delfts Blauw dragen? Kijk, kies, klik en bestel hier!

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss