Zelf een sieradenkastje maken

Je mooiste sieraden berg je het liefst veilig op. Maar sommige sieraden wil je gewoon bij de hand hebben. Heb jij sieraden die je dagelijks draagt en regelmatig afwisselt? Dan is een sieradendoos of kistje ideaal. Maar wat als je zoveel sieraden hebt, dat een kistje niet groot genoeg is? Dan kun je overwegen een speciaal kastje voor sieraden aan te schaffen. Of nog veel leuker: er zelf een maken!

Het begint met een plan

Wie regelmatig iets creatiefs maakt weet: het slagen van je project valt of staat met een goed plan. Ga daarom op zoek naar een bouwtekening of als je daar zelf handig mee hebt: maak er een. Kun je dat niet, dan is er niks aan de hand. Online zijn echt heel veel bouwtekeningen te vinden. Naast een standaard bouwtekening is je eigen inbreng voor een persoonlijk tintje natuurlijk altijd goed. Zo maak je van je sieradenkastje een item dat bij jou en je inrichting past.

Duurzaam kastje

Wat je kunt doen is een klassieke sieradenkast maken. Je kunt hem van voor af aan opbouwen, je kunt ook kijken of de kringloop een leuk klein tafeltje heeft staan met sierlijke poten. Daarop bevestig je een klein ladekastje, even groot als het tafelblad. Het liefst een met een bovenkant die je los kunt maken. De bovenkant maak je weer vast met twee scharnieren aan de achterkant en je plakt er een spiegel in. Zo kun creëer je een soort kaptafeltje met spiegel. Kies je voor afzonderlijke houten onderdelen? Schuur alles goed op en verf alles in dezelfde kleur. Zo heb je van “afval” een nieuw luxe kastje gemaakt. 

Zelf een sieradenkastje maken

Matching

Wil je het kastje goed afsluiten of wil je gemakkelijk bij de inhoud kunnen? In dat laatste geval kun je bijvoorbeeld overwegen om er een vouwgordijntje voor te hangen. Het is misschien niet iets waar je direct aan zou denken. Maar zeker als je voor het raam ook een vouwgordijn hebt, dan is het mooi als je van dezelfde stof een vouwgordijntje op maat laat maken. Zo past het sieradenkastje goed bij de rest van de kamer. Omdat veel winkels dit soort gordijnen op elke maat kunnen maken, is het zelfs voor een klein kastje haalbaar. Sowieso is het leuk als het kastje bij de rest van je inrichting past. Dit kun je ook voor elkaar krijgen door hem in dezelfde kleur als de plinten of de kozijnen te verven.

 

© 2008 - 2024 It’s Beautiful Juwelier Ommen | Sieraden, horloges en meer | sitemap | rss