DRIE REDENEN OM TE INVESTEREN IN SIERADEN

Je bent waarschijnlijk geen onbekende in investeringsvehikels, mogelijk heb je bijvoorbeeld al geld belegd in de Bitcoin koers. Het is dus veilig om aan te nemen dat je hebt gehoord dat de meeste mensen beleggen in zaken als goud, onroerend goed of aandelen. Dit zijn de drie meest voorkomende investeringen waarvan bekend is dat ze de voorkeur geven, al worden cryptomunten tegenwoordig ook steeds populairder. Nu heb je waarschijnlijk ook het beroemde gezegde gehoord dat diamanten de beste vriend van een meisje zijn. Nou, dat is waar. Maar het zijn niet alleen diamanten - juwelen kunnen in het algemeen ook hun beste vrienden zijn, bijvoorbeeld als je een investeerder bent. Onderstaand vind je namelijk drie redenen om te investeren in sieraden! 

Drie redenen om te investeren in sieraden

JE KUNT HET EENVOUDIG OMZETTEN IN GELD

Juwelen kunnen sneller worden verkocht dan alle andere investeringen die je hebt, wat betekent dat het zeer liquide is. Dit geldt tevens voor de cryptomunten die je via de Ripple koers kunt kopen. De daaraan verbonden vergoedingen kunnen over het algemeen ook goedkoper zijn in vergelijking met andere beleggingsvehikels. Dit feit geldt met name voor goud, aangezien het overal ter wereld kan worden verkocht. Hier zijn enkele praktische tips bij het verkopen van je sieraden:

  1. Ken je stuk - Alleen omdat iemand je heeft verteld dat je een duur stuk hebt, wil nog niet zeggen dat het waar is. Zoek iemand die de sieraden nauwkeurig kan beoordelen. 
  2. Prijs ze correct - Stel realistische prijzen voor je sieraden door een taxateur deze te laten inspecteren. 
  3. Ken je verkoopopties - Bij het verkopen van edelsteenstukken kun je twee kanten op. Je kunt verkopen aan een individuele koper of aan een juwelier. 

JE KUNT HET EENVOUDIG OPBERGEN

Je hebt gezien hoe sieraden eruitzien: ringen, kettingen, armbanden, oorbellen. Deze zijn allemaal vrij licht en klein. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, te verbergen en overal mee naartoe te nemen. Bovendien is het in vergelijking met het verzamelen van munten, antieke vazen ​​en dergelijke veel gemakkelijker om sieraden op te slaan en te bewaren. Alleen al om deze redenen hebben veel mensen ervoor gekozen om in sieraden te investeren. Je hebt er niet eens een hele kluis voor nodig, misschien is alleen een plank voor je stukken voldoende. Alleen de munten van de Cardano koers waar je in hebt geïnvesteerd kun je nog gemakkelijker opbergen. 

HET IS EEN TIJDLOOS STATEMENT 

Het ding met sieraden is dat als je het nu niet gaat verkopen, het betekent dat je het kunt gebruiken en dragen. Het is een tastbare investering waarvan je op elk moment kunt genieten. Bovendien zijn sieraden een item dat je altijd kunt toevoegen aan je mode-ensemble. Het zorgt ervoor dat je er geweldig uitziet, en voor sommigen kan het vergelijkbaar zijn met het daadwerkelijk dragen van een stukje geschiedenis. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je sieraden in de loop van de tijd aan waarde zullen winnen. Als je vroeger een gouden ketting had, is de kans groot dat de goudprijs is gestegen. Dus als je lang genoeg wacht om je sieraden te verkopen, zul je er zeker goed geld mee verdienen. 

 

Geschreven op 21 februari 2022 | Door Joep

 

Lees hier alle blogs en de laatste nieuwtjes

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss